به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ، گیاهان کوهی دامنه سهند این روزها زینت بخش سفرههای مردم مراغه است.
با رویش گیاهان در طبیعت بیش از ۶۰ نوع گیاه خوراکی با خاصیتهای غذایی و دارویی روانه سفرههای مردم در مراغه میشود.
همزمان با برداشت این گیاهان بازارچهای با ۳۰ غرفه و اشتغال زایی بیش از ۶۰ نفر در شهر مراغه فعال و انواع گیاهان کوهی در آن عرضه میشود.
قار ترسی، کنگر، گزنه، ریواس، قازی یاغی، شینگ، سورولو، گل آقا، بزگوش و پونه کوهی بیشتر در این بازاربه فروش میدرسد.
با وارد شدن گیاهان کوهی به بازار ذائقه مردم نیز تغییر کرده ومصرف گوشت، برنج و حبوبات به نحو چشمگیری کاهش مییابد.
این گیاهان با خاصیت و طبیعت گرم درمان کننده بیماریهای تنفسی، گوارشی و فصلی و نیز موثر در درمان بیماریهای قلبی و عروقی هستند.
گیاهان کوهی در بهار به صورت تازه خوری برای تهیه آبگوشت مخصوص، خورشت، کوکو، آش و غذاهای محلی استفاده میشود.
این گیاهان خوش خوراک در دیگر فصلهای سال نیز به صورت خشک شده یا به صورت فریز و یخ زده مورد استفاده مردم قرار میگیرد.
بازار گیاهان کوهی مراغه امسال به خاطر شیوع بیماری کرونا ۱۵ روز دیرتر و از اول اردیبهشت کارخود را آغاز کرده و تا آخر خرداد در میدان عبدالقادر مراغه دایراست.
اما چند توصیه برای مصرف کنندگان این گیاهان، به خاطر کرونا حتما موقع استفاده کاملا شسته شود و کسانی که قصد خرید از این بازار را دارند حتما موقع حضور در بازارماسک و دستکس به همراه داشته باشند.
کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع رویشگاه هزار گونه گیاهی در آذربایجان شرقی است.
انتهای پیام/ک