به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی خدا آنچه در درون ماست را بهتر از خود ما میداند، پس برای چه باید اظهار احتیاج کنیم؟! او کریم است و جام جهان نما دارد؛ همه چیز را میبیند و بر احوالات ما آگاه است. پس به زبان آوردن خواسته و بیان کردن حاجات در مقابل ذات مقدس حضرت حق، چه فلسفهای دارد؟ «جام جهان نماست ضمیر منیر دوست/ اظهار احتیاج خود آنجا چه حاجت است؟» پاسخ به این سوال در عرفان اسلامی از زبان مبارک ائمه اطهار (ع) و بزرگان و علمای دین داده شده است.
بیشتر بخوانید: چگونه توفیق عبادت بیشتر در ماه رمضان را پیدا کنیم؟ + فیلم
در اصول کافی آمده است که امام صادق (ع) به یکی از اصحاب خود فرمودند: «خدا میداند آنچه را که تو اراده کردهای و میخواهی. در این موضوع شکی نیست؛ اما خدا دوست دارد که بنده حاجتهای خودش را اظهار کند. پس حاجتهای خود را به زبان بیاور». علامه مجلسی (ره) در تفسیر این حدیث شریف عرض کردند که به زبان آوردن خواسته، خضوع و خشوع بیشتری در انسان ایجاد میکند.
بیشتر بخوانید: چرا برای دیگران دعا میکنیم؟
حجت الاسلام و المسلمین مهدی آذرطوسی استاد دانشگاه و پژوهشگر دینی، این موضوع را طبق احادیث بررسی و اشعاری را که در این خصوص سروده شده تحلیل کرده است. در ادامه میتوانید ویدئوی صحبتهای این کارشناس مذهبی را مشاهده کنید:
انتهای پیام/
موفق باشید.
بنده گنه کاره دلش بیقرارره
بندت غیر از تو کسی رو نداره
خدایا از بس که مهربونی تو
دلیل این اشک هامو میدونی تو
عمر داره میشه تباه
خدایا ببخش
هر بار صدات کردم به دادم رسیدی
حاجت روام کردی بدی مو ندیدی
با دعا انسان به سوی خداوند میل کرده ورو می اورد یعنی اعتراف به بندگی بزرگترین وجود عالم
با دعا انسان عقل خود را بیشتر بکار میگیرد تا نیازهای اصلی وحتی فرعی خود را شناسایی کند
با دعا ارتقای فکری پیدا میکند زیرا بطور دایم به خود پرداخته وا به عیوب دیگران کمتر میپردازد لذا تک تک افراد جامعه هدایت شده ودر نتیجه جامعه بهتری پدید می اید
با دعا ضعف خود را ذیده واز تکبر وفخر فروشی به سایر انسانها دست بر میدارد
با دعادرمسیر الهی خداوند را پرستش کرده وبیشتر میسناسد
با دعا......