با این که در اولویت سلامت مردم بر تمام امور دیگر هیچ شکی نیست و تصمیم بر تعطیلی رستورانها و باغ تالارها تصمیمی کارشناسی شده و در جهت مهار و پیشگیری بیماری کروناست، اما از سوی دیگر ضرورت اقدامات حمایتی برای افرادی که بیکار شدند یا آسیبهای جدی مالی از این بحران دیدند، بر کسی پوشیده نیست.
وعده بیمه بیکاری محقق نشد
بلبل عنبران رئیس اتحادیه رستورانداران و تالارداران طرقبه شاندیز با اشاره به اینکه همچنان بعد از گذشت دو ماه کلیه رستورانها و کافهها در سطح این شهرستان تعطیل هستند، گفت:بهتازگی مجوز ارائه غذای بیرونبر به رستورانها داده شده است؛ اما این اقدام دردی را از ما دوا نمیکند.
او افزود: بیشتر همکاران ما در آستانه ورشکستگی هستند. اگر هر چه زودتر از سوی دولت به اصناف این شهرستان به ویژه به صنف رستورانداران و باغ تالارها کمکی نشود، قطع به یقین شاهد جمعآوری بسیاری از رستورانها، تالارها و کافههای موجود در این شهرستان طی یک تا دوماه آینده خواهیم بود و کالاهای انبار شده نیز در آستانه فاسد شدن است.
رئیس اتحادیه رستورانداران و تالارداران طرقبه شاندیز ادامه داد:طبق قراری که بین ما و اداره کار شهرستان گذاشته شد، تصمیم گرفته شد با پرداخت حق بیمه پرسنل در پایان اسفند ماه پارسال، به تمام کارگران بیکار شده بیمه بیکاری پرداخت شود، اما تا الان خبری ازپرداخت بیمه بیکاری نیست و کارگران ما برای تامین مخارج زندگی خود با مشکل روبهرو هستند.
طبق آمار رئیس اتاق اصناف طرقبه شاندیز در بحران کرونا ۱۵ تا ۱۷ هزار نفر از اصناف این شهرستان بیکار شدند که ۱۰ هزار نفر در صنف رستوران و باغ تالار هستند.
۲۵ میلیارد تومان خسارت روزانه
حسینی فرماندار طرقبه شاندیز با بیان اینکه در طرقبه شاندیز پنج هزار واحد صنفی فعال است، گفت: این واحدهای صنفی برای ۲۵ هزار نفر ایجاد اشتغال کرده بودند.
او افزود: در جلسهای که با حضور مسئولان برگزار کردیم، از جمله مصوبات جلسه بخشودگی مالیات بر مشاغل اصناف بود؛ در این جلسه رئیس اداره مالیات طرقبه شاندیز قول مساعد داد تا سرانه مالیات را در این شهرستان کاهش دهد.
فرماندار طرقبه شاندیز ادامه داد: همچنین قرار شد اتحادیه املاک در جلسهای که با مالکان واحدهای صنفی برگزار خواهد کرد، از موجران تقاضای بخشیدن تمام یا بخشی از مبلغ اجارهبها را داشته باشد تا همه یا قسمتی از مبلغ اجارهبها در ایام تعطیلی واحدهای صنفی به مستاجران بخشیده شود یا در خصوص وصول آن صبر کنند.
حسینی بیان کرد: مالیات سه ماهه اصناف شهرستان از سوی اداره مالیات بخشوده می شوند و عملیاتی شدن تمام این وعدهها منوط به پیگیریهای لازم از طرف مسئولان ذیربط است.
او تصریح کرد: در تماسی که با استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشتیم، نظرات بر این اساس بود که باتوجه به اینکه در سطح رستورانها امکان رعایت تمامی موارد پروتکلهای بهداشتی نیست و امکان اوجگیری دوباره بیماری کرونا با بازگشایی این رستورانها دور از انتظار نیست، تا اطلاع ثانوی همچنان رستورانها تعطیل خواهند بود.
فرماندار طرقبه شاندیز تاکید کرد: از بابت تعطیلی رستورانها وباغ تالارها روزانه ۲۵ میلیارد تومان به صنف رستورانداران و باغتالارهای ما در این شهرستان خسارت وارد میشود.
حسینی درباره شکایت اصناف از بانکها مبنی بر پرداخت نشدن مبالغ وامها از سوی بانکها اظهارکرد: این موارد باید به صورت موردی و خاص بیان شود که کدام بانک به تعهدات خود عمل نکرده است تا هم ما در فرمانداری شهرستان و هم رئیس دادگستری پیگیر تحقق مطالبات آنها باشیم.
ورشکستگی در صورت تحقق نیافتن بستههای حمایتی دولت
نمکیان رئیس اتاق اصناف طرقبه شاندیز با بیان این که در مجموع ۲۵ هزار واحد صنفی دراین شهرستان مشغول به اشتغالزایی بودند، گفت: متاسفانه حدود ۱۵ تا ۱۷ هزار نفر با تعطیلی این واحدهای صنفی بیکار شدند و لازم است اشاره شود که حدود ۱۰ هزار نفر از این افراد بیکار شده در حوزه رستورانها و باغتالارها مشغول فعالیت ودند
او افزود: تاکنون در زمینه کمک به اصناف هیچ اقدامی انجام نگرفته است و تاکنون هیچ کدام از کارگرهایی که بیکار شدهاند، از بیمه بیکاری استفاده نکردهاند؛ در حالی که طبق آمار بیش از یکهزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری ثبتنام کردهاند.
مسئول روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز، درباره پرداخت نشدن بیمه بیکاری به کارگران بیکار شده به علت کرونا گفت:کارگران بیکار شده از کار به علت شیوع کرونا، درخواست پرداخت بیمه بیکاری را دادهاند، اما هنوز پرداختی در این خصوص انجام نشده است، زیرا پرداخت بیمه بیکاری از تهران به صورت مستقیم و متمرکز انجام میشود و هنوز در این زمینه اقدامی نشده است و انجام آن در دست استان نیست.
انتهای پیام//ف.غ