به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، هر سال مردم در شب زنده داری رمضان حاضر بودند و بدون اغراق بیشترین بخش جمعیت را جوانان شکل میدادند؛ جوانانی که شاید بیش از قبل راه گشایش در مسیر بندگیشان را، نزدیک شدن به پروردگارشان میبینند. ظاهرا امسال کمی فرق میکرد اما حس و حالش مانند سالهای گذشته بود. با وجود اینکه انتظار میرفت شیوع جهانی ویروس کرونا مراسم عزاداری مسلمانان را دچار دردسر کند اما مردم همچنان با عشق و علاقه به این ایام در مراسم خود به صورت حضوری و مجازی شرکت کردند. با توصیه رهبر معظم انقلاب به اهمیت مراسم احیا در شبهای قدر و بررسی ستاد مقابله با کرونا پس از حدود دو ماه از تعطیلی مساجد، در شب نوزدهم ماه رمضان مصادف با اولین شب قدر و همچنین شب ضربت خوردن امیرالمومنین (ع) دربهای برخی مساجد و هیئات با رعایت پروتکلهای بهداشتی به روی مردم باز شد.
در آغازین لحظههای شب قدر جوانان و نوجوانان و اقشار مختلف مردم برای شب زندهداری به برخی مساجد میروند یا پای هیئات مجازی مینشینند تا خود را برای آغاز زندگی و تولد دوباره آماده سازند تا در کنار این امر بتوانند به دور از هرگونه گناه، معصیت و اشتباه در کنار معبود حقیقی خود به راز و نیاز بپردازند.
شبهای پرفیض قدر فرصتی بزرگ برای جوانانی است که در زندگی خود مرتکب گناهانی شده و در این شبها راه توبه برای تمامی اقشار باز است تا بتوانند با گام برداشتن به سوی خداوند و شبزندهداریهای خود از خداوند طلب توبه و پوزش کنند.
تهران نیز این شبها همانند سایر مناطق کشور حال و هوای معنوی به خود گرفته است و مردم با رعایت پروتکلهای بهداشتی برای راز و نیاز با خدای خود در فضای بیرونی برخی مساجد و اماکن مذهبی گرد هم آمدند و قرآن به سر طلب آمرزش و مغفرت دارند.
مراسم احیا شب نوزدهم در مسجد امام صادق (ع)
در مسجد امام صادق (ع) واقع میدان فلسطین مردم با رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از وسایل بهداشت فردی با خدای خود به مناجات و راز و نیاز پرداختند.
شب قدر همان شبی است که در تمام سال شبی به خوبی و فضیلت آن نمیرسد و عمل در آن بهتر است از عمل در هزار ماه و در آن شب تقدیر امور سال مشخص میشود.
در اولین شب از شبهای قدر، مراسم احیا در نقاط مختلف تهران برگزار شد و حال و هوای خاص و معنوی در شهر برپا بود. شبی که مردم همراه با خواندن دعا افتتاح و جوشن کبیر ذکر استغفار میخواندند.
از اعمال احیا شبهای قدر میتوان به غسل، خواندن جوشن کبیر، صد رکعت نماز (هر رکعت یک حمد و ده مرتبه سوره توحید)، زیارت اباعبدالله (ع) و مراسم قرآن بر سر اشاره کرد.
مراسم احیا شب نوزدهم در دانشگاه تهران
اما مردم در این شب حال دیگری دارند و عاشقان امام علی (ع) آمدند تا شب زندهداری خود را اینجا برپا کنند. در دانشگاه تهران شاهد حضور کودکان معصومی هستیم که در کنار خانواده شان قرآن به سر دارند و با وجود اینکه سرشتی پاکی دارند اما گویی میخواهند در این شب بینصیب نمانند.
مردم با قرائت جوشن کبیر و قرآن به سر حاجات خود را با خداوند نجوا میکردند.
مراسم احیا شب نوزدهم در امام زاده صالح (ع) تجریش
اما مردم در تجریش؛ امام زاده صالح (ع)، از پشت دربهای بسته مراسم احیا را برگزار کردند. خیلیها اطراف امامزاده ایستاده و نشسته به راز و نیاز با خدا پرداختند
اما اوج مراسم، احیای متفاوت در جوار امامزاده بود. مردم در حالی که اشک میریختند، خدا را به چهارده معصوم قسم میدادند. صحنهای تماشایی از عشق و بندگی رقم خورد. حتی خادمان امامزاده صالح (ع) هم نمیخواستند این فرصت را از دست بدهند، به همین دلیل قرآن به سر احیا گرفتند.
مراسم احیا شب نوزدهم در حسینیه ریحانه الحسین (س)
مجتمع فرهنگی مذهبی ریحانه الحسین (س) نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان عاشقان امام علی (ع) بود. حجت الاسلام والمسلمین مهدی گودرزی سخنرانی این مراسم را برعهده داشت و حاج سید مجید بنی فاطمه به مناجات و مرثیه خوانی پرداخت.
نکته قابل توجه رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم و میزبانان این مراسم بود که شرایط را برای برگزاری مراسم احیا فراهم میکرد.
مراسم شب نوزدهم در بیمارستان بقیه الله با قرائت دعای جوشن کبیر توسط استاد دکتر قاسم رضیعی، متخصص پزشکی هسته ای، عضو هیات علمی دانشگاه و نفر اول مسابقات بین المللی قرآن کریم و سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسگر، نماینده سابق ولی فقیه در حج و بعثه مقام معظم رهبری بیمارستان بقیه الله برگزار شد.
انتهای پیام/
بابا مگه آدم دستگاهه که هر سال ریست بشه با شب قدر
هر چی امروز بکاری فردا درو میکنی هر پی امسال بکاری سال بعد درو میکنی
چراانقدر ناآگاه و کوته فکر من با خدا و دین مشکلی ندارم با این دروغ ها و مردم فریبی ها مشکل دارم نکنید به خدا نکنید دودش چشم همه میره
شرکت کردید و با خدا راز ونیاز کردید ،،، انشاالله که خدا شما رو میبخشد و دعایتان مورد اجاببت
اگر باز هم رفتید یادی ا زکسانی بکنید که نمیتوانند ، مفتخرشوند ،، یا بکارن. یا به کسالت ،یا به عد لیاقت
دعا کنید برایشان ،،، دلشان با شماست یاد خدا
شما ایا رفتید؟ اگر رفتید چرا رفتید؟ برای شما مهم بوده رفتید یا اینکه .... واگر نرفتید برای بقیه مهم بوده و رفتند