به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در اولین هفته بعد از تعطیلات نوروزی با اخباری چون «کنکور هفته سوم تیر برگزار خواهد شد»، «راه اندازی نسخه ویندوز شبکه شاد/ اما و اگرهای برگزاری امتحانات مجازی» و «سازوکار برگزاری امتحانات هنرستانیها چگونه خواهد بود؟» سپری شد.
کنکور هفته سوم تیر برگزار خواهد شد
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورشگفت: دانش آموزان پایه دوازدهم به جهت حساسیت برای ما اهمیت ویژه دارند، بخش عظیم محتوای آموزشی قبل از سال جدید تدریس میشود با این حال بعد از پایان اردیبهشت ۳ هفته برای برگزاری آزمون نهایی داریم و بعد از آن نیازمند سه هفته فرصت برای برگزاری کنکور هستیم که هفته سوم تیرماه می شود.
او با اشاره به اینکه به عنوان یک پدر به دنبال محیط مناسب برای آموزش هستیم، گفت: معلمان و مدیران موظف به عضویت در این شبکه هستند، همچنین برای دانش آموزانی که امکان عضویت تدارند، تمهیداتی داریم از جمله از تلویزیون محلی و بسته های آموزشی استفاده خواهیم کرد.
وزیر آموز و پرورش درباره کمک بنیاد مستضعفان برای کمک به دانش آموزان نیازمند گفت: در شرایط فعلی اطلاعات دقیقی نداریم که چه افرادی دچار مشکل میشوند و بعد از جمعآوری اطلاعات تصمیم گیری میکنیم.
راه اندازی نسخه ویندوز شبکه شاد/ اما و اگرهای برگزاری امتحانات مجازی
مهدی شرفی سرپرست مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش در باره برخی مشکلات شبکه شاد از قبیل سرعت پایین رد و بدل شدن اطلاعات به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش اظهار کرد: سیستمی که برای شبکه شاد در نظر گرفتیم یک پیام رسان است که هر روز سعی داریم آن را بهینه سازی کرد و زیر ساختهای آن را تقویت کنیم.
او ادامه داد: گزارشهایی از کندی انتقال پیام در این شبکه به ما رسیده است بنابراین سعی میکنیم زیرساختهای آن را بهبود دهیم هر چند که طی ۱۰-۱۲ روز اخیر که از افتتاح این شبکه میگذرد هر روز بازخوردها را جمع آوری، شناسایی و برای حل آن اقدام کردیم.
شرفی درباره مشکل کاربران دارای نسخه IOS گفت: با توجه به وجود تحریمها برای این سیستم عامل، نسخه تحت وب را برای کاربران آن در نظر گرفته ایم چرا که هر لحظه ممکن است اپلیکیشن طراحی شده برای این نسخه تحریم و از دسترس خارج شود.
سازوکار برگزاری امتحانات هنرستانیها چگونه خواهد بود؟
مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر آموزش متوسطه فنی حرفهای و کاردانش با اشاره به اینکه برای آموزش هنر آموزان اولویت اول آموزش عمومی، پایه و شایستگیهای غیر فنی از طریق آموزش تلویزیونی بود، اظهار کرد: دروس عمومی همه رشتهها در قالب برنامه ریزی روزانه ارائه شد و در این میان آنچه مهم است تعدد در رشتههای هنرستانی و ماهیت عملی برخی از دروس آن است که نیاز به تدریس حضوری دارد.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه فنی حرفهای و کاردانش بیان کرد: بر اساس همین ضرورت متناسب با سیاستهایی که ستاد ملی مدیریت کرونا در کشور اعلام کند، امکان آموزش حضوری را در نظر میگیریم.
او افزود: تاکنون طبق پروتکلهای در نظر گرفته شده ستاد ملی مدیریت کرونا پیش رفتیم و بعد از آن هم طبق همین شرایط کار را ادامه میدهیم؛ درباره نحوه ارزشیابی هم متناسب با آموزشهای داده شده و پروتکلهای بهداشتی برنامه ریزی میکنیم.
شرایط برگزاری امتحانات پایان سال دانش آموزان مشخص شد
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره چگونگی برگزاری امتحانات دانش آموزان در سال تحصیلی جاری اظهار کرد: با توجه به تعطیلاتی که برای مقابله با شیوع کرونا ویروس در نظر گرفته شد ۴ تا ۶ هفته به سال تحصیلی اضافه میشود و دانش آموزان باید با آموزش مجازی و تلویزیونی محتوای آموزشی را کاملاً تعلیم ببینند.
او ادامه داد: هیچ بخشی از کتاب درسی امسال حذف نمیشود و تمام محتوای آموزشی از طریق معلمان برای دانشآموزان تدریس خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش از برگزاری امتحانات نهایی دانشآموزان به صورت حضوری خبر داد و گفت: با توجه به اینکه تمام دانشآموزان همزمان در این آزمون شرکت نمیکنند و امکان فاصله گذاری اجتماعی وجود دارد برگزاری آزمون به طور حضوری مانعی ندارد.
انفعال آموزش و پرورش و بلاتکلیفی دانشآموزان برای امتحانات پایان سال
در روزهایی که ورود مهمان ناخوانده کرونا مردم سراسر دنیا را به خانه نشینی اجباری دعوت کرده و به تبع آن مدرسه و دانشگاهها هم به سبب تاثیرگذاری بالا بر کنترل میزان شیوع و مواجهه با عامل بیماری زا تعطیل شده اند؛ حال و هوای آموزش تغییر رویکردی ۱۸۰ درجهای به خود دیده است و متولیان امر تعلیم و تربیت و حتی محصلان ناگزیر به کوچ اجباری شدند آن هم از شیوه سنتی با قدمت چند صد ساله به روشی نوین که شاید کمتر به آن پرداخته شده بود یا رسمیت داشت.
آموزش مجازی در نظام آموزش و پرورش ما همان روش تدریسی است که تا چند وقت پیش به عنوان یک فانتزی روی کاغذ مطرح بود و هر از گاهی هم یادی از آن میشد و گاه به صِرف استفاده از یک فایل پاورپوینت یا نسخه الکترونیکی کتاب درسی ادعای روش تدریس نوین وجود داشت.
در شرایطی که حدود ۲ ماه است مدارس به اجبار باید آموزشهای مجازی را در دستور کار خود قرار دهند، بسیاری از خلاءهای موجود که تا امروز توجه چندانی به آن نمیشد خودنمایی میکند حال مشخص میشود که آموزش مجازی به صرف وجود یک ویدئو پروژکتور یا یک فایل پاورپوینت تعریف نمیشود.
سازوکار آموزش و پرورش برای دانشآموزانی که امکان حضور آنلاین در شبکه شاد را ندارند
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی درباره جزئیات برگزاری کلاسهای آموزشی در شبکه شاد با توجه به محدودیتهایی که برخی اولیا و دانش آموزان با آن مواجه هستند، اظهار کرد: طبق دستورالعملی که برای برگزاری کلاسها درشبکه شاد به مدارس ابلاغ کردیم تمام کلاسها باید در بازه زمانی ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر برگزار شود و زمان دقیق آن با توافقی که میان مدیر، معلم و خانواده انجام میشود تعیین خواهد شد.
او ادامه داد: اگر به هر دلیلی دانشآموز امکان حضور آنلاین در کلاس درس را نداشته باشد میتواند با استفاده از ظرفیت آفلاین در نظر گرفته شده از محتوای آموزشی استفاده کنند همچنین در بند ۶ دستورالعمل ابلاغی از مدیران خواستیم تا تعداد دانش آموزان شرکت کننده در این کلاسها را مشخص کنند و افرادی هم که امکان حضور در ساعات در نظر گرفته شده را ندارند با ذکر دلیل معرفی کرده تا برای آنها تمهیدات لازم اندیشیده شود.
انتهای پیام/
بس است از کاری که از جانب شما بر نمی اید وقت تلف نکنید