به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز عصر نشست اندیشمندان و مسئولان موسسات دانشگاهی و حوزوی با حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور و با حضور محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور و منصور غلامی وزیر علوم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست اندیشمندان و مسوولان موسسات دانشگاهی و حوزوی با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا پدیدهای نوظهور بود که به سرعت همه ابعاد زندگی را در جوامع بشری تحت تاثیر قرار داد، گفت: این بیماری تاثیراتی بر چگونگی مناسک دینی و ملی و رفت و آمدهای اجتماعی و حتی روابط درون خانوادهها داشته است به گونهای که امروز خانواده نقش خود را بهتر بازیابی میکند.
رئیس جمهور نقش همکاری مردم در کنترل کرونا و تامین مواد مورد نیاز بخشهای مختلف را بسیار مهم خواند و تاکید کرد که موفقیتهای کشورمان در مبارزه با کرونا، قضاوتهای مغرضانه علیه ایران، نظام، دولت و مدیریت کشور را نقش برآب کرد و آنها فهمیدند که ایران کشوری توانمند و قدرتمند است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در تاریخ بیماری مسری زیاد داشتهایم و شاید بشر تصور میکرد که بر اپیدمی پیروز شده و دیگر هیچ گاه یک بیماری جوامع بشری را تحت تاثیر قرار نخواهد داد، اظهارداشت: دانش و آگاهی انسان همیشه محدود است و علیرغم پیشرفتهای بشر در علوم مختلف، جامعه بشری به طور کامل در مواجهه با کرونا غافلگیر شد.
روحانی با اشاره به اینکه شیوع این بیماری رابطه انسان با جامعه، علم با دین و انسان با طبیعت را بازتعریف میکند، افزود: در جوامع همواره توصیه بر این بوده که انسانها در مناسبات اجتماعی حضور داشته باشند و تمامی برنامههای اقتصادی، علمی، اجتماعی و فرهنگی بر مبنای یک رابطه صمیمانه میان فرد و جامعه تدوین میشد، اما این بیماری بر اصل مسلم انس و ارتباط انسان با جامعه تاثیر گذاشت.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه کرونا مطمئنا آثار و تبعاتی در جوامع بشری خواهد داشت، خاطرنشان کرد: این حادثه معیار مقایسه ملتها، دولتها و جوامع انسانی را تغییر داد به گونهای که بسیاری از دولتها که مدعی علم، تجهیزات و توانمندیهای علمی و مالی بسیاری بودند در مواجهه با آن، به طور کامل گرفتار شدند.
روحانی با تاکید بر اینکه ایران امروز کشوری است که میتواند در این مقایسه و رقابت خود را به خوبی نشان دهد، افزود: تا این مرحله میتوانیم بگوییم عملکرد ما در مقابله با کرونا نسبت به بسیاری از کشورها قابل بحث بوده و بسیاری از کشورها این عملکرد را مورد تمجید قرار میدهند.
رئیس جمهور تصریح کرد: اقداماتی که در جریان مقابله با کرونا در ایران شاهد آن بودیم، توانست بر بسیاری از قضاوتهایی که نسبت به نظام، دولت و مردم انجام میشد خط بطلان بکشد.
روحانی افزود: یکی از قضاوتهایی که درباره ایران بود اینکه به واسطه انقلاب، علم و دانش آنطور که باید در این کشور پیشرفت نداشته و قدرت علمی ایران در سطحی پایین قرار دارد؛ موضوع دیگر درباره قدرت و توان مدیریتی در ایران و بحث دیگر در رابطه با سرمایه اجتماعی نظام بود که میگفتند مردم با نظام مشکل داشته و حرف مسوولان را گوش نمیکنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه تابآوری نظام و ملت از دیگر موضوعاتی بود که در مورد آن قضاوتهایی صورت میگرفت، ادامه داد: غربیها تصور میکردند با اعمال فشار و تحریم، ملت ایران بیش از چند ماه تابآوری نداشته و تحمل نخواهد کرد و با شیوع این ویروس، آنها فکر میکردند کشوری که تحت تحریم سخت قرار داشته و منابع مالی محدودی دارد، نمیتواند در برابر این مشکلات مقاومت کند.
روحانی با اشاره به موفقیتها و دستاوردهایی که در بخشهای مختلف کشور در مقابله با کرونا به دست آمده، اظهارداشت: البته شیوع این بیماری به برخی از بخشهای کشور مانند صنعت هوایی، حمل و نقل و گردشگری صدمههایی را وارد کرده که جبران آن نیازمند تلاشی طولانی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه این سوال مطرح بود که کشوری که با تحریم روبرو است چگونه میتواند در مقابل این بیماری مقاومت کند و امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی را به مردم ارائه دهد، گفت: خوشبختانه با تلاش دولت در شش سال اخیر تختهای بیمارستانی آماده، دو برابر افزایش یافته و این نه تنها در تختهای عادی بلکه در زمینه تختهای ویژه نیز بوده است به گونهای که تاکنون و در جریان مقابله با کرونا از لحاظ تخت بیمارستانی در هیچ منطقهای دچار مشکل نشدیم.
روحانی افزود: بسیار به ندرت در استانی اتفاق افتاده که ظرفیت تختهای ویژه تکمیل شده باشد و این در حالی است که حتی در دوران شیوع این بیماری توانستهایم ۹۰۰ تخت به تختهای ویژه بیمارستانی اضافه کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ کس تصور نمیکرد ایران با وجود تحریمهای سخت بتواند در روزهای بحرانی به این شکل عمل کند که حتی در بحرانیترین شرایط با عدم تخت خالی در بیمارستانها مواجه نباشیم، گفت: در مقایسه با دیگر کشورها عملکرد بخش بهداشت و درمان ایران بسیار خوب بوده است و این در حالی است که در سایر بخشها مانند بهزیستی و ارائه خدمات به افراد معلول، خانههای سالمندان و کارخانههای بزرگ در این دوران با بحران مواجه نبودیم.
روحانی با بیان اینکه در دوران شیوع کرونا با مراقبتهایی که انجام شد هم کارخانهها به تولیدات خود ادامه دادند و خوشبختانه از کارگران و پرسنل تولیدی در کشور ابتلا به بیماری نداشتیم، تصریح کرد: همکاری مردم نقش بسیار مهمی در کنترل این بیماری و تامین مواد مورد نیاز در بخشهای مختلف داشت.
رئیس جمهور افزود: تمامی این موفقیتها قضاوتهای مغرضانه علیه ایران، نظام، دولت و مدیریت کشور را نقش برآب کرد و آنها فهمیدند که ایران کشوری توانمند و قدرتمند است.
روحانی با تحلیل از همدلی، همراهی و حضور آحاد ملت در صحنه و فداکاری و کمک برای مقابله با این بیماری در کل کشور، این جلوهها را با آنچه در دوران دفاع مقدس در کشور به وقوع پیوست شبیه دانست و گفت: در دوران دفاع مقدس نیز شرایط کشور بسیار سخت بود به گونهای که در برخی برههها تصور میکردیم که تا چند روز دیگر کشور کاملا بی دفاع خواهد بود، اما حضور مردم و تلاش و فداکاری جوانان دانشمند کشور موجب شد تا بتوانیم از آن روزهای سخت عبور کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز همه اقشار جامعه اعم از نیروهای مسلح، خیرین، سازمانهای مردم نهاد، سمنها و آحاد مردم به میدان آمده و کمک میکنند، افزود: پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور در این ایام و روزهایی که حتی ماسک و امکانات کافی در اختیار نداشتند با فداکاری به کمک بیماران رفتند و این بسیار ارزشمند است.
روحانی با اشاره به موفقیتهای کشورمان در مسیر مقابله با کرونا ادامه داد: امروز در تولید ونتیلاتور، ماسک ان.۹۵ و کیتهای تشخیص به نقطهای رسیدهایم که علاوه بر تامین نیازهای داخلی وزارت بهداشت و درمان اجازه صادرات هم میدهد و این نشاندهنده کار عظیم و بزرگی است که در کشور ما به انجام رسیده است.
انتهای پیام/