ﺧﺎم ﺧﻮاری رﯾﻮاس متداول ترین ﻧﻮع ﻣﺼﺮف اﯾﻦ گیاه ﻣﻌﺠﺰه ﮔﺮ اﺳﺖ، ﺑﺮای آﻣﺎده ﺷﺪن، اﺑﺘﺪا ﭘﻮﺳﺘﻪ ﻧﺎزک روی ساقه را ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﮐﻨﺪن ﭘﻮﺳﺖ ﻣﻮز ﺟﺪا ﮐﺮده ﺑﻌﺪ از ﮐﻨﺪن ﭘﻮﺳﺘﻪ نازک آن را ﺗﮑﻪ ﺗﮑﻪ ﮐﺮده و آن را ﺑﻪ ﻫﻤﺎن ﺻﻮرت ﯾﺎ ﺑﺎ ﺷﮑﺮ ﯾﺎ ﻧﻤﮏ میﺧﻮرﻧﺪ، از ساقه های آن در ﺗﻬﯿﻪ اﻧﻮاع ﺧﻮرﺷﺖ ﻫﺎ، ﮐﻤﭙﻮت، ﻣﺮﺑﺎ و ﺷﺮﺑﺖ اﺳﺘﻔﺎده می ﺷﻮد.
در ﺧﺮاﺳﺎن رﺿﻮی ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﻫﺎی تربتﺣﯿﺪرﯾﻪ، ﻧﯿﺸﺎﺑﻮر، گناباد و ﺧﻮاف، ﭼﻬﺎر ﻣﺤﻞ اﺻﻠﯽ ﺗﻮﻟﯿﺪ رﯾﻮاس ﻫﺴﺘﻨﺪ. رﯾﻮاس ﻧﻮﺑﺮاﻧﻪ ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎر ﮐﻪ در ارﺗﻔﺎﻋﺎت روستاهای ﺻﻨﻮﺑﺮ، ﺑﮑﺎول، ﮐﺎﻣﻪ، رزگ، رودﻣﻌﺠﻦ و ﺣﺼﺎر ﻣﯽ روﯾﺪ از ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺑﺴﯿﺎر ﻣﻄﻠﻮﺑﯽ ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ و اﯾﻦ ﻣﺤﺼﻮل ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺑﺮای ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه و در ﺳﺎل ﻫﺎی اﺧﯿﺮ ﺗﻮرﻫﺎ و ﺟﺸﻨﻮاره ﻫﺎﯾﯽ در اﯾﻦ ﺧﺼﻮص ﺑﺮﮔﺰار ﺷﺪه اﺳﺖ.
رﯾﻮاس در ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن تربتﺣﯿﺪرﯾﻪ از ﺟﺎﯾﮕﺎه ﺧﺎﺻﯽ برخوردار اﺳﺖ ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﻋﻤﺮ ﺗﻮﻟﯿﺪ و ﻋﺮﺿﻪ آن ﺑﺴﯿﺎر ﮐﻮﺗﺎه و ﺣﺪود چهار ﻫﻔﺘﻪ اﺳﺖ اﻣﺎ در اﯾﻦ ﺧﻄﻪ از دﯾﺮﺑﺎز در ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎر رﯾﻮاس را ﺷﺴﺘﻪ، ﺑﺮش زده و در ﻓﺮﯾﺰر ﻧﮕﻬﺪاری می ﮐﻨﻨﺪ ﺗﺎ در ﻃﻮل ﺳﺎل ﺑﻪ ﻋﻨﻮان چاشنی در آﺑﮕﻮﺷﺖ ﯾﺎ ﺧﻮرﺷﺖ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ از آن اﺳﺘﻔﺎده ﮐنند.
ﺻﻨﻮﺑﺮ ﯾﮑﯽ از زادﮔﺎه های رﯾﻮاس در تربت حیدریه
روﺳﺘﺎی ﺻﻨﻮﺑﺮ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻧﮕﯿﻦ ﺳﺮﺳﺒﺰ تربتﺣﯿﺪرﯾﻪ ﻣﺸﻬﻮر اﺳﺖ با ﺟﻤﻌﯿﺘﯽ ﺑﺎﻟﻎ بر ۲ ﻫﺰار ﻧﻔﺮ در ۱۲ ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی شمالﻏﺮﺑﯽ ﺑﺨﺶ ﻣﺮﮐﺰی اﯾﻦ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن واﻗﻊ اﺳﺖ.
اﯾﻦ روﺳﺘﺎ از ﺟﻨﻮب ﺑﻪ اراﺿﯽ ﺑﻬﺎرﺳﺘﺎن، از ﺷﻤﺎل ﺑﻪ ﮐﻮه ﻫﺎی ﺷﺼﺖ دره ﺑﺎ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﻫﺸﺖ ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی از روﺳﺘﺎی ﮐﺎﻣﻪ ﻋﻠﯿﺎ از ﺷﺮق ﺑﻪ ﻓﺎﺻﻠﻪ حدود ۲ ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی ﺑﻪ روﺳﺘﺎی ﺳﻨﺠﺪﺑﻮر و از ﻏﺮب ﺑﻪ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺣﺪود ﻫﺸﺖ ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی ﺑﺨﺶ ﺑﺎﯾﮓ تربت حیدریه ﻣﺤﺪود اﺳﺖ.
ﻏﻼﻣﺮﺿﺎ رﺳﺘﻤﯽ ﯾﮑﯽ از اﻫﺎﻟﯽ و ﻣﺪﯾﺮ ﯾﮏ واﺣﺪ اﻗﺎﻣﺘﮕﺎه ﺑﻮﻣﮕﺮدی روستای ﺻﻨﻮﺑﺮ در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، در ﺧﺼﻮص رﯾﻮاس و ﺟﺎﯾﮕﺎه اﻗﺘﺼﺎد اﯾﻦ ﺧﻄﻪ می گوید: رﯾﻮاس ﮔﯿﺎﻫﯽ اﺳﺖ ﺧﻮدرو ﮐﻪ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮐﻮﻫﭙﺎﯾﻪ و ﺳﺮدسیر ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻃﺒﯿﻌﯽ و دﯾﻤﯽ رﺷﺪ می ﮐﻨﺪ.
او می افزاید: ﻫﻤﻪ ﺳﺎﻟﻪ و در ﺧﺮداد ﻣﺎه ﮐﺸﺎورزان اﯾﻦ ﺧﻄﻪ ﺑﺎ ﮔﺬاﺷﺘﻦ ﺳﻨﮓ ﺑﺮ روی ﮔﯿﺎه رﯾﻮاس ﻣﺎﻧﻊ چرای اﺣﺸﺎم و ﭘﺮاﮐﻨﺪه ﺷﺪن ﺑﺮگ ﻫﺎی اﯾﻦ ﮔﯿﺎه ﺷﺪه و ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت بهتر آن را ﻧﺸﺎﻧﻪ ﮔﺬاری می ﮐﻨﻨﺪ و در ﻧﯿﻤﻪ اﺳﻔﻨﺪﻣﺎه ﺑﺎ ﺧﺎک دﻫﯽ در اﺻﻄﻼح ﻣﺤﻠﯽ "ﮔﻮﯾﭽﻪ زﻧﯽ" زﻣﯿﻨﻪ رﺷﺪ ﻋﻤﻮدی رﯾﻮاس و ساقه دﻫﯽ آن را ﻓﺮاﻫﻢ می کنند.
این مدیر اقامتگاه بومگردی ﺑﺎ ﺑﯿﺎن اﯾﻨﮑﻪ اﯾﻦ اﻗﺪام در پهنه های ﻫﺎی ﮐﻬﻨﻪ ﺗﻠﺦ، ﺷﻐﺎﻟﻮ، ﺷﻮردر:ﻋﻨﺒﺮﺑﻮر و ﮐﻮه ﺷﺼﺖ دره اﻧﺠﺎم می ﺷﻮد ادامه داد: ﻣﺤﺼﻮل رﯾﻮاس از ۱۵ ﻓﺮوردﯾﻦ ﻣﺎه ﻗﺎﺑﻞ ﺑﺮداﺷﺖ اﺳﺖ و ﮐﺸﺎورزان و اﻓﺮاد ﺑﻮﻣﯽ روﺳﺘﺎی ﺻﻨﻮﺑﺮ از اﯾﻦ زﻣﺎن به ﻣﺪت ۲۵ روز ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺑﺮداﺷﺖ آن اﻗﺪام می ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ اﻣﺴﺎل به ﺧﺎﻃﺮ ﺳﺮﻣﺎ ﻓﺼﻞ ﺑﺮداﺷﺖ ﺑﻪ اردﯾﺒﻬﺸﺖ ﮐﺸﯿﺪه ﺷﺪه اﺳﺖ.
رﺳﺘﻤﯽ بیان کرد: ﺗﺎﮐﻨﻮن رﯾﻮاس در ﻣﻨﻄﻘﻪ تربتﺣﯿﺪرﯾﻪ به ﺻﻮرت ﺧﺎم ﻓﺮوﺷﯽ و ﺗﻮﺳﻂ دﻻﻻن ﺑﻪ ﺑﺎزار ﻋﺮﺿﻪ ﺷﺪه و در دﻫﻪ ﻫﺎی اﺧﯿﺮ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ اﻓﺮاد ﺑﯿﺸﺘﺮی در اﯾﻦ روﺳﺘﺎ و ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﺜﺒﺖ اﻗﻠﯿﻤﯽ، زﻣﯿﻨﻪ اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﻮﻟﯿﺪ رﯾﻮاس ﻓﺮاﻫﻢ آﻣﺪه به ﺷﮑﻠﯽ ﮐﻪ رﯾﻮاس ﺻﻨﻮﺑﺮ از ﺑﺎزارﻫﺎی ﻣﺸﻬﺪ و ﺗﻬﺮان ﺳﺮدرآورده اﺳﺖ.
او در ﺧﺼﻮص ﺧﻮاص داروﯾﯽ رﯾﻮاس تصریح کرد: رﯾﻮاس علاوه ﺑﺮ آﻧﮑﻪ ﻣﻘﻮی ﻗﻠﺐ و اﻋﺼﺎب اﺳﺖ ﺑﺎ ﺗﺤﺮﯾﮏ ﺗﺮﺷﺢ ﻧﻤﮏ ﻫﺎی ﺻﻔﺮاوی از ﮐﺒﺪ، ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻨﻈﯿﻢ ﺟﺬب ﭼﺮﺑﯽ از روده می ﺷﻮد و اﺳﯿﺪ ﻣﻌﺪه را ﻣﺘﻌﺎدل میﮐﻨﺪ.
این فعال گردشگری تاکید کرد: رﯾﻮاس ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﺎﻋﺚ ﮐﺎﻫﺶ ﺧﻮﻧﺮﯾﺰی معده و روده ﺷﺪه و ﺑﻪ ﺗﺮﻣﯿﻢ ﺟﺮاﺣﺎت، زﺧﻢ ﻫﺎی ﭼﺮﮐﯽ ﺳﻄﺤﯽ و سوختگی های ﭘﻮﺳﺘﯽ ﮐﻤﮏ می ﮐﻨﺪ، ﺿﻤﻦ اﯾﻨﮑﻪ مسرت ﺑﺨﺶ اﺳﺖ و ﻋﻼوه ﺑﺮ رﻓﻊ اﻓﺴﺮدﮔﯽ، ﻣﺼﺮف ﻣﺪاوم آن ﺑﺎﻋﺚ ﺗﺼﻔﯿﻪ ﺧﻮن و رﻓﻊ ﺟﻮش و دﻣﻞ می ﺷﻮد.
رﯾﻮاس از درﯾﭽﻪ ﮔﺮدﺷﮕﺮی
ﻋﻠﯽ ﻣﺤﻤﺪی رﺋﯿﺲ اداره
ﻣﯿﺮاث ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ، ﮔﺮدﺷﮕﺮی و ﺻﻨﺎﯾﻊ دستی تربتﺣﯿﺪرﯾﻪ در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، در ﺑﺎره ﻣﻌﺮﻓﯽ روﺳﺘﺎی ﺻﻨﻮﺑﺮ از ﻣﻨﻈﺮ ﺗﺎرﯾﺨﯽ ﮔﻔﺖ: ﻗﺪﻣﺖ اﯾﻦ روﺳﺘﺎ ﺑﻪ ﻫﺰاره ﻗﺒﻞ از ﻣﯿﻼد ﺑﺎز ﻣﯽﮔﺮدد و تا کنون ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ زﯾﺴﺘﮕﺎه و سکونت گاه ﺑﺸﺮی ﻣﻨﻄﻘﻪ تربتﺣﯿﺪرﯾﻪ در اﯾﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﺷﺪه اﺳﺖ.
او در ﺑﺎره رﯾﻮاس و دﯾﮕﺮ ﺟﺬابیت ﻫﺎی ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ آن در اﯾﻦ روﺳﺘﺎ، اﻓﺰود: "ﮐﻮه ﺷﺼﺖ دره" ﮐﻪ از ﮐﻮه ﻫﺎی ﻣﺮﺗﻔﻊ رﺷﺘﻪ ﮐﻮه ﻣﺮﮐﺰی تربتﺣﯿﺪرﯾﻪ اﺳﺖ، ﻏﺎر ﻣﺎه ﭘﺮی ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺳﺮﺳﺒﺰ ﮐﻬﻨﻪ ﺗﻠﺦ، ﺗﻨﮕﺮ و ﻣﻌﻤﺎری ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮد خانه ﻫﺎی ﭘﻠﮑﺎﻧﯽ آن از دﯾﮕﺮ ﺟﺎذﺑﻪ ﻫﺎی ﮔﺮدﺷﮕﺮی روستای ﺻﻨﻮﺑﺮ ﻫﺴﺘﻨﺪ.
رﺋﯿﺲ اداره ﻣﯿﺮاث ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ، ﮔﺮدﺷﮕﺮی و ﺻﻨﺎﯾﻊ دستی تربتﺣﯿﺪرﯾﻪ ادامه داد: ﺣﺼﺮ اﯾﻦ روﺳﺘﺎ در ﻣﯿﺎن ﮐﻮه ﻫﺎ و ﺟﺮﯾﺎن رودﺧﺎﻧﻪ ﺷﺼﺖ دره آﻧﭽﻨﺎن ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺧﻮش آب و ﻫﻮا و ﺑﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺳﺮد و ﺳﺮﺳﺒﺰی ﭘﺪﯾﺪ آورده ﮐﻪ ﺑﻪ ﻧﮕﯿﻦ ﺳﺮﺳﺒﺰ اﯾﻦ ﺧﻄﻪ ﻣﻌﺮوف ﺷﺪه اﺳﺖ.
ﻣﺤﻤﺪی ﺑﯿﺎن ﮐﺮد: ﻋﻼوه ﺑﺮ وﺟﻮد ﺟﺎذﺑﻪ ﻫﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ، اﻣﺘﯿﺎزهای زﯾﺮﺳﺎﺧﺘﯽ از ﺟﻤﻠﻪ ﻧﺰدﯾﮑﯽ ﺑﻪ ﺷﻬﺮ تربت ﺣﯿﺪرﯾﻪ، وﺟﻮد ﺟﺎده آﺳﻔﺎﻟﺖ ﺗﺎ روﺳﺘﺎ، وﺟﻮد اﻗﺎﻣﺘﮕﺎه ﺑﻮﻣﮕﺮدی و ﻣﻬﻤﺎن ﻧﻮازی ﺧﻮب اﻫﺎﻟﯽ ﺳﺒﺐ ﺷﺪه در ﺳﺎل ﻫﺎی اﺧﯿﺮ و ﺑﻪ ﺧﺼﻮص در اﯾﺎم ﻓﺼﻞ ﺑﺮداﺷﺖ رﯾﻮاس، ﺗﻮﺟﻪ ﮔﺮدﺷﮕﺮان ﺑﻪ اﯾﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺟﻠﺐ ﺷﻮد.
او تصریح کرد: رﯾﻮاس ﺻﻨﻮﺑﺮ و روﺳﺘﺎﻫﺎی اﻃﺮاف از ﺟﻤﻠﻪ ﺑﮑﺎول ﮐﺎﻣﻪ، رزگ، رودﻣﻌﺠﻦ و ﺣﺼﺎر از ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺑﺴﯿﺎر ﻣﻄﻠﻮبی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ و اﯾﻦ ﻣﺤﺼﻮل ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺑﺮای ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه و در ﺳﺎل ﻫﺎی اﺧﯿﺮ ﺗﻮرﻫﺎ و ﺟﺸﻨﻮاره هایی در اﯾﻦ ﺧﺼﻮص ﺑﺮﮔﺰار ﺷﺪه اﺳﺖ.
رﺋﯿﺲ اداره ﻣﯿﺮاث ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ ﮔﺮدﺷﮕﺮی و ﺻﻨﺎﯾﻊ دستی تربت ﺣﯿﺪرﯾﻪ تا کید کرد: ﺑﻪ ﺟﺰ اﻣﺴﺎل و ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺷﯿﻮع ﮐﺮوﻧﺎ، ﻫﻤﻪ ﺳﺎﻟﻪ ﮔﺮدﺷﮕﺮان ﺑﺴﯿﺎر در ﻓﺼﻞ ﺑﺮداﺷﺖ رﯾﻮاس ﺑﺎ حضور در روﺳﺘﺎی ﺻﻨﻮﺑﺮ، اﻗﺪام ﺑﻪ ﺟﻤﻊ آوری ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾﯽ نظیر کما، ﭘﯿﺎزﮐﻮﻫﯽ و آوﯾﺸﻦ می کنند.
ﺑﺮداﺷﺖ ﺑﺪون ﻣﺠﻮز رﯾﻮاس ﻣﻤﻨﻮع
ﺳﻌﯿﺪرﺿﺎ ﻓﻼح رﺋﯿﺲ اداره ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﯿﻌﯽ و آﺑﺨﯿﺰداری تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، گفت: ﺿﺎﺑﻄﻪ ﻣﻨﺪ ﮐﺮدن اﺻﻮﻟﯽ ﺑﺮداﺷﺖ ﻣﺤﺼﻮﻻت فرعی ﻣﺮﺗﻌﯽ و ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾﯽ اﯾﻦ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﺑﺎ ﻫﺪف ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ صحیح ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﯿﻌﯽ اﺟﺮا می ﺷﻮد.
او افزود: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻓﺰاﯾﺶ ﺑﺎرﻧﺪﮔﯽ در ۲ ﺳﺎل اﺧﯿﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر زادآوری عرصه ﻫﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ در قالب ﻗﺮاردادﻫﺎی بهره ﺑﺮداری ﺳﻌﯽ در ﮐﻨﺘﺮل و ﺿﺎﺑﻄﻪ ﻣﻨﺪ کردن اﺻﻮﻟﯽ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﯾﺎد ﺷﺪه دارﯾﻢ.
رﺋﯿﺲ اداره ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﯿﻌﯽ و آﺑﺨﯿﺰداری تربت حیدریه ادامه داد: به همین منظور ﻣﺘﻘﺎﺿﯿﺎن ﺑﻬهﺮ ﺑﺮدار ﺑﺎﯾﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﯾﺠﺎد تشکل ها و ﺗﻌﺎونیﻫﺎ ﺑﺮ اﺳﺎس آﯾﯿﻦ ﻧﺎﻣﻪ اﺟﺮاﯾﯽ ﺑﻨﺪ ب ماده ۲۹ ﻗﺎﻧﻮن اﺣﮑﺎم دائمی برنامه ﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮐﺸﻮر، اﻗﺪاﻣﺎت اوﻟﯿﻪ را اﻧﺠﺎم دﻫﻨﺪ ﺗﺎ ﺑﺘﻮاﻧﯿﻢ ﺑﺎ ﮐﻤﮏ ﺟﻮاﻣﻊ ﻣﺤﻠﯽ ﺿﻤﻦ صدور ﭘﺮواﻧﻪ ﭼﺮای دام ﺑﺎ اوﻟﻮﯾﺖ بهره ﺑﺮداران ﺑﻮﻣﯽ و محلی فرصت ﻫﺎی ﺷﻐﻠﯽ ﭘﺎﯾﺪار در زﻣﯿﻨﻪ اﻗﺘﺼﺎدی، اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ و صنعت ﮔﺮدﺷﮕﺮی ﻃﺒﯿﻌﯽ اﯾﺠﺎد کنیم.
فلاح بیان کرد: براﯾﻦ اﺳﺎس ﺣﻤﻞ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﮔﯿﺎﻫﺎن ﻣﺮﺗﻌﯽ و داروﯾﯽ ﺑﺎﯾﺪ دارای ﻣﺠﻮز از اداره ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﯿﻌﯽ و آﺑﺨﯿﺰداری ﺑﺎﺷﺪ و در ﻏﯿﺮ اﯾﻦ ﺻﻮرت اﯾﻦ اﻗﺪام در زﻣﺮه ﻗﺎﭼﺎق ﺗﻠﻘﯽ ﺷﺪه و ﺑﺮﺧﻮرد قانونی در ﭘﯽ ﺧﻮاﻫﺪ داشت.
او تصریح ﮐﺮد: ﺑﺎرﻧﺪﮔﯽ ﻫﺎی ﺑﺴﯿﺎر ﺧﻮب ۲ ﺳﺎل اﺧﯿﺮ موجب اﻓﺰاﯾﺶ راﻧﺪﻣﺎن ﻣﺤﺼﻮل رﯾﻮاس ﺷﺪه ﺑﻪ ﺷﮑﻠﯽ ﮐﻪ اﮐﻨﻮن ﻣﯿﺰان آن ﺑﻪ ﺑﯿﺶ از ۵۰۰ ﻫﮑﺘﺎر رﺳﯿﺪه اﺳﺖ.
رﺋﯿﺲ اداره ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﯿﻌﯽ و آﺑﺨﯿﺰداری تربت حیدریه تاکید کرد: ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ رﯾﻮاس در روﺳﺘﺎی ﺻﻨﻮﺑﺮ ﺑﻪ ﻋﻤﻞ می آﯾﺪ اﻣﺎ ارﺗﻔﺎﻋﺎت روﺳﺘﺎی ﺑﮑﺎول و ﮐﺎﻣﻪ ﺑﺨﺶ ﻣﺮﮐﺰی روﺳﺘﺎﻫﺎی ﻧﺴﺮ و ﺳﺮﺑﺎﻻ در ﺑﺨﺶ رخ، روﺳﺘﺎﻫﺎی ﺑﻮرس، دافی و اﺳﻔﯿﻮز در ﺑﺨﺶ ﮐﺪﮐﻦ و روﺳﺘﺎﻫﺎی رزگ، ﺣﺼﺎر و دربی، رودﻣﻌﺠﻦ و ﺑﺨﺶ ﺑﺎﯾﮓ اﯾﻦ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﻧﯿﺰ ﻣﺤﻞ روﯾﺶ رﯾﻮاس ﻫﺴﺘﻨﺪ.
ارﺗﻔﺎﻋﺎت روﺳﺘﺎی ﺻﻨﻮﺑﺮ از ﻧﻈﺮ ﮔﺮدﺷﮕﺮی از ﻇﺮﻓﯿﺖ خوبی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ و در ﻗﺎﻟﺐ اﮐﻮﺗﻮرﯾﺴﻢ ﻣﯽ ﺗﻮان ﺑﻪ صورت ﭘﺎﯾﻠﻮت از آن اﺳﺘﻔﺎده ﮐﺮد. ﻣﺴﺌﻮﻻن ذیربط ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺎ ﺑﺎ ﻓﺮاﻫﻢ ﮐﺮدن زﻣﯿﻨﻪ و ﺑﺴﺘﺮﻫﺎی ﮔﺮدﺷﮕﺮی اﯾﻦ ﻓﺮﺻﺖ را ﺑﻪ ﻣﺮدم منطقه و ﻋﻼﻗﻪ ﻣﻨﺪان ﺑﻪ ﻃﺒﯿﻌﺖ ﺑﺪﻫﻨﺪ ﺗﺎ از ﭼﺸﻢ اﻧﺪاز زﯾﺒﺎی اﯾﻦ ﻃﺒﯿﻌﺖ در زمان ﻣﻨﺎﺳﺐ آن در ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎر ﺑﻬﺮه ﺑﺒﺮﻧﺪ.
ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ ﻣﯿﺘﻮان در ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ، ﺗﺒﺪﯾﻠﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ از اﯾﻦ ﮔﯿﺎه داروﯾﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﺮد داﻧﺸﮕﺎه ﻫﺎ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺎ ﺑﺮرﺳﯽ و ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﻓﻮاﯾﺪ و ﺧﻮاص رﯾﻮاس، ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺣﺎﺻﻞ از آن را در ﺟﻬﺖ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬاری و ﻣﺸﺎرﮐﺖ ﺑﺨﺶ ﺧﺼﻮﺻﯽ و دوﻟﺘﯽ، ﺟﻬﺖ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﺗﺒﺪﯾﻠﯽ و ﻓﺮآوری اﺳﺘﻔﺎده کنند.
گزارشگر: امید غفاری
اﻧﺘﻬﺎی ﭘﯿﺎم/ا. غ