جمال میرزایی فوق تخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انتقال ویروس کرونا از طریق نفس کشیدن و صحبت کردن، بیان کرد: هر اقدامی که باعث شود ذرات تنفسی در فضا پخش شوند، میتواند باعث انتشار ویروس شود.
او افزود: ذرات تنفسی پخش شده در هوا میتواند سرفه و عطسه باشد که خیلی بیشتر باعث انتشار ویروس کرونا میشوند و هم میتواند صحبت کردن بلند باشد که هنگام حرف زدن ذرات ویروس از دهان خارج شوند؛ بنابراین ذرات تنفسی از طریق نفس عمیق هم خارج شده و باعث انتشار ویروس کرونا خواهند شد، هر چند انتقال از این طریق به شدت سرفه و عطسه نخواهد بود.
میرزایی، اظهار کرد: توصیه متخصصان برای استفاده از ماسک به ۲ علت است؛ افرادی که بدون بروز هیچ علائمی به ویروس کرونا مبتلا هستند و از بیماری خودشان مطلع نیستند، به همین علت خیلی از این امر نگران نیستند و با تردد در خیابانها باعث انتشار ویروس در جامعه میشوند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: شانس ابتلای افراد سالم با قرار گرفتن در محیط و در کنار افراد ناقل به ویروس افزایش پیدا میکند؛ بنابراین توصیه میشود هر دو گروه افراد سالم و بیمار از ماسک استفاده کنند، یعنی توصیه استفاده از ماسک باید به صورت همگانی باشد.
میرزایی درباره اینکه ویروس کرونا از طریق مدفوع هم منتقل میشود، گفت: ویروس داخل مدفوع حتی چند هفته پس از شیوع علائم مشاهده شده است، هر چند تاکنون راه انتقال گوارشی ویروس کرونا به عنوان راه اصلی محسوب نمیشود، اما باید اصولی را هنگام استفاده از سرویس بهداشتی رعایت کنیم تا باعث انتقال و انتشار ویروس کرونا نشویم.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی با اشاره به توصیههای بهداشتی برای پیشگیری ابتلا به کرونا، اظهار کرد: افراد باید حتما هنگام استفاده از سرویس بهداشتی دستان خود را با آب و صابون بشویند تا شانس ابتلا به ویروس کرونا را تا حداقل کاهش دهند و همچنان همان اصول بهداشتی مانند عدم حضور در اماکن عمومی مگر در موارد ضروری، رعایت نکات بهداشتی بعد از ورود به منزل و رعایت فاصله گذاری اجتماعی که در گذشته توصیه میشدند باید رعایت شود؛ چرا که تمامی این موارد تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری از انتقال کرونا ویروس به افرد دارند.
بیشتر بخوانید:
ویروس کرونا؛ افراد بهبود یافته چند روز باید در خانه بمانند؟
انجام چه کارهایی برای از بین بردن ویروس کرونا مهم هستند؟
ویروس کرونا؛ چرا ساخت واکسن بیش از یک سال زمان میبرد؟
آیا مایع دستشویی میتواند ویروس کرونا را از بین ببرد؟
ویروس کرونا؛ ۹ قانون ساده برای پیشگیری از کرونا در محیط کار
انتهای پیام/