به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان دانشگاه آبردین دریافتند که دارویی به نام فعال کننده پلاسمینوژن بافت یا TPA که برای درمان افراد دچار سکته مغزی استفاده میشود، میتواند در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز موثر باشد.
بیماری کووید ۱۹ اندامها به ویژه ریه را دچار التهاب کرده و منجر به رسوب پروتئینی به نام فیبرین که از اجزای اصلی لختههای خون در بدن است، میشود. در نتیجه رسوب فیبرین اکسیژن موجود در ریه کاهش مییابد.
ایجاد لختههای خونی در ریه بر اثر رسوب فیبرین خطر مرگ را در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ افزایش میدهد؛ بنابراین بیماران مبتلا به ویروس کرونا باید داروهایی را برای پیشگیری از لخته شدن خون در بدنشان مصرف کنند.
فعال کننده پلاسمینوژن بافت یا TPA یکی از مهمترین داروها برای پیشگیری از ایجاد لختههای خون در بدن است و افراد مبتلا به کرونا با مصرف این داروها میتوانند از خطر مرگ در اثر لخته شدن خون، نجات پیدا کنند. اما باید به این نکته توجه داشت که این دارو قابلیت بازسازی خونهایی که از قبل لخته شده اند را نداشته و تنها میتواند از لخته شدن مجدد خون جلوگیری کند.
استفاده از داروی سکته مغزی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا میتواند راهی برای کاهش میزان مرگ و میر توسط این بیماری باشد.
نتایج این تحقیق در مجله Thrombosis and Haemostasis منتشر شده است.
بیشتر بخوانید:
ویروس کرونا در جهش جدید خود ضعیفتر میشود
بایدها و نبایدهایی که افراد چاق باید در برابر کرونا رعایت کنند
شناسایی نوع جدیدی از ویروس جهش یافته کرونا که از اصل آن مسریتر است
ویروس کرونا سلولهای روده را آلوده میکند
تشریح آخرین وضعیت شیوع کرونا در استانهای مختلف کشور
انتهای پیام/
علتش بازشدن تمام مراکز عمومی است!؟!؟ دولت تقصیرها رابه گردن مردم می اندازه!؟!؟ دولت همیشه راه فرافکنی رادرپیش گرفته!؟!؟ ازطرف دیگه ماسک ودستکش وموادضدعفونی کننده، کم ونامرغوب ودرصورت وجود، خیلی گران است، ودولت این وسایل رابامرغوبیت خوب، صادرمی کند واجناس بنجل وگران راوارد بازاکرده!؟!؟ همه چیز به ضرر مردم بوده!!؟؟ ؟