به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کتاب «دنیای راکتها و موشکها» توسط انتشارات هوانورد منتشر شد.
آیا دنیای امروز دیگر دنیای موشک نیست؟ آیا پدیدهای مثل موشک در جهان نوین و فناورانه امروز دیگر جایی ندارد؟ آیا توسعه پدیدهای مثل موشک با موضوعی مثل رشد اقتصادی ناهمگون و ناسازگار است؟ آیا توسعه صنعت و فناوری با توسعه سامانهای مثل موشک منافات دارد؟
اینها سوالاتی است که کتاب تازه منتشر شده انتشارات هوانورد سعی کرده است بستری برای پاسخ به آنها فراهم آورد. این کتاب تازه منتشر شده که محور آن معرفی حدود ۱۰۰ نوع موشک مختلف در دنیای نظامی و سامانههای ماهوارهبر است، در ابتدا مباحثی را در زمینه اهمیت صنعت موشکی در جوامع بشری، جنبههای صلح آمیز این فناوری و نقشی که در توسعه اقتضادی جوامع داشته و همچنین نقش آن در بازدارندگی نظامی مطرح میکند.
سیدعلیرضا شوبیری از نویسندگان کتاب در این باره میگوید: موشک در ماهیت خود یک سلاح است و سلاح وسیلهاى است براى جنگ و درگیرى؛ اما در بین همه تسلیحات تاریخ بشر، هیچ سلاحى به اندازه موشک در توفیقات و پیشرفتهاى مدنى از خود رد پا به جا نگذاشته است. دنیاى امروز ثانیه به ثانیه خود را مرهون وجود ماهوارهها در مدار زمین است و چرخش ماهوارهها در مدار هم مرهون صنعت موشکى بویژه در حوزه «بالستیک» است.
نویسنده این کتاب معتقد است: اگر بپذیریم که تسلیحات مىتواند بهنوعى بازدارندگى هم داشته باشد، موشک در دنیای تسلیحات بالاترین کارایی را در زمینه بازدارندگی از خود نشان داده است. تا اینجاى تاریخ موشک بیشتر در جلوگیرى از جنگ مؤثر بوده تا وقوع جنگ.
کتاب دنیای راکتها و موشکها سپس با مروری بر استفاده از راکت در اعصار گذشته تاریخ بشر و قبل از ورود به معرفی موشکهای جهان، زندگینامه پنج دانشمند بزرگ موشکی: کنستانتین سالکوفسکی (یا زیلکوفسکی)، رابرت گدارد، هرمان اوبرت، ورنر فون براون و سرگی کارلیوف را تشریح میکند. مرور زندگینامه این افرا در واقع بیان تاریخچهای نحوه شکلگیری صنعت موشکی و فضایی در جهان در میانه قرن بیستم میلادی است؛ ضمن اینکه مخاطب را با زندگی ۵ دانشمند بزرگ آشنا میکند.
محمد رزازان، نویسنده دیگر این کتاب میگوید: از بین حدود ۵۰۰ سامانه موشکی و راکتی و ماهواره بر که در کل تاریخ این صنعت مطرح بودند، حدود ۱۰۰ مورد را که تاثیرگذاری بیشتری در این صنعت داشتند انتخاب کردیم و آنها را در شش دسته: کروز، بالستیک، پدافندی، ماهوارهبر، هوا به هوا و ضدزره تشریح کردیم. در تشریح موشکها سعی شد از زبانی عامیانه و همه فهم و همچنین روایت گونه استفاده شود تا عموم مردم و بویژه قشر جوان و نوجوان علاقمند بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
فصل پایانی کتاب با مرور تعدادی از موشکهای ایرانی مهم و تاثیرگذار به نوعی به صنعت پویای موشکی در ایران در چهل سال بعد از انقلاب ادای دین کرده است. این فصل که با تصویری از حملات دقیق موشکی نیروی هوافضای سپاه به پایگاه عینالاسد عراق شروع میشود، تاریخچه موشکهای ایرانی را بر مبنای معرفی تاریخچه و کلیات سامانههای تاثیرگذار و تاریخساز مانند شهاب و سفیر و نازعات و زلزال مرور کرده است.
علی اصلانی دیگر نویسنده این کتاب در این باره میگوید: سعی کردیم در بخش موشکهای ایرانی نقش سوخت جامد و عقبه توسعه آن در صنعت موشکی ایران را بیشتر پررنگ کنیم.
کتاب دنیای راکتها و موشکها در ۲۹۰ صفحه، تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ژانری علمی-فناورانه توسط انتشارات هوانورد به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/