به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر تهران در نشست خبری مجازی خود با اصحاب رسانه در تشریح جایگاه شوراها با اشاره به اینکه فصل هفتم قانون اساسی به موضوع شوراها اختصاص پیدا کرده است، گفت: در اصل صد قانون اساسی آمده است که برای امور رفاهی، اقتصادی، فرهنگی و اقتصادی اداره هر بخش و استان و شهر با نظارت فعالیت شوراها باشد.
امینی ادامه داد: نهاد شورا ۲۰ سال بعد از پیش بینی آن در قانون اساسی (در سال ۷۸) شروع به کار کرد و این خلأ ۲۰ ساله سبب شد نهادهای حاکمیت اختیار شوراها را بین خود تقسیم کنند که متأسفانه بخشی نگری در تصمیم گیریها بیداد میکند.
او بیان کرد: بسیاری از اختیارهای مدیریت شهری بین دیگر نهادها تقسیم شده است که در این بخش میتوان به این مثال اشاره کرد که در بسیاری از موارد تقسیم بندیهای انجام شده به گونهای است که تنها جمع آوری پسماند به شهرداری سپرده شده است.
بیشتر بخوانید: جایگاه شوراها در مدیریت کشور متزلزل شده است
نایب رئیس شورای شهر تهران افزود: امروز تعریف و وظیفهای که از نهاد شورا مطرح و شناخته میشود با آنچه که در قانون آمده است و بنیانگذاران این نهاد مد نظر خود داشتند بسیار متفاوت است.
امینی با اشاره به وظیفه بهداشت که در حیطه اختیار شوراها بر اساس قانون آمده است، تصریح کرد: امروزه با توجه به شیوع ویروس کرونا در پایتخت باید به این نکته اشاره کرد که نهاد شوراها امروز هیچ نمایندهای در ستاد ملی مقابله با کرونا حضور ندارد.
او با اشاره به درخواست مدیریت شهری گفت: خواسته ما این است که نهادهای مدیریتی برای یکبار هم که شده اختیار نهادی به مانند شورا را بر اساس آنچه که در قانون آمده مورد توجه قرار دهند.
نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره مجدد به نبودن هیچ عضوی از شورای شهر تهران در ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: شورای شهر تهران نمیخواهد به عنوان مهمان ناخوانده در ستاد ملی مقابله با کرونا حضور پیدا کند و خواسته ما این است شورای شهر تهران به عنوان مردمیترین نهاد شهری عضوی در ستاد مقابله با کرونا داشته باشد.
امینی با اشاره به اجرای طرح الزام استفاده از ماسک در ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: شهرداری تهران و مدیریت شهری تا به امروز تلاش کرد بیشتر در بخش آگاهی بخشی و فرهنگ سازی عمل کند، اما اجرای طرح الزام مسافران ناوگان حمل و نقل عمومی به استفاده از ماسک تنها در حیطه اختیار شهرداری تهران نیست و باید به شکل حاکمیتی عمل شود.
او با اشاره به هزینه کرد بودجه در شهرداری تهران تصریح کرد: شهرداری نمیتواند به شکل دلخواه بودجه شهر و درآمد کسب شده را هزینه کند، زیرا تمام هزینهها براساس بودجه مصوب شورای شهر تهران است و شورای شهر به شهرداری تهران اجازه میدهد که درآمدها به چه شکل هزینه شود.
نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به طرح تحقیق و تفحص در شورای شهر تهران گفت: درباره بدهی ۶۹ هزار میلیارد تومانی طرح تحقیق و تفحص شهرداری تهران به تصویب رسید که این تحقیق و تفحص در کمیسیون برنامه و بودجه در حال انجام است.
انتهای پیام/