افشین اسدی پزشک مرکز ارجاع کرونا در کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: همیشه در شروع فصل بهار ما شاهد ازدیاد بیماریهای حساسیتی هستیم علاوه بر مشکل بیماری کرونا که بسیاری از علائم اولیه آن تنفسی بوده، باعث میشود که ما بیشتر به این موضوع توجه کنیم.
او افزود: برای مقابله با این شرایط توصیه ما همیشه این است که مردم نسبت به بهداشت دهان و حلق و بینی خودشان توجه بیشتری کنند، از بو و دود و گرد و خاک و سرما در حد امکان اجتناب کنند، دوری از حیوانات و گیاهان کمک میکند که ما سبب بروز زمینههای حساسیتی نشویم.
اسدی بیان داشت: در زمینه خوردن و آشامیدن هم ملاحظاتی وجود دارد به این ترتیب که اصولاً اطعمه و اشربه پر بو و پر مزه تشدید کننده حساسیت است، لذا پیشنهاد ما این است که از غذاهای سرخ کردنی، غذاهای پر ادویه، دمنوشهای با ادویههای تند و گرم همچنین میوههایی مثل خربزه، توت فرنگی، کیوی و همچنین بادمجان پرهیز بیشتری داشته باشند.
او تصریح کرد: تنقلات پر مزه گزینه مناسبی نیست برای این فصول اینها تدابیری است که در کنار رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نکات ایمنی استفاده از ماسک میتواند حساسیت تنفسی ما را کمتر کند.
اسدی گفت: سرما خوردگیهای متوالی یا درگیریهای بیماری تنفسی متوالی ارتباط مستقیمی با کرونا ندارد بلکه نشات میدهد که یا فرد یک بیماری درمان نشده دارد برای مثال در بینی، سینوسها و ریه اش مشکلی وجود دارد که به هر دلیل کامل درمان نشده و نکته دوم اینکه مراقبتهای کافی و لازم را با توجه به شرایط جسمی خودش انجام نمیده، مراقبتهایی که الان در این فصل و در این شرایط کارایی لازم همچون رعایت فاصله گذاری اجتماعی و همچنین رعایت پرهیزات و توصیههای بهداشتی و ایمنی فردی مثل استفاده از ماسک و رعایت تماس با سطوح است.
او افزود: در حال حاضر این توصیهها همراه با قرقره کردن آب نمک، تمیز کردن بینیها و حلق با سرم شستشوی نمکی و یا آب نمک گرم و رقیق میتواند به بهداشت مجاری تنفسی ما کمک کند و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، ایمنی جسمی ما را بالا میبرد و از ابتلا مکرر و بیماریهایی مثل سرماخوردگی که موردی متوسط هستند جلوگیری میکند و همواره در برابر بیماری سختی مثل کرونا بدن را قویتر میکند.
اسدی بیان داشت: ضمن اینکه استفاده از غذاهای مقوی، غذاهای ساده سالم و طبیعی مثل انواع آشها انواع سوپ ها، میوههای تازهای که مزههای تند ندارند کمک میکند که با دمنوشهایی مثل آویشن و عسل ولرم سطح ایمنی ما را بالا میبرند و ما را در برابر عوامل مختلف این فصل و همچنین سرماخوردگیهای متوالی مصون میکنند.
او تصریح کرد: راجع به بحث مراجعه به پزشک متخصص افراد در زمینه کسالتهای جسمی شان و رعایتهای بهداشتی ، طبیب اول خودشان هستند، باید مراقب باشند و بدنشان را در حالت تعادل و سلامت نگه دارند. بعد از آن، پزشک خانواده میتواند به آنها کمک کند چه در نقاط شهری ما در پایگاهها و مراکز بهداشتی درمانی و همچنین مرکز بهداشتی درمانی روستایی پزشکان عمومی در خدمتشان هستند به عنوان پزشک خانواده و بعد اگر لازم بود آنها به متخصصین ارجاعشان میدهند.
انتهای پیام/ی