به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اصغر یوسف نژاد نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی درباره ورود ۱۰ درصد از سهام ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال به بورس و واگذاری ۹۰ درصد دیگر آن به سهامی عام گفت: واگذاری این ۲ باشگاه به بخش خصوصی به زمانهای دور باز میگردد. در سال ۹۳ من معاون وزیر اقتصاد بودم که تمام مراحل برای واگذاری برند انجام شد و حتی به فروش هم رسید، اما اهلیت خریدار تایید نشد.
او افزود: در سال ۹۴ هر ۲ باشگاه از لیست واگذاری کنار گذاشته شدند و در سال ۹۷ به لیست واگذاری بازگردانده شدند. سال ۹۸ در قانون بودجه تکلیف شد که ۲ باشگاه در فرابورس به فروش برسند که این کار انجام نشد و قرار است در سال جاری این اتفاق رخ دهد.
وی ادامه داد: بحث فروش مانند فروش یک خانه یا ماشین به یک نفر است و باید تمام اسناد و مدارک را در دفترخانه ارائه دهند تا واگذاری براساس قانون انجام شود. بورس در این جا به عنوان نگهبان است. برای فروش استقلال و پرسپولیس در بورس، ۶ شرط داریم که یکی از آنها این است که ۲ باشگاه در ۲ سال گذشته سوددهی داشته باشند که نداشتند. شرط دوم قابل دفاع بودن نسبتهای مالی این ۲ باشگاه است. از همه مهمتر این است که تمام داراییهای مشهود و غیر مشهود، قراردادها و تعهدات در کتابچهای به نام امیدنامه ذکر شود.
یوسف نژاد درباره بدهیها و داراییهای ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: اولین رکن شفاف سازی است. وقتی یک نفر میخواهد سهامی را در بورس خریداری کند، باید بداند چه چیزی را میخرد و از همه چیز آن آگاهی داشته باشد. در حال حاضر آمار دقیق خصوصی سازی باشگاه استقلال و پرسپولیس تا خرداد ماه به این صورت است که استقلال ۱۵۵ میلیارد تومان زیان انباشته دارد و ۱۹۰ میلیارد تومان بدهی این باشگاه است که حدود ۵۰ میلیارد آن بدهی مالیاتی است. پرسپولیس هم ۱۳۵ میلیارد تومان زیان انباشته دارد و ۱۹۰ میلیارد تومان هم بدهی دارد که ۷۵ میلیارد تومان آن مالیاتی است. البته اینها بدهیهای آشکار ۲ باشگاه است و استقلال و پرسپولیس بدهیهای دیگری دارند.
او افزود: در بخش دارایی ها، باشگاه استقلال در سعادت آباد یک ساختمان دارد. یک ورزشگاه به نام مرغوبکار در اختیار این باشگاه است و قرار شده کمپ مرحوم حجازی هم به این باشگاه واگذار شود. پرسپولیس هم یک دفتر مرکزی، ورزشگاه درفشیفر، ۲ آپارتمان در فرمانیه دارد و قرار است یک ورزشگاه دیگر هم به این باشگاع بدهند. این اموال به این دلیل به استقلال و پرسپولیس واگذار میشود که دارایی آنها به بدهی هایشان نزدیک شود.
بیشتر بخوانید: درودگر: فقط سهام استقلال و پرسپولیس در بورس عرضه میشود/ برنامههای مختلفی برای اتمام لیگ برتر فوتبال وجود دارد
نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس در پاسخ به این سوال که ممکن است داراییهای سابق استقلال و پرسپولیس به آنها بازگردانده شود اظهار داشت: طبق مصوبه شورای انقلاب دارایی هر ۲ باشگاه به دولت واگذار شده و نمیدانم در حال حاضر مالک آنها چه کسی است. در حال حاضر داراییهای پرسپولیس و استقلال همان چیزهایی است که گفتم. وقتی سهام باشگاهها قرار است در بورس عرضه اولیه شود، خیلی اهمیت دارد که میزان داراییها و بدهیهای آنها مشخص شود. ابتدا صورتهای مالی، اساسنامه و دیگر ابهامهای باشگاهها باید رفع شود تا بتوان سهام آنها را در بورس عرضه کرد.
یوسف نژاد در پاسخ به این سوال که آیا شرایط مناسب بورس کشور و استقبال خوب مردم از آن دولت را مجاب کرده تا به فکر واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس طی سال جاری باشد گفت: اینها ۲ موضوع متمایز است. بحث واگذاری سهام ۲ باشگاه به بخش خصوصی از مدتها قبل مطرح بوده و وضعیت کنونی بورس کشور نیز مقطعی است و کسی نمیداند این وضعیت تا کی ادامه دارد. قبل از این که شرایط بورس بهبود یابد، اراده واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی وجود داشت. اظهار نظرهای وزیر ورزش و مسئولان خصوصی سازی نشان میدهد که بحث واگذاری این ۲ باشگاه از مدتها پیش مطرح بوده است. بورس نماینده خریدار و فروشنده است و شخص خریدار باید از شرایط باشگاهها خبر داشته باشد.
او با اشاره به زمان بر بودن واگذاری استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: واگذاری ۲ باشگاه به بخش خصوصی کار یک روز و یک هفته نیست و طی شدن مراحل اداری آن زمان زیادی میبرد. اور قرار باشد سهامی به بخش خصوصی یا حتی دولت واگذار شود، ابتدا باید کارشناسی شود، سپس در هیئت دولت راجع به آن تصمیم گیری شود؛ بنابراین در گام اول باید دارایی ها، ساختار مالی، آینده باشگاهها براساسِ اساسنامه به چه ترتیب است و ابهامات هم برطرف شود تا منجر به شکایت نشود.
نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان شهریور امکان واگذاری ۱۰ درصد سهام استقلال و پرسپولیس وجود دارد گفت: تا پایان شهریور، پذیرش در بورس هم دشوار است. ابتدا هیئت پذیرش در بورس باید متقاعد شود سهام این باشگاه قابلیت عرضه دارد و سپس به تصویب شورای عالی بورس برسد تا قیمت گذاری شود. با توجه به وضعیت دشواری که وجود دارد و در نظر گرفتن ابهامات و مشکلات باشگاه ها، واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس تا پایان شهریور کار بسیار دشواری است.
انتهای پیام/
برو آسوده بخواب ، ما ببداریم، به وقتش بیدارت می کنیم.