۴۴ بنای تاریخی روستایی با محوریت اشتغال زایی با تداوم اقدامات صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی احیا می‌شوند.

به گزارش حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در نشست مشترک مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور، احیای ۴۴ بنای تاریخی واقع در بافت روستایی کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست هادی میرزایی با تأکید بر اینکه در شرایط کنونی توجه به احیا ابنیه تاریخی روستایی یکی از اولویت‌های صندوق احیا است، گفت: اشتغالزایی و ایجاد بستر‌های مناسب برای فعالیت روستایی دو محور مهمی هستند و  با احیا و مرمت ابنیه تاریخی روستایی می‌توان بخش شایان توجهی از آنها را محقق کرد.

او با اشاره به اینکه ابنیه تاریخی همواره نقش بی بدیلی در تعاملات انسانی داشته اند، افزود: توجه به این نقش ارزنده علاوه بر حفظ شأن و هویت بنا‌های تاریخی می‌تواند زمینه ساز پویایی و کارآمدی اقتصاد روستایی شود و اگر ما با نگاه کارشناسی و هدفمند بتوانیم چنین بستر‌هایی را ارتقا دهیم به زودی شاهد  دستاورد‌های قابل اتکایی در این حوزه  خواهیم بود.

میرزایی با اشاره به افزوده شدن توسعه صنایع دستی و فرش دستباف به حوزه مأموریت‌های صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی بیان کرد: بنا‌های تاریخی که در بافت روستایی قرار دارند به دلیل مختصات خاص معماری شان می‌توانند با هزینه مرمتی مناسب در چرخه احیا قرار گیرند.

رئیس هیأت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با قدردانی از اقدامات ارزنده معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور در سامان بخشیدن به زندگی روستاییان گفت: امروز تحقق مهاجرت معکوس نیازمند انجام  اقداماتی است که احیا بنا‌های تاریخی یکی از این آنها به شمار می‌رود.

در ادامه این دیدار کاوه معراجی به عنوان معاون برنامه‌ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی با استقبال از هم افزایی میان دستگاه‌های مختلف برای رشد و توسعه حوزه‌های مرتبط با روستا‌های کشور، گفت: توجه به موضوع بنا‌های تاریخی روستایی به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم است و در این میان نیاز است که مصوباتی جامع و کارشناسی شده برای تدقیق امورات مربوط به این حوزه به تصویب برسد تا سیاست‌های اتخاذی با تغییرات مدیریتی دچار خدشه نشوند.

او با بیان اینکه کاروانسرا‌ها و بنا‌های تاریخی همواره مرکز ثقل محیط پیرامونی خود بوده اند، افزود: معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم در مرحله کنونی برای احیا ۴۴ خانه روستایی با محوریت اشتغالزایی در کنار صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی خواهد بود و تمام ظرفیت خود را برای توسعه این مهم به کار خواهد بست.

معراجی با یادآوری این نکته که تفکر اقتصادی باید در کنار توسعه فرهنگ روستایی باشد، ادامه داد: سه عنصر موثر که در هر جامعه‌ای باعث پیشرفت می‌شود، جامعه، تولید و هنر است و به نظر می‌رسد که این پروژه موفق خواهد بود چرا که این سه عنصر را داراست.

سعیدرضا جندقیان معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز با اشاره به لزوم پررنگ‌تر بودن نقش تسهیل گیری دولت در ایجاد مشاغل روستایی، تصریح کرد: امروز بحث آموزش به منظور ایجاد اشتغال پایدار در جوامع روستایی یکی از موضوعات مهمی است که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها آن را در مناطق روستایی دنبال می‌کند.

او با اشاره به اینکه گسترش فرهنگ احیا بنا‌های تاریخی یکی از مواردی است که می‌تواند رشد سرمایه را در جوامع روستایی به همراه داشته باشد، افزود: شناسایی ظرفیت‌های نوآورانه با اتکا به داشته‌های ارزشمند جوامع روستایی یکی موضوعاتی است که می‌تواند با ایجاد کسب و کار حول محور بنا‌های تاریخی محقق شود و در این میان پرهیز از الگو‌های تکراری مسیر را برای اقدامات پربازده هموار خواهد کرد.

جندقیان خاطر نشان کرد: سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها آمادگی آن را دارد که با اعطای تسهیلات مناسب برای جذب بیشتر سرمایه گذاری بخش خصوصی و جلب مشارکت‌های عمومی در جوامع روستایی توسعه فرهنگ احیا بنا‌های تاریخی روستایی را بیش از پیش محقق سازد.

در پایان این نشست سکینه اشرفی معاون سابق توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، تصریح کرد: تا وقتی ارزش واقعی داشته‌های ازشمند روستاییان به درستی نمایان نشود، کارآفرینان در این حوزه سرمایه گذاری قابل اتکایی نخواهند کرد.

او ضمن حمایت از طرح احیا ۴۴ بنای تاریخی روستایی با محوریت اشتغال زایی این اقدام را گام اثربخشی برای نمایان ساختن ارزشمندی¬های موجود در روستا‌ها خواند و یادآور شد: در روستا‌ها ما نیازمند شرکت‌های اجتماعی هستیم که با نگاه بازار محور توانمندی‌های روستاییان را بالا ببرند و زمینه حضور بیشتر کارآفرینان را در این عرصه مهیا سازند.

اشرفی، خاطرنشان کرد: اشتغالزایی و کارآفرینی در حوزه روستایی نیازمند یک نگاه خیرخواهانه مبتنی بر بازار است و اگر فردی در این حوزه صرفا به سود خالص اقتصادی بیاندیشد، نمی‌تواند آنچنان که باید منشأ اثر باشد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.