به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در پی شیوع ویروس کرونا و افزایش مصرف فرآوردههای ضدعفونی کننده، آسیبهای زیادی از جمله مسمویتهای ناشی از مصرف ضدعفونی کننده تقلبی در بازار برای افراد به وجود آمده است. به همین منظور، دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو توصیههایی را برای پیشگیری از ایجاد خسارتهای جبران ناپذیر، ارائه کرده است.
هنگام استفاده از ضدعفونی کنندهها به نکات زیر دقت کنید:
۱) ابتدا به دقت نحوه استفاده از محلول ضدعفونی کننده و موارد استفاده را از بروشور همراه محصول خوانده و همچنین از اعتبار و استاندارد بودن محصول مطمئن شوید.
۲) قبل از استفاده از فرآورده ضدعفونی کننده، مشخصات روی بسته بندی آن را با دقت مطالعه کرده و به توصیهها و هشدارهایی که روی بسته داده میشود توجه کنید. قابلیت اشتعال، آسیبهای ناشی از اختلاط ضدعفونی کنندهها با هم، ممنوعیت استفاده از یک نوع فرآورده ضدعفونی کننده برای برخی از سطوح مانند دستها و ذخیره و نگهداری محلول در دمای مناسب از جمله مواردی است که روی بسته بندی محصول نوشته شده و باید به آنها توجه کنید.
۳) برخی از مواد ضدعفونی کننده برای پوست یا استنشاق سمی بوده و باید به این موارد توجه کنید. موارد مصرف ضدعفونی کنندهها متفاوت است. برخی برای مصرف خانگی و یا ضدعفونی دستها به کار میروند و برخی از محلولها مصرف صنعتی دارند. برای استفاده در سطوح مختلف به ویژه دست هایتان باید موارد مصرف فرآورده را مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه مراقبت از بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا
۴) هنگام استفاده از ضدعفونی کننده ها، از ماسک و دستکش استفاده کرده و تهویه مناسبی در محیط قرار دهید یا پنجرهها را باز بگذارید تا هوا جریان یابد. بسیاری از گازهای منتشر شده از این فرآوردهها سمی هستند و ممکن است برای شما خطرناک باشند. ایجاد خارش، خشکی پوست، قرمزی و اگزما از آسیبهایی است که استفاده از ضدعفونی کنندهها بدون وسایل حفاظتی ممکن است برای پوست شما ایجاد کند. همچنین گازهای سمی منتشر شده از ضدعفونی کنندهها ممکن است باعث بروز تنگی نفس، سرفه، خارش و سوزش گلو و آبریزش بینی شود؛ بنابراین استفاده از وسایل حفاظتی را جدی گرفته و این مواد را با آب داغ و هر ترکیب ضدعفونی کننده و شوینده دیگری مخلوط نکنید.
۵) بهترین راه ضدعفونی دست ها، شست و شو به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون است؛ بنابراین اگر به این مواد دسترسی دارید، از محلولهای دیگر برای ضدعفونی کردن دستهای خود استفاده نکنید.
۶) در صورتی که به آب و صابون دسترسی ندارید، برای ضدعفونی کردن دستها میتوانید از محلولهای الکلی اتانول با غلظت حداقل ۶۰ درصد استفاده کنید. پس از آغشته کردن دستها به این محلول، اجازه دهید ۲۰ ثانیه روی سطح پوست مانده و خود به خود تبخیر شود.
۷) به دلیل قابل تشخیص نبودن فرآوردههای ضدعفونی کننده تقلبی از سالم، توصیه میشود حتما این محصولات را از مراجع رسمی و قانونی مانند داروخانهها و فروشگاههای زنجیره ای معتبر تهیه کنید. محلولهای تقلبی حاوی درصدی از متانول هستند که اثر ضدعفونی نداشته و برای پوست بسیار مضر است.
۸) به این نکته توجه داشته باشید که خوردن الکل طبی یا اتانول یا غرغره کردن آن در دهان، هیچ تاثیری در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ندارد. همچنین خوردن متانول به عنوان یک فرآورده الکی، موجب کوری و مرگ فرد میشود؛ بنابراین از نزدیک کردن هر نوع ضدعفونی کننده یا محصولات الکلی به دهان خود بپرهیزید.
بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای کاهش استرس کودکان در اپیدمی کرونا
۹) برای ضدعفونی کردن دست کودکان، سعی کنید از آب و صابون استفاده کنید. در صورت استفاده از محلولها برای ضدعفونی کردن دستان کودکان، مراقب باشید تا قبل از خشک شدن محلول دستانشان را داخل دهان نکنند تا دچار مسمومیت خوراکی نشوند.
۱۰) از استفاده محلولهای الکلی روی پوست نوزادان اجتناب کنید؛ چرا که از تکامل پوست نوزاد جلوگیری کرده و احتمال بروز مسمومیت در نوزاد افزایش مییابد.
انتهای پیام/