به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری میخواهند بدانند آیا لازم است خرما را ضد عفونی کنیم؟ آیا احتمال دارد ویروس کرونا بر روی خرما وجود داشته باشد؟ شست و شوی خرما به چه صورت است تا از ویروس و باکتری پاک شود.
خرما همواره پای ثابت سفره افطار است و حالا باید چگونه خرما را ضد عفونی کنیم تا از ویروسها به ویژه ویروس کرونا پاک شود.
شستن خرما ضروری است، زیرا این میوه به دلایل مختلف مانندگردوغبار، فضولات پرندگان و حشرات موذی یا در زمان چیدن و درجهبندی شدن توسط کارگران احتمال دارد به ویروس و باکتری مبتلا شود.
تا جایی که ممکن است باید خرما را به شکل فلهای و سنتی خرید نکنید، اما اگر خرما را تهیه و دیدید که فلهای عرضه شده بهترین کار این است که آن را درون ظرفی ریخته و پس از شست و شو با آب به مدت ۱۴ روز در جایی قرار دهید که اگر ویروس کرونا در آن وجود داشت از بین رفته و سپس مصرف کنید.
به هیچ عنوان خرما را با مواد الکلی و ضد عفونی کننده شست و شو ندهید، زیرا این مواد وارد خرما شده و باعث مشکلات بسیاری در هنگام خوردن میشود.
همچنین میتوانید خرمای خشک را درون فر و یا ماکروفر قرار داده و آن را گرم کنید البته به شرط آنکه خرما نسوزد و با این روش کرونا موجود در خرما از بین میرد.
اما خوب است بدانید خرماهایی که در کارخانه درون بستهبندیهای مقاوم و غیرقابل نفوذ نایلونی وکیوم یا بستهبندی شدهاند مراحل شستوشو و ضدعفونی را طی کرده و فقط پس از خرید ظرف خرما را شست و شو داده و ضد عفونی کنید تا از کرونا مصون بمانید.
کارخانجات یا کارگاههای دارای مجوز بهداشت زیرنظر مسؤول فنی قبل از بستهبندی، خرما را شستوشوی اولیه داده و پس از آن میوه را ضدعفونی کرده و برای افزایش ماندگاری سرما یا گرمای ضعیف یا پرتو و اشعه به خرما میدهند تا آنزیمهای آن غیرفعال و از فعالیت میکروبها کاسته شود. این شیوه برای حذف ویروس کرونا کارآمد خواهد بود و دیگر نیازی به شستوشوی بیش از حد یا پوستگیری و حرارتدهی وجود ندارد.
منبع: افکار نیوز
انتهای پیام/
اولا خرمایی که الان در بازار موجود است محصول پارسال بوده و آن موقع کرونا نبوده و خرما را نمی توان در محیط باز برای مدت زیاد نگه داری کرد و باید در سردخانه یا یخچال نگه داری کرد پس عاری از هرگونه ویروس می باشد. دوما خرما اگر غیر از موقع مصرف شسته شود ترش میکند و بسیار بد طعم می شود بنابراین موقع مصرف با آب کم شسته و بر روی پارچه تمیز خشک گردد تا رطوبت اضافی آن بر طرف شود. سوما حتی اگر خیلی وسواس داشته باشیم یا از محل نگه داری خرما اطلاعی نداشته باشیم می توانیم با چند ثانیه حرارت در فر یا مایکروویو یا ماهیتابه به شرطی که خرما نسوزد و طعم آن تغییر نکند خرما را ضد عفونی کنیم