به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مطلب شما را با طرز تهیه کدو شکم پر بدون فر آشنا خواهیم کرد. غذایی که هم با نان و هم با برنج سرو شده و میتواند به تنهایی به عنوان پیش غذا نیز مورد استفاده قرار گیرد.
کدو شکم پر بدون فر، یکی از غذاهایی است که با کدو سبز درست میشود. در تهیه این غذا، مواد مختلفی از انواع سبزیجات، گوشت و پنیر مورد استفاده قرار میگیرد. تنوع مواد غذایی در این غذا به قدری بالاست که میتواند یک غذای گیاهی خوشمزه محسوب شود یا با استفاده از انواع گوشت سفید و قرمز غذایی با پروتئین بالا و مناسب برای کودکان به حساب آید. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه کدو شکم پر بدون فر به دو روش آشنا سازیم.
کدو شکم پر بدون فر
کدو سبز یکی از انواع سبزیجات تابستانی است که در رنگهای سبز تیره یا روشن دیده میشود. کدو سبز در آشپزی برای تهیه غذاهایی با ارزش غذایی بالا مانند خورش کدو سبز، بورانی کدو و ... استفاده میشود. این سبزی حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی و ویتامین است، خطر سکته قلبی و مغزی را تا حد زیادی کاهش میدهد، قند و چربی خون را کاهش میدهد و ویتامین C موجود در آن باعث کنترل آسم، تقویت بینایی و تقویت حافظه میشود. کدو سبز بسیار کم کالری بوده و ۹۵ درصد آن را آب تشکیل میدهد. هرچند مصرف آن برای افراد گرم مزاج بسیار مفید است، ولی مصرف زیاد آن برای افرادی با طبع سرد و یا کسانی که در مناطق سردسیر زندگی میکنند، مناسب نیست.
مواد لازم
کدو سبز متوسط ۱۰ عدد
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پنیر موزارلا رنده شده ۵۰۰ گرم
قارچ نگینی خرد شده ۲۵۰ گرم
فلفل دلمهای قرمز نگینی خرد شده ۱ عدد
پیاز بزرگ نگینی خرد شده ۱ عدد
سیر له شده ۱ حبه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
روغن مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
روش اول تهیه کدو شکم پر بدون فر
کدوها را شسته، سر و ته کدوها را بزنید. هر یک از کدوها را از وسط دو برش عرضی و طولی بدهید تا به چهار قسمت تقسیم شوند.
داخل هر قسمت را با قاشق خالی کنید تا یک لایه نازک به ضخامت حدود نیم سانتیمتر از آن باقی بماند.
محتویات داخل کدوها را ریز خرد کنید، در یک کاسه ریخته و کنار بگذارید.
۱ قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس گوشت را از تابه خارج کنید.
حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید، پیاز نگینی را به روغن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
سیر له شده و فلفل دلمهای نگینی را به پیاز اضافه کنید و حدود ۳ دقیقه با هم تفت دهید. زردچوبه و ادویه را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود.
محتویات داخل کدوها که قبلا خارج کرده بودید به تابه افزوده و مواد را مخلوط کنید. حدود ۱۵-۱۰ دقیقه به تفت دادن مواد ادامه دهید تا آب کدو کشیده شود. قارچ را در یک تابه جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا آب آن کاملا کشیده شود و سپس به مواد اضافه کنید.
گوشت چرخ کردهای که قبلا تفت داده بودید را به مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند. کمی از مواد بچشید، نمک و فلفل آن را براساس ذائقه خود تنظیم کنید و حرارت را خاموش کنید.
حدود دو قاشق غذاخوری از مواد را داخل هر کدام از برشهای کدو بریزید و روی آن را با ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری پنیر موزارلا رنده شده بپوشانید.
کمی روغن کف تابه بریزید، کدوها را در تابه بچینید. درب تابه را بسته و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. زیر تابه شعله پخش کن قرار دهید و حدود ۶۰-۴۵ دقیقه فرصت دهید تا کدوها پخته و نرم شوند و پنیر روی آنها ذوب شود.
کدو شکم پر را در ظرف سرو بکشید و به صورت داغ با نان تازه نوش جان کنید.
روش دوم تهیه کدو شکم پر بدون فر
کدوها را بشویید و سپس هر یک از آنها را از عرض برش بزنید. درون کدوها را با قاشق خالی کنید.
مایه پرکننده کدو را طبق دستور فوق آماده کرده و سپس درون کدوها را با مواد پرکنید. ۲ قاشق غذاخوری روغن در تابهای ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید. اطراف کدوهای شکم پر را در روغن سرخ کنید.
کدوها را از تابه خارج کرده، پیاز نگینی را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود.
کدوها را دوباره به تابه برگردانید و روی پیاز تفت داده شده بچینید.
۵-۴ عدد گوجه فرنگی متوسط را رنده کنید یا با غذاساز به شکل پوره درآورید. کمی نمک و فلفل به پوره گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید. سپس پوره گوجه فرنگی را روی کدوهای سرخ شده بریزید و درب تابه را ببندید.
حرارت را کم کنید و حدود ۴۰-۳۰ دقیقه فرصت دهید تا کدوها پخته و نرم شوند.
نکته: در صورت تمایل به مزه ترش میتوانید قبل از ریختن پوره گوجه فرنگی روی کدوها، ۲ قاشق غذاخوری آب نارنج یا آب غوره به آن اضافه کنید.
نکات مهم در تهیه و نگهداری کدو سبز
کدو سبزهایی را برای خرید انتخاب کنید که دارای پوست براق تری هستند و سنگین ترند.
پوست کدو سبز نباید خیلی سفت باشد.
کدوهایی با سایز متوسط را انتخاب کنید.
وجود سوراخ روی کدو میتواند ناشی از خراب و فاسد بودن آن باشد.
کدو را با پوست مصرف کنید.
کدو را به صورت نشسته در نایلون قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/