به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، علی اکبر رحمتیان مدیر جهادکشاورزی بافق گفت: در چارچوب تحقق شعار انتخابی سال ۹۹ با عنوان جهش تولید، صدور جواز تاسیس پنج واحد سورت جداسازی محصول مرغوب از نامرغوب بسته بندی، ذخیره سازی و تولید فراوردههای صنعت خرما با ظرفیت سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ تن در این شهرستان آغاز شد.
او افرود: صدور مجوز فعالیت ۲ واحد صنایع تبدیلی خرما نیزدر کمیته فنی مدیریت صنایع غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در دست پیگیری است.
رحمتیان ادامه داد: با ایجاد پنج واحد صنایع تبدیلی غذایی در صنعت خرما ضمن ایجاد اشتغال برای ۲۰ نفر، بخشی از محصول خرما جذب و از آن فراوردههای متنوعی از قبیل شیره، سرکه، کرم صبحانه و رب تولید و به بازار مصرف میشود.
مدیر جهادکشاورزی بافق گفت: این اقدام تبلور توسعه زنجیره ارزش افزوده صنعت خرما در سال جهش تولید است.
او با اشاره به اینکه خرما یکی از مهمترین محصولات باغی بافق است و میتواند نقش مهمی در ایجاد درآمد پایدار کشاورزان ایفا کند، افزود: این محصول با یکهزار و ۶۰۰ هکتار سطح زیرکشت دومین محصول باغی محسوب و سالانه هفت هزار و ۵۰۰ تن خرما در بافق تولید میشود.
مدیر جهاد کشاورزی بافق پیش بینی کرد، با ایجاد و راه اندازی واحدهای جدید، علاوه بر رفع مشکل کشاورزان برای فروش محصول، گام مهمی هم در زمینه ایجاد ارزش افزوده و همچنین ایجاد اشتغال مولد در سال جهش تولید برداشته شود.
رحمتیان ادامه داد: سال ۹۶ اولین واحد فراوری خرما در استان یزد به همت یکی از جوانان بافق با ظرفیت تولید هزار و ۲۰۰ تن و ظرفیت جذب ماده خام ۲ هزار تن سالانه با ۸۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در ناحیه صنعتی مبارکه بافق راه اندازی شد.
بیشتر ارقام خرما کشت شده بافق از نوع کبکاب است و سایر ارقام آن میتوان پیارم، زاهدی و بومی را ذکر کرد.
بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر بهرهبردار در حوزه پرورش و تولید خرما در بافق فعالیت دارند و از شاخ و برگ و الیاف نخل برای تولید محصولات حصیری و صنایع دستی استفاده میشود.
انتهای پیام/ی