منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از باید ها و نباید های لازم در بازار بورس سخن گفت.

مهدی طغیانی، منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،گفت:در ماه‌های اخیر شاهد ورود سیل عظیمی از نقدینگی و دارایی‌های مردم به بازار بورس و سرمایه بوده ایم واین وضعیت با امکانات و داشته‌های بازار تطابق ندارد.

او ادامه داد: از آنجایی که اقتصاد ما بانک محور است و به دولت و بانک‌ها وابسته است، این سرمایه گذاری مردم در بورس به تامین مالی در اقتصاد کشور کمک شایانی می‌کند.

طغیانی اصطلاح حباب در بازار را این چنین تشریح کرد:شرکت‌هایی که در بورس حضوردارند باید نسبتی بین ارزش بازاری سهم آن‌ها در بازار سرمایه و ارزش ذاتی آن‌ها وجود داشته باشد؛ و در برخی موارد که حجم تقاضا در بازار زیاد است بین ارزش بازاری و ارزش ذاتی سهام فاصله زیادی می‌افتد و به شکل غیر طبیعی شاهد فزونی ارزش بازاری سهم بر ارزش ذاتی آن هستیم و به اصطلاح حباب در بازار رخ می‌دهد و نباید به امید این اختلاف قیمت خرید و ارزش بازاری وارد بازار شد و افراد در صورت نداشتن دانش کافی دچار زیان بسیاری خواهند شد.

او نقش دولت در شرایطی که حباب اتفاق می‌افتد اینگونه دانست:هدف دولت در شرایطی که تقاضا افزایش می‌یابد عمق دادن به بازاراست، یعنی با افزایش عرضه‌های اولیه و تخفیف‌هایی که در نظر می‌گیرد بین تقاضا و عرضه در بازار سرمایه تعادل ایجاد می‌کند.

مردم نگاه بلندمدت به سرمایه داشته باشند

طغیانی چگونگی جلوگیری از زیان‌های احتمالی در بازار بورس را به دیدگاه مردم معطوف دانست و گفت:بهتر است مردم نگاه بلندمدت به سرمایه داشته باشند و زمانی که سهام می‌خرند تا یک الی دو سال آن را نگه دارند و از فروش زود هنگام بپرهیزند چرا که خرید و فروش لحظه‌ای منافع سرمایه گذار را تامین نخواهد کرد.

او با تاکید بر اینکه تامین مالی بایستی سرمایه محورباشد نه بانک محور، تصریح کرد: مردم به هیچ عنوان برای سرمایه گذاری در بورس دارایی‌های اصلی زندگی خود از جمله منزل، اتومبیل و... را نفروشند چرا که بورس ریسک زیادی دارد و بهتر است پس انداز مازاد خود را با مشاوره از افراد آگاه به بازار وارد کنند. همچنین بهتر است مردم سبدی از سهام را نگه دارند و فقط از یک سهم نخرند تا ریسک آن توزیع شود، چرا که به عملکرد متوسط بازار که ممکن است درصد‌های مختلفی در طول یک سال داشته باشد نمی‌توان تکیه کرد و باید توجه داشته باشیم که به همان نسبت که درصد سود بالا می‌رود ممکن است روند نزولی داشته باشد.

هرکس وارد بورس می‌شود از دو محل می‌تواند به سود برسد، یکی از محل سرمایه‌ای که آورده است و قیمت روز سرمایه‌ای که میخواهد بفروشد و دوم سود شرکت‌ها که در پایان سال مالی سود خود را اعلام و توزیع می‌کند.

او یکی از اصلی‌ترین مشکلات همیشگی در بازار بورس و دلیل تاکید بر داشتن مشاور را این گونه توضیح داد:در حال حاضر اکثر مردم به سود حاصل از تفاوت قیمت در بورس دل بسته اند در حالیکه سرمایه گذاری درست به سوداوری خود سهم به شکل واقعی برمی گردد و توجه به اینکه آن شرکت مربوطه چقدر توانسته است به سودسازی و آماری که در پایان سال اعلام می‌کنند کمک کند وشرکت‌ها می‌توانند بعضا زیان ایجاد کرده باشند، اما در تابلو‌ها و نماد سوداور به نظر برسند.

تاثیر سرمایه گذاری بر خط تولید کشور

پولی که وارد بورس می‌شود ممکن است مستقیما به تولید نینجامد، ولی طرح‌های توسعه‌ای که توسط شرکت‌های مختلف پی ریزی می‌شود بر اساس ارزشی که سهم ان‌ها در بازار دارد ارزش گذاری می‌شود و می‌توانند تامین مالی راحت تری داشته باشند به شرطی که ارزش‌ها حبابی نباشد.


آیا با وجود تحریم‌ها بورس ایران سقوط خواهد کرد؟

 
در حال حاضر نمی‌توان گفت که کل بازار حباب دارد همچنین بورس ایران هنوز جای رشد دارد به شرطی که همپای ورود تقاضا عرضه هم وجود داشته باشد وگرنه بازار به سقوط نزدیک می‌شود.

یکی از عوامل بنیادین تحلیل وضعیت شرکت‌های بورسی، موضوع تحریم است. شرکت‌هایی که بازار داخلی آن‌ها پر رونق‌تر است یا کلا‌های وارداتی کمتری دارند ضرر کمتری از تحریم به آن‌ها می‌رسد.

او در پایان به موضوع نگهداری سهام عدالت اشاره کرد و گفت:مردم اگر دانش و اطلاعات کافی یا مشاور امین برای ورود به بازار را در این خصوص دارند بهترین راهکار این است که سهام خود را مدیریت کنند، ولی اگر ندارند به شرکت‌های استانی اعتماد کنند و درغیر این صورت به هیچ عنوان به شکل غیر رسمی اقدام به فروش سهام خود نکنند.


انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.