یک روانشناس کودک و نوجوان گفت: تک فرزندان، ویژگی‌های فرزندان اول و آخر را با هم دارند.

 

سعید حسن زاده روانشناس کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه برخورد با تک فرزند‌ان اظهار کرد: تک فرزندها با اینکه توجه زیادی از سوی والدین خود دریافت می‌کنند، اغلب توانایی اجتماعی کمی برای ارتباط برقرار کردن با هم سن و سال‌های خود دارند؛ از آن جایی که تک فرزندان خانواده زمان زیادی را در تنهایی سپری می‌کنند، تدریجا به مهارت بالایی در زمینه سرگرم کردن خود دست می‌یابند.

او تصریح کرد: آن‌ها درست مانند فرزندان ارشد خانواده از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند، به جزئیات هر چیز دقت زیادی می‌کنند و در مدرسه معمولا عملکرد قابل قبولی دارند.

این روانشناس گفت: تک فرزندان هیچگاه برای به دست آوردن توجه والدین با خواهر و یا برادری رقابت نکرده اند و همچنین تجربه تقسیم اسباب بازی هایشان را نیز ندارند؛ از این رو عمدتا نمی‌توانند به نحوی موثر با واقعیت رو به رو شوند و تمایل دارند که همه چیز طبق سلیقه و خواست آن‌ها پیش رود.


بیشتر بخوانید:دوران کودکی بهترین زمان برای رشد اجتماعی فرزندتان است


این روانشناس کودک و نوجوان افزود: از آن جایی که الگوی رفتاری و عملکردی تک فرزندان نیز همانند فرزندان ارشد والدین و بزرگسالان است، غالبا کمال گرایی در این دسته نیز دیده می‌شود.

خصوصیات مثبت تک فرزندان

حسن زاده گفت: از جمله خصوصیات مثبت این بچه‌ها می‌توان به عدم یکنواخت بودن آن‌ها اشاره کرد، این فرزندان در زندگی به دنبال تغییر دنیا هستند؛ همچنین آن‌ها افرادی مرتب و منظم، با وجدان و وظیفه‌شناس و بسیار قابل اطمینان هستند و از قبول مسئولیت‌های مختلف ترسی ندارند و خوش‌بیان هستند و احتمالا بیش از بچه‌های دیگر از تخیل خود استفاده می‌کنند.

تک فرزند‌ها کسانی که می‌خواهند دنیا را تغیر دهند

خصوصیات منفی تک فرزندان

او ادامه داد: از جمله خصوصیات منفی این قبیل کودکان می‌توان به پرتوقع بودن و غیرقابل انعطاف و کمال‌گرا بودن آن‌ها اشاره کرد؛ این فرزندان کمی کینه‌ای و پرتوقع هستند و معمولا از قبول اشتباهات خود سر باز می‌زنند، همچنین در برابر دیگران افرادی بسیار حساس و نفوذپذیرند.

ازدواج با تک فرزندان خوب است یا بد؟

این روانشناس کودک و نوجوان تاکید کرد: در ازدواج با تک فرزند‌ها به خانواده نگاه کنید، تک فرزند‌ها هیچ وقت یاد نگرفته‌اند که چطور باید با خواهر و برادر‌های بزرگ‌تر یا کوچک‌تر کنار بیایند و همیشه خودشان تنها در خانه فرمانروایی کرده‌اند؛ این افراد با توجه به اخلاق والدین‌شان خصوصیات متفاوتی دارند. برخی شبیه فرزندان اول سلطه‌جو و مستقل هستند و عده‌ای مانند فرزندان آخر نیازمند حمایت و توجه دیگرانند.


بیشتر بخوانید: کودکانی که با پوشیدن زره به مبارزه با کرونا رفتند


حسن زاده تصریح کرد: بنابراین با توجه به شخصیت تک‌فرزندی زندگی متفاوتی خواهند داشت، اما در کل ازدواج با تک فرزند‌ها چندان بد نیست، چون آن‌ها می‌توانند با تمام وجودشان به همسرشان عشق بورزند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
احمدرضا
۰۹:۳۳ ۰۱ دی ۱۴۰۱
من تک فرزندم بالیسانس روانشناسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
سلام مادربزرگ من‌تک فرزندبودومشکلی نداشت وزندگی موفقی داشت
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۴۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
تک فرزندی اصلا خوب نیست
نمونه اش در آشناهای ماست که واقعا لوس وننر و
بهانه گیر و......تادلت بخاد آپشن هایی داره که
نفس همه رو خالی می کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۳ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
فقط تك فرزندا ميتونن دنيا رو عوض كنن
نمونه اش هم پيغمبر كه تك فرزند بود و برادر و خواهري نداشت
آخرین اخبار