جان بابایی گفت: از نظر شاخصه‌های بین‌المللی جزو کشور‌هایی هستیم که به هدف کاهش میزان مرگ و میر مادران باردار دست یافته ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، در حاشیه بازدید از بیمارستان اکبرآبادی اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت به پاس قدردانی از زحمات همکاران ماما و پرستار شعار امسال را "حمایت از همکاران ماما و پرستار" در دنیا اعلام کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: از نظر شاخصه‌های بین‌المللی جزو کشور‌هایی هستیم که به هدف کاهش میزان مرگ و میر مادران باردار دست یافته ایم.

جان‌بابایی ادامه داد: تعداد متخصصین زنان و تربیت تعداد بسیار زیادی ماما افزایش یافته است. مراقبت‌های دوران بارداری بیشتر شده است بر این اساس بیش از ۱۰ برابر کاهش مرگ و میر مادران باردار را داشتیم.

او گفت: از نظر سازمان جهانی بهداشت، ایران، کشوری است که به هدف کاهش مرگ و میر مادران باردار دست یافته است. البته باز هم در تلاشیم تا به حداقل مقدار میزان مرگ و میر در مادران باردار برسیم.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: کرونا باعث شد که خیلی از خدمات غیر اورژانس ما کاهش یابد یا به حداقل مقدار برسد.

جان‌بابایی درباره خدمات اورژانسی، گفت: خدمات اورژانس مثل خدمات حوادث جاده‌ای در بعضی از استان‌ها به کمتر از یک پنجم رسیده و در بعضی از استان‌هایی که پرحادثه بودند به کمتر از یک سوم رسیده است.

او ادامه داد: اما خودمراقبتی، قرنطینگی و کرونا هیچ تأثیری بر مسئله زایمان و بارداری ندارد.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: ماما‌ها و متخصصان زنان جزو پرکارترین افراد در دوران کرونا بودند که کمتر از آن‌ها اسم برده شده است.

جان بابایی  با بیان اینکه در این دوران از یک میلیون مادر باردار مراقبت شد، گفت: ماما‌ها بیشتر در خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند زیرا مادر باردار ممکن است مبتلا به کرونا یا ناقل این ویروس باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: بیش از ۷۰۰ مادر باردار مشکوک یا مبتلا به کرونا در بخش های زایمان بستری بودند.

کاهش میزان مرگ و میر مادران باردار در کشور

ابتلای ۳۰۰ ماما به ویروس کرونا

او تصریح کرد: تقریبا ۳۰۰ ماما مبتلا به این ویروس شدند که خوشبختانه اکثر آنها نجات پیدا کردند و تعداد معدودی هم فوت کردند که جزو شهدای خدمت محسوب شدند.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اقدامات افتخار‌آمیز این بیمارستان بحث زایمان بدون درد است. بین ۳۰ تا ۴۰ درصد زایمان‌هایی طبیعی که در این مرکز انجام می‌شود، با روش زایمان بدون درد است. همچنین ایجاد بانک شیر نوزاد که یکی از کار‌های بسیار پیشرو در دنیا به حساب می‌آید در این بیمارستان انجام می‌شود.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: ما نزدیک به ۱۴ مرکز برای مادرانی که به هر دلیل امکان شیردادن به نوزاد را ندارد، داریم.

جان بابایی تصریح کرد: اولین بانک شیر ما در تبریز در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بیمارستان الزهرا انجام شد و بلافاصله مراکز دیگر هم اقدام به ایجاد بانک شیر در بیمارستان‌های خود کردند.

کاهش میزان مرگ و میر مادران باردار در کشور

بانک شیر، عوارض دوران نوزادی را کم می‌کند

او ادامه داد: بانک شیر می‌تواند عوارض دوران نوزادی را کم کند، زیرا اگر مادری نتواند به نوزاد خود شیر دهد مجبورند از ترکیبات سرم، موادغذایی یا شیر پاستوریزه استفاده کنند که هیچ کدام جای شیر مادر را نمی‌گیرد.

جان بابایی افزود: یکی از دیگر از فواید ایجاد بانک شیر، کاهش مرگ و میر دوره نوزادی است که خوشبختانه این بیمارستان مجهز به این بانک است، امیدواریم بتوانیم سایر مراکز هم مجهز به بانک شیر کنیم.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه دستگاه‌ها و سیستم‌هایی که بانک شیر ایجاد می‌کند، تولید داخل است و نیازی به واردات تجهیزات این دستگاه نیست.

او ادامه داد: حدود ۵۰ درصد از زایمان‌هایی که در کشور انجام می‌شود، طبیعی است، البته این عدد بین استان‌ها متفاوت است زیرا ستان‌هایی بودند که میزان سزارین در آن‌ها بالاتر بود.

جان بابایی افزود: توانستیم با طرح تحول سلامت بیش از ۲ هزار اتاق‌های زایمان LVR (اتاق‌های زایمان انفرادی)بسازیم.

او ادامه داد: این اتاق‌های زایمان LVR برای هر مادر این شرایط را ایجاد می‌کند که یک ماما همراه داشته باشد یا یکی از اعضای خانواده‌اش در کنارش باشند که باعث خوشایند سازی روند زایمان می‌شود.

کاهش میزان مرگ و میر مادران باردار در کشور

افزایش زایمان طبیعی با طرح تحول سلامت

معاون درمان وزارت بهداشت  تصریح کرد: خوشبختانه ما با طرح تحول سلامت افزایش زایمان طبیعی داشتیم، اما عدد این زایمان‌ها در استان‌ها متفاوت است. استان‌های شمالی بالاترین میزان سزارین را داشتند که خوشبختانه آمارشان کم شده است اما آمار زایمان طبیعی در استان‌های جنوبی بالاست.

او ادامه داد: ما در بعضی از استان‌ها بالغ بر ۸۰ درصد زایمان‌ها طبیعی داشتیم و کمتر از ۲۰ درصد از زایمان‌ها سزارین بود و بر عکس در بعضی از استان‌ها ۵۰ درصد زایمان طبیعی و ۵۰ درصد زایمان سزارین داشتیم.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه با خوشایندسازی فرایند زایمان، همکاری ماما‌ها با متخصصان زایمان برای رسیدن به این هدف بیشتر شده است، براین اساس وزارتخانه قصد دارد تا به این مسئله توجه بیشتری داشته باشد.

جان بابایی گفت: امیدواریم به تدریج بتوانیم با همکاری خود مادران باردار، آمار سزارین را به حداقل برسانیم.

او با بیان اینکه متخصصین زنان مادران باردار را بیشتر تشویق به سزارین می‌کنند، گفت: این توصیه از طرف متخصصان زنان به دو دلیل است، مثلا مادری بیماری روماتیسمی دارد یا دارو‌هایی مصرف می‌کند که امکان زایمان طبیعی ندارد و برای مادر و کودک خطرناک است.

جان بابایی افزود: در موارد دیگر خود مادران اصرار می‌کنند تا زایمان طبیعی داشته باشند، این مسئله جزو ایرادات بخش زنان و زایمان است و تا الان سعی به اصلاح آن داشتیم.

او بیان کرد: یکی از دلایلی که تعداد زایمان‌های سزارین کاهش یافت، رسیدگی بیشتر دانشگاه‌ها به متخصصان زنان و دادن تذکراتی به آن‌ها بود.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: ما در وزارتخانه سامانه‌ای به نام ایمان داریم که اطلاعات همه بارداری‌ها از جمله وضعیت، نوع زایمان و نوزادی که به دنیا آمده و سلامتی مادر در آنجا به روز رسانی می‌شود.

کاهش میزان مرگ و میر مادران باردار در کشور

تولید ۹۰۰ دستگاه کمک تنفسی تهاجمی توسط شرکت‌های دانش بنیانی

جان بابایی درباره صادرات دستگاه تنفس مصنوعی، گفت: شرکت‌های دانش بنیانی که تولیدکننده بودند به ما اعلام کردند که ما نیز موارد مورد نیاز خودمان را اعلام کنیم و تعدادی که نیاز نداریم را صادر کنیم.

او ادامه داد: خوشبختانه ایران در زمینه تولید دستگاه‌های تنفسی و کمک تنفسی به این دانش رسیده و در همین ایام حدود ۹۰۰ دستگاه کمک تنفسی تهاجمی تولید کرده است.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: هم‌اکنون ما نه تنها در داخل کشور می‌توانیم نیاز خود به دستگاه تنفس مصنوعی را برطرف کنیم، بلکه حتی امکان صادرات این دستگاه را هم داریم.

جان بابایی در پایان گفت: شرایط کشور‌ها به گونه‌ای است که تولیدات دستگاه تنفس مصنوعی به حد کافی نبوده است، به طوریکه در زمان همه گیری بیماری کرونا، شهردار نیویورک درخواست ۳۰ هزار دستگاه تنفس مصنوعی کرد و مجبور شدند از کشور‌های دیگر تأمین کنند که در آخر هم نیاز آن‌ها به این دستگاه پاسخ داده نشد.


بیشتر بخوانید: 

ابتلای ۷۰۰ مادر باردار به کرونا/ ۲۴۰ ماما کرونایی شدند

راه اندازی نخستین بانک شیر مادر در پایتخت/ نجات جان نوزادان نارس با شیر‌های اهدایی

ترویج تغذیه با شیر مادر یکی از سیاست‌های مهم وزارت بهداشت است

ویزیت رایگان نوزاد با اهدای شیر مادر

بهترین جایگزین شیرخشک برای نوزادان نارس


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.