به گزارش خبرنگار بانک, بورس و بیمه باشگاه خبرنگاران جوان، در روزهایی که ویروس کرونا در سراسر تهران گشت می زند ما هم تصمیم گرفتیم سری به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران بزنیم و با نعمت الله ترکی گپ و گفتی داشته باشیم.
نعمت الله ترکی در حال حاضر رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران است و به تازگی از سوی علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا به مقامی تحت عنوان معاون ستاد فرماندهی مدیریت مقابله با کرونا استان تهران منصوب شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان: با سلام و تشکر بابت وقتی که در اختیار ما قرار دادید؛ آقای ترکی به طور کلی از نظر شما, ویروس کرونا توانست اثری روی اقتصاد کشور داشته باشد؟
ترکی: مشکلات و تحریمهای مختلف از سوی بیگانگان در سال ۹۸ موجب شد تا این تفکر به وجود آید که در این شرایط اقتصاد کشور با مشکل مواجه خواهد شد.
گسترش ویروس کرونا تا حدودی مانع اهداف پیش رو در سال رونق تولید شد و با تدابیر اندیشیده شده در سال ۹۸می توانستیم شاهد رکورد بی سابقهای در بخش تولید و اشتغال در سراسر کشور باشیم. همچنین با توجه به نامگذاری سال پیش بینی میکردیم رشد اقتصادی از یک عدد منفی به عددی مثبت برسد که این مسئله نشان دهنده رونق در بخش تولید، اشتغال و کسب و کار است.
نرخ بیکاری در استان تهران از ۱۲/۰۸ درصد به عدد ۹/۰۸ درصد رسید که این مسئله نشان دهنده برنامه ریزیهای دقیق و منظم در راستای تحقق اهداف بود.
باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به آن که شما به تازگی به معاونت ستاد فرماندهی مدیریت مقابل با کرونا استان تهران منصوب شدید, با گسترش ویروس کرونا در سراسر کشور در این راستا چه اقداماتی انجام دادید؟
ترکی: ویروس کرونا یکباره وارد کشور شد و همه افراد را به فکر مقابله جدی انداخت. پیشگیری و درمان در حوزه سلامت نیازمند تدابیر اولیه بود که در گام اول برخلاف مشکلات و کمبود منابع مالی در سال گذشته حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حوزه بهداشت و درمان در سراسر کشور اختصاص یافت.
از ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ذکر شده حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بین ۳ دانشگاه علوم پزشکی در استان تهران برای کارانه پرسنل، پزشک و کادر درمانی بابت بیماری کرونا، ملزومات مصرفی پزشکی، لوازم حفاظت فردی، دارو، راه اندازی واحدهای درمانی و تجهیزات سرمایهای پزشکی تخصیص یافت. همچنین حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به بیمارستانها و مراکز درمانی در استان تهران اختصاص یافت که میتوان گفت تا پایان سال ۹۸ حدود ۷۰۰ میلیارد تومان جهت تجهیز و حمایت از مراکز درمانی و بهداشتی در استان تهران پرداخت شد.
حدود ۴۰ بیمارستان تخصصی و غیر تخصصی که مستقیم به بیماران کرونایی ارائه خدمت میکردند مورد حمایت قرار گرفتند. همچنین برای اولین بار از محل اعتبارات ارزش افزوده در اختیار فرمانداریهای شهرستانهای استان تهران، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات و لوازم ضروری در زمینههای پیشگیری، کنترل، مراقبت، مبارزه و درمان بیماری کرونا استفاده کردیم.
باشگاه خبرنگاران جوان: در خصوص حمایت از کسب و کارها در استان تهران چه کارهایی انجام دادید؟
ترکی:شیوع ویروس کرونا مصادف با جلوگیری از رونق تمام فعالیتهای اقتصادی در سراسر کشور شد. این ویروس به تمام کسب و کارها در سراسر دنیا آسیب رساند و میتوان گفت رکود در مشاغل بسیاری در سراسر جهان موجب بیکاری افراد زیادی شده است.
حوزه کشاورزی حدود ۹ درصد از اقتصادمان را به خود اختصاص داده و حدود ۱۸ درصد از اشتغال کشور در این بخش است. ما در بخش کشاورزی نیروهای انسانی بسیاری را تحت پوشش قرار دادیم. بیمه کشاورزی و صندوق حمایت کشاورزی از جمله این حمایتها بود.
اهمیت حمل و نقل در حوزه کشاورزی در حدی بود که سعی کردیم سهم بیشتری را به آن اختصاص دهیم. هم چنین برنامه ریزیهای ما به گونهای بود که کمبودی در رساندن محصولات کشاورزی از استانهای دیگر به تهران حس نشود و حتی بعضی از کالاهای وارداتی مورد نیاز از طریق گمرک وارد کشور شدند.
در حوزه صنعت و معدن استان تهران حدود ۱۷ هزار واحد تولیدی صنعتی و حدود ۴۵۰ هزار واحد صنفی درحال فعالیت هستند. واحدهای تولیدی بسیاری در شهرکهای صنعتی وجود داشتند که سعی کردیم از بسته شدن آنها جلوگیری کنیم که بتوانند به تولید بیشتر خود بپردازند.
بیشتر بخوانید:اختصاص ۲۰۳ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی ایران برای مقابله با کرونا
در سطح کشور حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب رونق تولید به واحدهای تولیدی اختصاص یافت که بیشترین سهم آن در اختیار استان تهران قرار گرفته است و این واحدهای تولیدی با سود ۱۲ تا ۱۴ درصد میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
برخی از تولیدیها از جمله پوشاک، کفش و کیف و مراکز سیاحتی، خدماتی و گردشگری نیازمند حمایت غیرنقد و بلکه نظارتای بودند که ما این مراکز را تحت پوشش بیشتری قرار دادیم.
انتهای پیام/
بجای این بهتره است به مشکلات بیکاری مناطق روستایی و شهرستانی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد تا مهاجرتها بیشتر نشه
تو شهرستانها اکثر مردم هم تو شهرستان چ اونایی از نطر مالی قوی یا ضعیف هستند تو شهر مرکز استان شون مقیم هستن اگه امکانات شغلی و رفاهی تو شهرستان شون باشه تو همون شهر ستان خودشون می مونند .
متاسفانه با این مهاجرتهاشون موجب گرونی مسکن و حتی غذا و امکانات دیگه شدند .