مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تاکنون هیچ خسارتی به شرکتهای هواپیمایی داخلی پرداخت نشده است، گفت: خسارتهایی که به شرکتهای هواپیمایی بابت شیوع ویروس کرونا و لغو بلیتها وارد شده، حدود ۳ هزار میلیارد تومان است.
سامانی ادامه داد: خسارتی که وزیر راه و شهرسازی برای شرکتهای هواپیمایی در نظر گرفته است حدود ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است، اما هنوز نحوه تخصیص و پرداخت آن به شرکتهای هواپیمایی اعلام نشده است.
بیشتر بخوانید: پر شدن تنها ۶۰ درصد از ظرفیت هواپیماها فردا به ایرلاینها ابلاغ میشود
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با اشاره به اینکه همزمان با شروع مجدد سفرهای بین استانی و انجام پروازها همچنان تعداد پروازها به شهرهای مختلف کاهش یافته است، گفت: همزمان با کمبود تقاضا و مسافران، روزانه دو یا سه پرواز برای برخی از شهرها انجام میشود.
او افزود: بسیاری از آنها مربوط به مراکز استانها است، اما هنوز پروازها به شهرهای مختلف با کاهش چشمگیری همراه است.
او با بیان اینکه شرکتهای هواپیمایی به صورت کامل در هنگام ورود به فرودگاهها و یا هواپیماها غربالگری و تب سنجی از مسافران را انجام میدهند، اظهار کرد: فاصله گذاری اجتماعی اگر در بازهای از زمان باشد که تعداد مسافران زیاد باشد، مسافران باید هزینه بیشتری را پرداخت کند تا بخشی از هزینههای شرکتهای هواپیمایی جبران شود.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی تصریح کرد: داخل ترمینالها و هواپیماها به صورت کامل و روزانه ضدعفونی میشود و شرکتهای هواپیمایی هم ماسک در هنگام پرواز در اختیار مسافران قرار میدهند و در طول پرواز هم به صورت خودکار فاصلهگذاری اجتماعی رعایت میشود.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با اشاره به اینکه پروازهای خارجی به دلیل ممنوعیتهایی که ایجاد شده به صورت کامل تعطیل شده است و تنها دو پرواز در هفته به پاریس و لندن انجام میشود،گفت: البته برای انتقال مسافران ایرانی هم و یا بازگرداندن مسافران ایرانی در صورت درخواست مجوز خدمات ارائه میشود، اما فعلا هیچ پرواز خارجی به جز این دو مسیر انجام نمیشود.
او بیان کرد: بخش هوایی کشور هم اکنون شرایط خوبی ندارد و حتی بسیاری از شرکتهای هواپیمایی هم، اکنون قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود نیستند، بنابراین باید هرچه سریعتر به این موضوع از سوی سازمان هواپیمایی کشور و وزارت راه و شهرسازی بابت پرداخت خسارتها رسیدگی شود.
گفتنی است، چندی پیش محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی درباره تکمیل شدن ظرفیت صندلی هواپیماها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی گفته بود: باید فقط ۶۰ درصد از صندلیهای هواپیماها استفاده شود و اگر شرکتی این فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نکند سازمان هواپیمایی کشوری با آن برخورد خواهد کرد.
او ادامه داد: شیوه فاصله گذاری هوشمند در بخش حمل و نقل همه شرکتهای حمل و نقل از جمله ریلی، جادهای و هوایی ابلاغ شده است و اکثر شرکتهای هواپیمایی هزینه لغو (کنسلی) بلیتها را به مسافران پرداخت کردهاند.
انتهای پیام/