به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اسلایم سرگرمی ساده، اما مفرحی است که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده، به ویژه که بازی با آن را به خاطر بافت روان و انعطاف پذیرش در کاهش اضطراب مؤثر میدانند. حالا انواع مختلفی از اسلایم در رنگهای متنوع در بازار وجود دارد. اما آیا میدانستید که میتوانید اسلایم خودتان را با مواد و لوازم سادهای درست کنید؟
۱- طرز تهیه اسلایم ساده
مواد لازم:
چسب مدرسه / چسب سفید
بوراکس (سدیم تترا بورات)
رنگ خوراکی (اختیاری)
آب
کاسه ۲ عدد
طرز تهیه:
در یک کاسه یک اونس (حدود ۲۸ گرم یا یک چهارم بطری چسب) و یک چهارم پیمانه آب بریزید (باید از پیمانهی اندازه گیری استفاده کنید). اگر میخواهید اسلایم تان رنگی باشد، رنگ خوراکی را هم به مخلوط چسب و آب اضافه کنید. مقداری از محلول را با یک تکه چوب بستنی بلند کنید و به قوام آن دقت کنید.
یک چهارم پیمانه محلول سدیم تترا بورات (بوراکس) به مخلوط چسب و آب اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
اسلایم فوراً شروع به شکل گرفتن میکند. مقداری از محلول را با چوب بستنی بردارید و قوام آن را با آنچه در مرحلهی اول بود مقایسه کنید.
هر قدر میتوانید هم بزنید، سپس دستهای خود را در کاسه فرو ببرید و مخلوط را آنقدر ورز دهید تا چسبندگی آن کمتر و کمتر شود (ورز دادن را تا جایی که مایل هستید ادامه دهید). این ورز دادن شاید به اصطلاح کثیف کاری داشته باشد، اما ضروری است، چون باعث پیوند کامل دو ترکیب موجود در این مخلوط میشود. نگران آب اضافی درون کاسه هم نباشید؛ کافی است آن را دور بریزید. اسلایم شما آماده است.
وقتهایی که از اسلایم تان استفاده نمیکنید آن را در یک کیسهی پلاستیکی که هوایش را خارج کرده اید، درون یخچال نگه دارید تا کپک نزند.
چه شد که اینگونه شد؟
در داخل چسب مادهای به نام پلی وینیل استات وجود دارد که نوعی پلیمر مایع است. از پیوند بوراکس با مولکولهای پلی وینیل استات یک پلیمر بزرگ و انعطاف پذیر به دست میآید. این نوع اسلایم به گونهای است که هر چه بیشتر با آن بازی کنید سفتتر و بیشتر شبیه بتونه میشود.
۲- طرز تهیه اسلایم سوپر
مواد لازم:
پلی وینیل الکل
بوراکس (سدیم تترا بورات)
تنگ یا شیشه مربا
رنگ خوراکی (اختیاری)
طرز تهیه:
نصف پیمانه محلول پلی وینیل الکل را داخل یک تنگ یا شیشه مربا یا کاسه بریزید. اگر میخواهید اسلایم تان رنگی باشد میتواند رنگ خوراکی را به محلول پلی وینیل الکل اضافه کنید و با یک چوب بستنی آن را هم بزنید.
دو قاشق چایخوری محلول سدیم تترا بورات (بوراکس) داخل محلول پلی وینیل الکل بریزید و به آرامی هم بزنید.
مقداری از محلول را با چوب بستنی بالا آورید و به قوام آن دقت کنید. وقتی اسلایم شکل گرفت، میتوانید با آن بازی کنید. فقط یادتان باشد آن را نخورید!
اسلایم تان بیشتر عمر خواهد کرد اگر آن را در یک کیسهی پلاستیکی، درون یخچال نگه دارید، در غیر اینصورت خشک خواهد شد یا کپک خواهد زد.
چه شد که اینگونه شد؟
پلی وینیل الکل یک پلیمر مایع است و بنابراین از زنجیرههای طویلی از مولکولهای به هم پیوسته تشکیل شده. سدیم تترا بورات با اکسیژن موجود در زنجیرههای پلی وینیل الکل، پیوند هیدروژنی میدهد. پیوند هیدروژنی زمانی رخ میدهد که اتمهای دارای بار مثبت هیدروژن به اتمهای دارای بار منفی اکسیژن درون ترکیب جذب میشوند. پیوندهای هیدروژنی، حلقههای مجزای پلی وینیل الکل را به یکدیگر متصل میکنند، مسألهای که باعث تشکیل اسلایم میشود. پیوندهای هیدروژنی ضعیف هستند، به همین دلیل اگر اسلایم را در دستان تان نگه دارید یا روی یک سطح صاف رهایش کنید، پیوندها میشکنند و دوباره شکل میگیرند.
۳- طرز تهیه اسلایم گلوز
مواد لازم:
شیر کم چرب
سرکه
جوش شیرین
فیلتر قهوه
طرز تهیه:
هفت قاشق غذاخوری شیر کم چرب داخل یک پیمانه بریزید و یک قاشق غذاخوری سرکه به شیر اضافه کنید. مخلوط را به آرامی هم بزنید و آنقدر این کار را ادامه دهید تا قسمتی از آن سفت شود.
صبر کنید بخشی که سفت شده ته نشین شود، سپس با استفاده از یک فیلتر (بهتر است فیلتر قهوه باشد) آن را از صافی بگذرانید. چند دقیقهای صبر کنید تا آب مواد کاملاً برود.
یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین به مواد سفت شده اضافه کنید و سپس مخلوط را ورز دهید تا تبدیل به یک مخلوط اسلایم مانند شود.
چه شد که اینگونه شد؟
وقتی سرکه را به شیر اضافه کردید، این کار باعث شد پروتئین شیر که کازئین نام دارد و نوعی پلیمر هم هست، از بخش مایع شیر جدا شود و به هم بچسبد و تبدیل به یک مادهی جامد شود. از کازئین در تولید چسب، رنگ و حتی پلاستیک استفاده میشود. جوش شیرین هم اسیدی که به مخلوط اضافه شده بود را خنثی میکند، مسألهای که باعث میشود کازئین به حالت مایع خود بازگردد.
۴- طرز تهیه اسلایم اوبلک
مواد لازم:
نشاسته ذرت
آب
یک کاسهی بزرگ
طرز تهیه:
در یک کاسهی پلاستیکی، مقدار اندکی آب و نشاسته ذرت را باهم مخلوط کنید تا از آن مخلوطی شبیه به یک خامهی همزدهی غلیظ به دست آید و قوام عسل را داشته باشد. نسبت تقریبی مخلوط نشاسته ذرت و آب، ۲ پیمانه نشاسته به ۱ پیمانه آب است؛ بنابراین اگر از همهی نشاسته ذرتی که معمولاً در یک جعبهی آن وجود دارد (حدود ۴۵۰ گرم) استفاده کنید، باید حدوداً یک و نیم پیمانه آب بریزید. بهتر است کار خود را با آب کمتری شروع کنید و آن را به تدریج به مخلوط اضافه کنید تا جایی که به قوام دلخواه تان برسید.
بعد از درست کردن مخلوط، دست خود را به آرامی روی مخلوط آب و نشاسته ذرت قرار دهید. شما باید احساس کنید که دست تان درون مخلوط فرو میرود. دست خود را از بین مخلوط حرکت دهید؛ این کار را ابتدا به آرامی انجام دهید و سپس سعی کنید سرعت حرکت دست تان را واقعاً زیاد کنید. حرکت دست تان از میان مخلوط وقتی آرام بود راحتتر بود یا وقتی سریع بود؟
اگر مخلوط شما آنقدری عمق دارد که همهی دست تان در آن فرو برود، سعی کنید یک مشت از مخلوط را بردارید و دست تان را به سرعت از مخلوط بیرون بکشید. این کار را دوباره تکرار کنید؛ این بار دست خود را شل کنید و آن را به آرامی بیرون بکشید. آیا متوجه تفاوتی شدید؟
با مشت به مخلوط آب و نشاسته ذرت ضربه بزنید. (مراقب باشید با ظرف به خودتان صدمه نزنید!) مطمئن شوید که به مخلوط محکم ضربه میزنید و مشت خود را به سرعت درون ظرف برمی گردانید. آیا مخلوط به همه جا پاشیده شده یا داخل ظرف باقی ماند؟ (اگر به اطراف پاشیده شد، نشاستهی بیشتری به مخلوط اضافه کنید.)
وقتی دست خود را به آرامی از میان مخلوط آب و نشاسته ذرت حرکت میدهید، مخلوط رفتاری مثل یک مادهی مایع دارد. اما وقتی سعی میکنید دست خود را به سرعت از میان آن عبور دهید یا محکم به آن ضربه بزنید، رفتار آن مثل یک مادهی جامد میشود. مخلوط آب و نشاسته ذرت رفتاری شبیه به شن روان دارد.
چه شد که اینگونه شد؟
روانی و حرکت یک مادهی مایع تحت تأثیر گرانروی یا میزان چسبندگی و غلظت آن است. شن روان و مخلوط آب و نشاسته ذرت، هر دو سیال غیر نیوتنی هستند. گرانروی سیالات غیر نیوتنی با نوع فشاری که به آنها وارد میشود تغییر میکند. گرانروی سیال نیوتنی (مثل آب یا عسل که از قانون گرانروی اسحاق نیوتن پیروی میکند) تنها به دما و فشار مایع بستگی دارد، نه فشاری که به آن وارد میشود. مثلاً عسل گرم (که گرانروی کمی دارد) راحتتر از عسل سرد (که گرانروی زیادی دارد) جاری میشود.
از آنجایی که قدرت حرکت یک سیال غیر نیوتنی به فشاری که به آن وارد میشود بستگی دارد، رفتار اینگونه مایعات مانند مایعاتی (مثل عسل یا آب) نیست که با آنها بیشتر آشنا هستیم. یک فشار ملایم، مثل ریختن مخلوط آب و نشاسته ذرت یا وارد آوردن فشار اندکی به آن، این امکان را به مخلوط میدهد که مانند یک مادهی مایع حرکت کند.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/
ممنون
❤️❤️❤️❤️