به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دسر ام علی در بیشتر مناسبتهای کشور دبی مثل عید فطر، جشنها و ... درست میشود. در دبی هیچ جشنی بدون یک یا دو کاسه ام علی برگزار نمیشود.
این دسر مناسب سفرههای افطار ماه رمضان میباشد. امروز قراره آموزش دسر ام علی (Umm Ali) را داشته باشیم و این ماه فرصت خوبی برای درست کردن این دسرمی باشد.
داستان نام گذاری اسم ام علی برای این دسر خوشمزه
در زمانهای دور ام علی (که زن اول یکی از سلاطین مصر بوده است) بعد از مرگ سلطان، چون مادر پسر ارشد سلطان بوده؛ قدرت را به دست میگیرد. اما زن دوم سلطان هم قصد داشته که پسر خودش را به سلطنت برساند ام علی خبردار میشود. وقتی که رقیبش حمام میرود دستور میدهد کنیزانش او را به قتل برسانند. بعد هم جشنی میگیرد و این دسر را در کل شهر پخش میکند. به همین دلیل این نام برای دسر ام علی (Umm Ali) انتخاب شده است.
مواد لازم دسر ام علی
- خمیر فیلو (خمیر هزارلا) یا خمیر پاف پستری یا کروسان (۳ورق)
- شکر ۱۰۰ گرم
- شیر ۵۰۰ میلی لیتر
- کشمش ۲۵ گرم
- بادام پوست گرفته ۲۵ گرم
- خامه ۱۲۵ گرم
- پودر پسته یا خلال پسته ۲۵ گرم
- پودر نارگیل به اندازه لازم
طرز تهیه دسر ام علی
اگر از کروسان آماده استفاده میکنید که نیازی به انجام این مرحله ندارید. اما اگر خمیر فیلو یا خمیر پاف پیستری استفاده میکنید این مرحله را اول باید انجام بدید. خمیر را ابتدا چرب کرده و روی کاغذ روغنی داخل سینی بگذارید. به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه تا زمانی که طلایی شود در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد یا ۳۵۶ در جه فارنهایت بذارید.
در ماهیتابه یا یک ظرف دیگر شیر و شکر را بچوشانید به طوری که کاملا حل شود. در بعضی از رسپیها همزمان که شیر و شکر میجوشد بادام و کشمش را اضافه میکنند. اما بعضی از رسپیهایی که مطالعه کردم نیازی نیست بادام و کشمش را همون لحظه به شیر اضافه کنید؛ که این بستگی به خودتون هم داره و اختیاری است.
اگر دوست دارید که غلظت شیرشما مقداری هم بیشتر باشد میتوانید دو قاشق غذاخوری شیر خشک هم اضافه کنید. البته در رسپی خود کشورهای عربی این کار رو نمیکنند.
مرحله نهایی دسر ام علی
وقتی که نون شما آماده شد بگذارید کاملا سرد شود و بعد با دستانتان آن خورد کنید. درظرفی دیگر که مناسب فر است اول نان خورد شده بریزید. بعد روی آن را با کشمش، هر مغزی مثل گردو، بادام، فندق و پسته دوست دارید بریزید. همه اینها کاملا سلیقهای است و بستگی به شما دارد، اما تو رسپی اصلیش معمولا کشمش، بادام پوست کنده و پودر نارگیل میریزند.
بعد از این مرحله شیری که روی حرارت با شکر جوشاندید به موادتون اضافه کنید و در آخر هم خامه رو روی سطح کار بریزید. ظرف را به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ سانتی گراد یا ۳۹۲ درجه فارنهایت بگذارید.
زمانی که دسر ام علی آماده شد میتونید روش رو با پودر پسته و هر چیزی که شما دوست میدارید تزئین کنید. این دسر معمولاً به صورت گرم سرو میشود. به همین سادگی و خوشمزگی میتونید این دسر رو هر وقت دوست داشتید درست کنید.
منبع: الکوثر
انتهای پیام/