علی‌رغم تلاش فراوان مدیرعامل تلگرام برای عرضه جهانی ارز دیجیتال این پیام‌رسان، شب گذشته دادگاه آمریکا استفاده از این رمز ارز را ممنوع کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، روز گذشته پاول دورف مطلبی را در فضای مجازی منتشر کرد که ظرف مدت کوتاهی کانون توجه بسیاری از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها قرار گرفت. دورف به این موضوع اشاره کرد که دولت آمریکا با پتلفرم بلاک‌چین TON و ارز دیجیتالی آن مخالفت کرده و این پروژه برای همیشه لغو شده است.

برای آشنایی بیشتر با مفهوم ارز دیجیتال، در این گزارش به بررسی پروژه اختصاصی تلگرام و تاثیر آن روی اقتصاد کشور‌ها می‌پردازیم.

ارز دیجیتال و رمز ارز چیست؟

در دنیای اقتصاد و فناوری به ارز‌هایی که به شکل الکتریکی ذخیره و منتقل می‌شوند، ارز دیجیتال می‌گویند. ارز دیجیتال محدودیت‌های پول فیزیکی را ندارد. در واقع ارز‌های مجازی و رمز ارز‌ها (cryptocurrency) هر دو از نمونه‌های ارز‌های دیجیتال هستند.

.

توضیحی مختصر از ارز دیجیتال تلگرام

گرام، ارز دیجیتالی شبکه باز تلگرام (Telegram Open Network) یا تون (TON) است که پیشتر توسعه‌دهندگان این پیام‌رسان اعلام کرده بودند برای سرمایه‌گذاری ساخته نشده است. پاول دورف پیشتر در این باره گفته بود که تلگرام پس از راه‌اندازی پروژه مذکور، دیگر هیچ کنترلی روی بلاک‌چین نخواهد داشت. در واقع این ارز دیجیتال اختصاصی تلگرام به گونه‌ای است که واحد‌های پولی سراسر دنیا در آن ارزشی نخواهند داشت. از بلاک‌چین می‌توان در کار‌های بسیاری مانند بهداشت و درمان، دولت الکترونیک، بیمه و موارد دیگر استفاده کرد.

.

ماجرای لغو شدن پروژه ارز دیجیتال تلگرام

ساعاتی پیش پاول دورف با انتشار پستی در کانال شخصی خود از لغو شدن پروژه بلاک‌چین و ارز دیجیتال این پیام‌رسان خبر داد. وی در متن خود به مسائل مختلفی اشاره کرد که به دلایل ارائه شده توسط دادگاه آمریکا برای لغو این پروژه انتقاد می‌کردند.

پاول دورف بار‌ها به ارز دیجیتالی که به گفته وی می‌توانست در دنیای فناوری تحولات بسیاری ایجاد کند، اشاره کرده بود. بر اساس متنی که او نوشته، باید گفت که این مسئله برای دورف و افراد دیگری که روی این پروژه کار می‌کرده‌اند بسیار ناراحت‌کننده بوده است. دلیل این ناراحتی هم این است که اکنون اجازه پخش توکن‌های گرام در سراسر جهان از این شرکت گرفته شده است.

اما مدیر تلگرام در پست خود به آمریکا انتقادات تندی مطرح و سلطه دیجیتالی این کشور بر سراسر جهان را سرکوب کرده است.

.

دورف در بخشی از پیام خود پس از ابراز ناراحتی درباره اتفاق پیش آمده برای ارز دیجیتال تلگرام گفت که اکنون اجازه پخش توکن‌های گرام در سراسر جهان از این شرکت گرفته شده است.

.

وی حمله تندی نیز به دادگاه آمریکا کرد و اعلام کرد که عملکرد دادگاه آمریکا به این گونه است که گویی باقی کشور‌ها صلاح خود را نمی‌دانند و تنها این کشور باید برای آن‌ها تصمیم بگیرد.

.

وی انتقاد شدیدی نیز به دولت آمریکا و شیوه عملکرد آن در دنیای فناوری داشت. او در متن خود نوشت که آمریکا قدرت زیادی در جهان دارد و این قدرت را مدیون کنترلی که بر دلار و نظام مالی جهانی دارد است. دورف از این که زندگی ۹۶ درصد جمعیت جهان به افرادی وابسته است که توسط تنها ۴ درصد مردم جهان انتخاب می‌شوند، ابراز تاسف کرد.

دلیل دولت آمریکا برای لغو عرضه رسمی گرام

تا پیش از این آمریکا روی مسئله ارز دیجیتال تلگرام موضع داشته و به طور کامل آن را تائید یا رد نکرده بود. اما دلیل دولت آمریکا برای لغو عرضه رسمی گرام چیست؟ کمیسیون بورس آمریکا (SEC) می‌گوید، تلگرام با پیش‌فروش کردن توکن‌های دیجیتال خود قوانین اوراق بهادار آمریکا را لغو کرده است.

در تاریخ ۲۴ مارس امسال، یکی از قاضی‌های کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، کوین کسل، با ارائه لایحه‌ای ایرادات وارده به پرونده توزیع ارز دیجیتال TON توسط تلگرام را بیان کرد و آن را به انتشار گذاشت. در ادامه به چند بند از این لایحه اشاره می‌کنیم.

.

در یکی از بندهای این لایحه اشاره شده است که ارز دیجیتال TON با سیستم Proof of Stake فعالیت می‌کند که بر روی اعتبارسنج‌ها تمرکز دارد. این افراد از سرویس‌های خود به Gram دسترسی پیدا می‌کنند و نیاز دارند تا برای فعالیت خود، حداقل صدهزار ارز دیجیتال مذکور را خریداری کنند. با توجه به الزامات مورد نظر، تبدیل شدن به یک اعتبارسنج کاملا از سطح توانایی کاربران بازار جهانی خارج است. همچنین افراد به هیچ‌وجه نمی‌توانند ارز دیجیتال TON را با استفاده از گوشی همراه و رایانه خود استخراج کنند. در واقع گرام هیچ‌وقت به پول فیزیکی تبدیل نمی‌شود و همین موضوع باعث می‌شود ضربه بزرگی به اقتصاد یک کشور وارد شود.

.

در بند دیگری از این لایحه، درباره معافیت‌های مالی ارز دیجیتال تلگرام نوشته شده است. بر اساس این بند، فروش گرام به خریداران از معافیت لازم برخوردار نیست و در نتیجه قوانین امنیتی را نقض می‎کند.

دلیل افزایش سلطه دیجیتالی آمریکا بر جهان

 آمریکا نمونه‌ای واضح از دولت‌های سلطه‌جو در جهان است و دنیای دیجیتال یکی از بخش‌هایی است که این کشور راه تسلط خود را بر آن باز کرده است. اما دلیل سلطه‌جویی در این زمینه چیست؟

.

از دلایل شکست آمریکا در جنگ با کشور‌ها در فضای مجازی باید به عدم تسلط این کشور بر مبارزات سایبری و در مقابل، تسلط بر جنگ‌های سنتی و همچنین درگیر بودن در جنگ‌هایی اشاره کرد که در حال حاضر دولت آمریکا را مشغول خود کرده است. علاوه بر این سرعت جنگ در فضای مجازی بسیار بالاست و با درگیری‌های اخیر آمریکا، این کشور نمی‌تواند روی آن تمرکز کند.

.

مشاور امنیت ملی آمریکا علناً اظهار داشت که آمریکا از سال گذشته تاکنون حملات سایبری تهاجمی خود را افزایش داده است. بولتون در این باره به مخالفان آمریکا گفته است: "این هزینه‌ای است که شما می‌پردازید. "

.

کارشناسان در این باره می‌گویند، اقتصاد آمریکا تاکنون بیش از ۱ تریلیون دلار از دارایی‌های خود را در فضای مجازی از دست داده است. این‌ها دلایلی برای سلطه‌جویی آمریکا در دنیای دیجیتال هستند. در واقع این کشور احتمال می‌دهد از این مسیر بیشتر از باقی راه‌ها صدمه ببیند، در نتیجه همیشه سعی می‌کند از خود محافظت کند.

دلیل تمکین تلگرام از دولت آمریکا 

دلیل این که تلگرام از دولت آمریکا حرف‌ شنوی دارد و نمی‌تواند به طور مستقل در دنیای فناوری عمل کند، همان دلایلی است که در بالا به آن اشاره کردیم. توسعه‌دهندگان این نرم‌افزار از نفوذ و سلطه آمریکا بر دنیای دیجیتال خبر دارند و به همین دلیل نمی‌توانند روی آینده پیام‌رسان خود ریسک کنند. 

دولت آمریکا بر فروشگاه‌های اصلی نرم‌افزار سیستم‌عامل‌های اندروید و آی‌اواس احاطه دارد. این یعنی تنها یک اشتباه کافیست تا تلگرام از همه این فروشگاه‌های نرم‌افزار حذف شود و جای خود را به رقبایش بدهد. در نتیجه مسئولان آن باید با دقت عمل کنند. سلطه آمریکا بر دنیای دیجیتال باعث شده است تلگرام نتواند به آسانی کارهایی که برای بقای خود نیاز دارد انجام دهد.

.

استفاده از رمز ارزها بیشتر برای گروه‌هایی است که می‌خواهند خارج از حاکمیت دولت‌ها معاملاتی را انجام دهد

ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص ارزهای دیجیتال و استفاده از آنها در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اصولا رمز ارزها امروزه برای تجارت و فعالیت‌های غیر رسمی استفاده می‌شوند، به همین دلیل بیشترین کاربردی که اکنون در این حوزه در دنیا شاهد هستیم، یا برای دور زدن تحریم‌ها یا مواردی از قبیل قاچاق و قمار است. بنابرین هنوز اقتصاد جهانی در اندازه بزرگ این رمز ارز را به رسمیت نشناخته است. البته اکنون پس از پول کاغذی، با توسعه فضای مجازی، پول الکترونیکی جایگزین شده است. این مسئله در کشور ما نیز وجود دارد و بخش بزرگی از معاملات و زندگی مردم بر اساس کارت‌‌های بانکی صورت می‌گیرد. استفاده از رمز ارزها بیشتر برای گروه‌هایی است که تلاش دارند خارج از حاکمیت دولت‌ها معاملاتی را انجام دهد و این معاملات بنا به دلایلی باید مخفی بمانند.

موضع ایران در مقابل تلگرام و ارز دیجیتال انحصاری آن

چندی پیش، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در خصوص موضع ایران در قبال ارز‌های دیجیتال توضیحاتی ارائه داد و به این نکته اشاره کرد که "ارز دیجیتال به طور کلی اثرات مخربی بر اقتصاد ایران خواهد داشت. این تخریب به قدری است که بانک مرکزی را هیچ کاره می‌کند و ارزش ریال را کاهش می‌دهد". وی همچنین درباره ورود این فناوری به شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام صحبت کرد و گفت این مسئله می‌تواند خارج از کنترل حاکمیت انجام شود. ویدئوی کامل صحبت‌های سردار جلالی درباره ارز دیجیتال و تلگرام را در ادامه مشاهده می‌کنید:

ایران تلگرام را پس از مدتی فعالیت در کشور فیلتر کرد. یکی از دلایل این کار، گرام بود که تهدیدی بالقوه برای اقتصاد کشور محسوب می‌شد. در واقع ایران یک‌سال زودتر از آمریکا این خطر را حس و به همین دلیل آن را فیلتر کرده بود.


بیشتر بخوانید: مدیرعامل تلگرام: پروژه ارز دیجیتال برای همیشه لغو شد


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
خخخخخخخخ وزیر ما رو ببین
۲۳ تیر ۹۸
وزیر ارتباطات: بیت کوین می‌تواند برای کشور فرصت باشد
- - -

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه استخراج رمزارز امروز پدیده‎ای رایج در دنیا است
-
ناشناس
۱۳:۳۶ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
جالبه :ایران یک‌سال زودتر از آمریکا این خطر را حس و به همین دلیل آن را فیلتر کرده بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۰ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
می تونست رقیبی برای ارز دیجیتال فیسبوک باشه
United States of America
ناشناس
۲۲:۴۰ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
در مورد 01option هم گزارش تهیه کنید و اینکه چطور این همه کاربر از ایران داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگه ارز دیجیتال بده
پس چرا وزارت نیرو مجوز برق مزرعه بیت کوین صادر میکنه؟
-
یکی مثل بقیه
۱۳:۳۳ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
دقیقاً زدی وسط هدف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
خخخخخخخخ وزیر ما رو ببین
۲۳ تیر ۹۸
وزیر ارتباطات: بیت کوین می‌تواند برای کشور فرصت باشد
- - -

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه استخراج رمزارز امروز پدیده‎ای رایج در دنیا است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۵ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
تلگرام را باید ما می آوردیم داخل ایران بعد از گرام به عنوان یک ابزار علیه تحریم ها استفاده میکردیم
باید از همان اول ما تلگرام را می خریدیم!
اینگونه اوضاع دست ما بود نه امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۵ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
در ادامه ی گفته های سردار جلالی باید بپرسم که:
بانک مرکزی از این هیچ کاره تر؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
ایران تلگرام را پس از مدتی فعالیت در کشور فیلتر کرد. یکی از دلایل این کار، گرام بود که تهدیدی بالقوه برای اقتصاد کشور محسوب می‌شد. در واقع ایران یک‌سال زودتر از آمریکا این خطر را حس و به همین دلیل آن را فیلتر کرده بود.
نه بابا فک نکنم دلیلش ارز بوده اصلا!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۴۰ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
لطفا صادق باشید ایران تلگرام رو به خاطر حوادث اون سال فیلتر کرد نه برای گرام.در سال قبل هم ایران تولید و تبادل رمز ارز رو قانونی اعلام کرد مثل بیت کوین.تو دنیا همه نوع ادم با نظرات و دیدگاه های مختلف وجود داره از روزی که فیلتر شد الان همه تو تلگرام هستن چون سرعت داره چون امکانات زیادی داره و اطلاعات زیاد داخلش تبادل میشه ایناروهم درنظر بگیرید.لطفا رفع فیلتر کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
استفاده از ارز دیجیتالی اشکال شرعی داره تبلیغ کننده آن نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
در مورد ارز دیجیتال PiNetwork که جدیداً خیلی در موردش بحث میشه گزارش کامل و جامعی تهیه کنید ممنون
United States of America
ناشناس
۲۳:۴۶ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
بچشم
Turkey
محمدجواد
۱۷:۳۸ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
ایران زودتر از آمریکا متوجه شده بود وتلگرام را فیلتر کرده بود ؟!!
عجب !
-
ناشناس
۱۳:۳۵ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
جالبه