به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فریدون اللهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار داشت: دولت از ابتدای اردیبهشت ماه تردد بین استانی را آزاد اعلام کرده است، اما این تصمیم به معنای آن نیست که از هم اکنون هموطنان ما میتوانند سفرهای خود را به شهرهای مختلف آغاز کنند. این تصمیم به دنبال اعتراض برخی افراد که در دیگر استانها مشغول به کار هستند گرفته شد تا عبور و مرور این افراد سهولت یابد.
او افزود: ستاد ملی مبارزه با کرونا در اطلاعیههای خود دلیل رفع ممنوعیت عبور و مرور بین استانی را نه سفرهای تفریحی و گردشگری، بلکه سفرهای کاری و ضروری عنوان کرده است، بنابراین مردم همچنان نمیتوانند تنها برای گردش به استانهای دیگر سفر کنند، چرا که از سویی تاسیسات اقامتی و گردشگری بازگشایی نشده و از سویی دیگر سلامت خود را به خطر میاندازند.
برنامههایی برای بازگشایی تعداد محدودی از مراکز اقامتی برای افرادی که به دلیل ماموریتهای کاری ناچارند در شهرهای دیگر برای مدت کوتاهی اقامت داشته باشند در نظر گرفته شده، اما این مراکز همچنان نمیتوانند اقدام به پذیرش مسافر کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان از بازگشایی تدریجی تاسیسات گردشگری در صورت ادامه یافتن روند نزولی کرونا خبر داد و گفت: اگر سیر نزولی کرونا ادامه داشته باشد، ستاد ملی مدیریت کرونا برنامههایی را برای بازگشایی تدریجی تاسیسات گردشگری با رعایت دستورالعملهای بهداشتی به مانند آنچه که برای دیگر اصناف شاهد بودیم، دارد.
این تصمیم همچنان نهایی نشده و اولویت ستاد مبارزه با کرونا بازگشایی برخی تاسیسات اقامتی برای سفرهای کاری است و این به معنای شروع دوباره گردشگری نیست.
او در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه دولت در حال پرداخت کمکهای مالی به اصناف و مشاغل حوزه گردشگری و صنایع دستی است، اظهار داشت: خوشبختانه دولت در حال پرداختن تسهیلات مالی به اقشار آسیب دیده از کرونا است؛ البته با توجه به لزوم ابلاغ آیین نامهها به مدیران استانی و انجام کارهای اداری، پرداخت این تسهیلات مقداری زمانبر بود.
این آمار نشان میدهد مشاغل حوزه میراث فرهنگی مانند گردشگری و تاسیسات آن، دفاتر خدمات سفر و صنایع دستی، آسیبهای زیادی را متحمل شدهاند و آنجایی که ۳۰ درصد از مشاغل پر آسیب، مربوط به این حوزه است بنابراین لازم بود وزارتخانه پیگیریهای بیشتری را در خصوص ارائه تسهیلات مالی انجام دهد که خوشبختانه این اتفاق افتاد و اقشار آسیب دیده در حوزه میراث فرهنگی در حال دریافت این تسهیلات هستند.
او با اشاره به تنوع مشاغل در حوزه گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: مشاغل حوزه میراث فرهنگی چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی دارای تنوع و تفاوت است. برای مثال در حوزه گردشگری هم بنگاهها و هتلهای بزرگ و مدرن وجود دارد و هم اقامتگاههای بومی که در روستاها فعالیت میکنند.
در حوزه صنایع دستی نیز شرکتها و تولیدات صادراتی در کنار کارگاههای خانگی صنایع دستی مشغول به کار هستند، بنابراین نوع تسهیلات باید در هر زمینه متفاوت باشد و به همه مشاغل حوزه میراث فرهنگی یک تسهیلات واحد ارائه نشود.