به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ناصح فوق تخصص نوزادان بیمارستان طالقانی، گفت: مادر باردادی که طی ۱۴ روز گذشته با فرد مبتلا به کرونا تماس داشته است باید تحت بررسی قرار گیرد. حتی اگر این مادر باردار علائمی ندارد، باید تست کرونا انجام دهد و اگر تست منفی بود، توصیه میشود بعد از ۲۴ ساعت به طور مجدد تست کرونا برای این فرد صورت بگیرد.
او ادامه داد: در صورتی که مادر باردار به ویروس کرونا مبتلا شده بود، بعد از دوره درمان و بهبود یافتن، باید در ماه، دو مرتبه سونوگرافی انجام دهد تا وضعیت جنین هر دو هفته ارزیابی شود؛ زیرا امکان دارد تاخیر رشد داخل رحمی و سندروم زجر جنینی رخ داده باشد. هر چند تا امروز مواردی با این ویژگی مشاهده نشده است، اما توصیههای لازم باید رعایت شود.
این فوق تخصص نوزادان تصریح کرد: اگر تست کرونای مادر باردار مثبت شد، نوزاد بعد از زایمان باید به مدت ۱۴ روز در قرنطینه و دور از مادر قرار گیرد. همچنین توصیه میشود مراقب سالم، جوان و بدون بیماری از نوزاد در یک فضای جدا مراقبت کند. اگر به هر دلیلی امکان مجزاسازی مکان مادر و نوزاد وجود ندارد، حتماً در اتاق مربوطه باید فاصله ۲ متر بین مادر و نوزاد رعایت شود.
ناصح همچنین گفت: میتوان این خبر خوب را به مادران باردار داد که برخلاف موضوع جدا کردن مادر از نوزاد، اگر مادری عفونت کرونا دارد و حال عمومیاش خوب است، میتواند به نوازد خود شیر دهد. اما اگر حال عمومی مادر خوب نیست، بهتر است شیر دوشیده شده مادر توسط شخص مراقب به نوزاد داده شود و همچنین میتوان از شیر خشک استفاده کرد.
او بیان کرد: اگر دو تست نوزاد با فاصله ۲۴ ساعت منفی شد، این نوزاد در گروه بیخطر قرار میگیرد و احتمال انتقال ویروس وجود ندارد. اگر نوزادی به کرونا مبتلا باشد، ۳ روز بعد از قطع کامل تب، اگر حال عمومی نوزاد خوب و دو تست او منفی باشد، امکان ترخیص نوزاد وجود دارد.
این فوق تخصص نوزادان گفت: تا امروز در کشور ۴۰ مورد مستند و گزارش شده ابتلای نوزاد به کرونا را شاهد بودهایم و خوشبختانه هیچ مرگ و میری در این گروه وجود نداشته است؛ بنابراین مادران در این زمینه نگرانی خود را کاهش دهند.
ناصح تصریح کرد: به طور کلی طبق آمار و مستندات جهانی، احتمال ابتلا در اطفال بسیار کم است و در صورت ابتلا، با علائم سبک روبرو میشوند. نگرانی ما بابت انتقال بیماری از کودک به افراد بزرگسال است. میانگین واگیری در رده سنی اطفال، بین ۱ تا ۵ درصد جمعیت کلی جهان است و ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به کرونا در تمام ردههای سنی بدون علامت هستند و امکان ناقل بودن افراد وجود دارد؛ بنابراین تمام توصیههای بهداشتی در این زمینه را جدی بگیرید.
بیشتر بخوانید: احتمال ماندگاری مشکلات ریوی در بیماران کرونایی
بیشتر بخوانید: عوارض شام نخوردن در ماه مبارک رمضان
بیشتر بخوانید: کرونا با چه علائم جدیدی بروز میکند؟
انتهای پیام/