به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در روزهای گذشته که بحث بر سر سهام عدالت و نحوه آزادسازی آن داغ بوده است، بسیاری از وراث سهامداران این سهام و مردم درباره تکلیف سهام عدالت متوفیان سوالاتی را ذیل اخبار منتشر شده در سایت باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کردهاند.
با آغاز آزادسازی سهام عدالت همواره سوالاتی در اذهان بسیاری از مردم در خصوص این سهام شکل گرفته است. از آنجا که از زمان اختصاص سهام عدالت تا زمان آزادسازی سالها میگذرد، برخی از مشمولان این سهام در حال حاضر در قید حیات نیستند اما برگه سهم آنان در دست وراث است. حال سوال اینجاست که تکلیف سهام عدالت متوفیان چه میشود؟
پیش از آغاز روند آزادسازی سهام عدالت اگر مشمولی فوت شده بود، ورثه میتوانستند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک و انجام انحصار وراثت، نسبت به دریافت سود سهام عدالت متوفی اقدام کنند، اما این کار از روز شنبه ۱۳ اردیبهشت متوقف شده است.
حال به دنبال ابهامات مطرح شده پیرامون این موضوع، سازمان خصوصیسازی تکلیف سهام عدالت فوت شدگان را مشخص کرده است. بنابر اعلام سازمان خصوصی وراث افراد فوت شده تا اتمام فرآیند آزادسازی سهام عدالت باید صبر کنند و پس از آن ظرف یک یا دو ماه آینده با گواهی فوت برای انتقال سهام عدالت به پیشخوان دولت مراجعه کنند.
براساس گفتههای مقامات سازمان خصوصی سازی کسانی که برگه سهام عدالت خود را گم کردهاند نگران نباشند، زیرا ملاک سهامدار بودن در سهام عدالت، سامانه samanese.ir است و اگر فردی در این سامانه پرونده دارد و سهام او مشخص است، حتی اگر برگههای آن را نداشته باشد، جز مشمولان محسوب میشود.
همچنین حسن علائی معاون سازمان خصوصیسازی در خصوص دغدغه وراث درباره سهام عدالت متوفیان گفت: پس از اتمام طرح آزادسازی سهام عدالت، وراث میتوانند ظرف یک یا دو ماه آینده با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و از طریق شرکت سپردهگذاری فرآیند انتقال سهام فوت شدگان به وراث را انجام دهند.
او افزود: در یکماه آینده که فرآیند تعیین تکلیف سهامداران در سامانه سهامعدالت انجام میشود، وراث فوتشدگان سهامعدالت به این سامانه مراجعه نکنند و بعد از اینکه اسامی سهامداران عدالت به شرکت سپردهگذاری ارسال شد، وراث میتوانند باگواهی فوت و وکالت، کارهای قانونی انتقال سهام را انجام دهند، اما فعلا که مرحله ثبت در سامانه است، وراث سهامداران عدالت نیازی نیست اقدامی انجام دهند.
انتهای پیام/
ببخشیدالان ۱۹/۵۱۴۰۰ میشه برای انتقال سهام به دفاتر پیشخوان بریم یا هنوز امکانش نیست؟
آیا الان میشه فروخت یا خیر؟؟
چون فکر ميکردم اينطور ميشه ما سهامشو مديريت کنيم توروخدا نميشه ويرايش کنم چون از پونزدهم ب بعد ثبتش کردم خواهشا يکلري کنيد اونايي ک از پونزدهم ب بعد ثبت کردن روش غير مستقيمو برکردونن .. حتماروح بابام راضي نيس ک اينکارو کردم
من بابام امسال فوت کرد و برا هممون و حتي بابام روش مستقيم رو زدم
حتما اشتباه کردم چون کفتن برا متوفيان دست نکه داريد توروخدا من از 15هم ثبتش کردم الان نميشه ويرايشش کنم خواهشا برکردونيد روش غير مستقبمو براش بزنم.. شايد روحش راضي نباشه
اگر برای فروش اقدام کنیم مانعی ندارد؟
رفتیم بانک هم گفتن سهام عدالت پدرم به نام مادرم است .
ممنون میشم اگر کسی میدونه راهنمایی کنه.
همون بانکی که سود سهام رو ازش دریافت کردم .