به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست مجازی روسای پارکهای علم و فناوری کشور درخصوص چگونگی همکاری آنها با محیط زیست بر ضرورت بهرهمندی از توان پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان در کمک به حل مسائل محیط زیست تاکید کرد.
برومند در این نشست که امروز (چهارشنبه) با حضور نماینده سازمان محیط زیست برگزار شد، گفت: بحث محیط زیست برای ما بسیار مهم است و از تمام پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی خواستهایم که با تمام توان خود در کمک به حل مسائل محیط زیست کوشا باشند و استانهایی که مشکلات حاد زیست محیطی دارند از طرحهای کوتاه مدت کار را شروع کنند و جلو ببرند.
او تصریح کرد: مطمئن هستیم استانها نقش کلیدی در استانداردهای زیست محیطی دارند و از سازمان محیط زیست هم درخواست میکنیم هرگاه نیاز به جلسات فوری با پارکهای علم و فناوری داشتند از ما بخواهند تا زمینه این جلسات را فراهم کنیم؛ ضمن اینکه اعتقاد داریم ارتباط روسای پارکهای علم و فناوری با نمایندههای سازمان محیط زیست در استانها بسیار حائز اهمیت است.
مهدی کشمیری مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری با اشاره به تعداد پارکهای علم و فناوری کشور گفت: در مجموع ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت میکنند که ۳۵ پارک وابسته به وزارت علوم، ۳ پارک وابسته به جهاد دانشگاهی، یک پارک وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک پارک وابسته به وزارت ICT، یک پارک وابسته به دانشگاه علوم پزشکی، یک پارک وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی و یک پارک علم و فناوری خصوصی هستند.
او افزود: از ۳۵ پارک وابسته به وزارت عتف ۲۸ پارک منطقهای و ۷ پارک دانشگاهی شامل دانشگاههای تهران، شریف، تربیت مدرس، شهید بهشتی، سمنان، تحصیلات تکمیلی زنجان و تحصیلات تکمیلی کرمان هستند.
کشمیری در خصوص سیاستهای وزارت علوم در توسعه پارکهای علم و فناوری گفت: جوانگرایی در مدیریت، عدم توسعه پارک جدید، تشویق نهادهای اقتصادی در توسعه پارکها، بررسی تقاضاهای جدید از جمله سیاستهای این وزارتخانه است.
به دستاوردهای پارکهای علم و فناوری اشاره کرد و افزود: فروش سالانه شرکتهای مستقر ۱۳۲۳۴ میلیارد تومان، تعداد شرکتهای فناوری مستقر ۹۲۱۳، تعداد شرکتهای دانش بنیان مستقر ۱۶۸۲ و میزان صادرات شرکتهای مستقر ۹۹ میلیون دلار و اعتبارات عمومی تخصیص داده شده به پارکها در سال گذشته حدود ۲۸۰ میلیارد تومان است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم درخصوص عملکرد پارکهای علم و فناوری در مقابله با چالش کرونا گفت: بیشتر از ۴۵۰ شرکت در حوزه کرونا فعالیت کردند که بیش از یک میلیون ماسک در روز تولید شد و بیش از یک میلیون و نیم لیتر مواد ضد عفونی کننده در روز تولید شد و بیشتر از ۱۵۰ شرکت هم در حوزه تجهیزات مانند تولید دستگاه ونتیلاتور، لباسهای حفاظتی، دماسنج غیر تماسی و کیتهای تشخیص فعالیت کردند.
او در ادامه افزود: صیانت از شرکتهای فناور، ارائه تسهیلات جهت کمک به واحدهای آسیب دیده، انجام تعاملات لازم جهت تسریع در روند اخذ مجوزهای لازم و پوشش رسانهای از فعالیتها از بستههای حمایتی پارکهای علم و فناوری در بحران کرونا بوده است.
کشمیری به مشخصههای بارز پارکهای علم و فناوری اشاره کرد و ادامه داد: پارکهای علم و فناوری عرصهای برای گسترش شرکتهای فناور و زیر ساختی برای ثروت آفرینی در حوزه علم و فناوری هستند و قادر به ایجاد اشتغال با سرمایه گذاری اندک ملی و ایجاد اشتغال توسط بخش خصوصی جوان اند و میتوانند شرکتهایی با سرعت رشد بالا و چابک با ارزش افزوده و توان رقابت بالا ایجاد کنند.
انتهای پیام/