به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد ترابیان با اشاره به اینکه در تقسیمات کشوری روستا به محدودهای گفته میشود که بالای ۲۰ خانوار داشته باشد، گفت: در حال حاضر در کشور بالای ۳۹ هزار روستا وجود دارد که توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در آنها یکی از اهداف دولت است.
وی ادامه داد: براساس ماده ۶۸ برنامه ششم توسعه، ۸۰ درصد روستاهای کشور باید به پهن باند دسترسی داشته باشند و از چهار خدمت پزشکی از راه دور، آموزش از راه دور، بانکداری الکترونیک و کشاورزی از راه دور بهرهمند شوند. بر همین اساس هدفگذاری وزیر ارتباطات برای سال ۹۹، اتصال ۱۰۰ درصدی روستاها به شبکه پهن باند است. البته امکان دارد حدود پنج درصد روستاها به دلیل شرایط خاص جغرافیایی، شامل این هدفگذاری نشوند.
بیشتر بخوانید: سامانه «شاد» برای دانشآموزان و معلمان رایگان میشود
ترابیان در مورد دسترسی روستاها به شبکه ملی اطلاعات در سال گذشته، گفت: در سال ۹۸ نزدیک به ۳۵ هزار روستا، یعنی حدود ۸۹ درصد از روستاهای کشور به پهن باند شبکه ملی اطلاعات دسترسی پیدا کردهاند؛ این آمار در سال ۹۶ حدود ۳۲ درصد کل روستاهای کشور را شامل میشد. همچنین تا پایان سال ۹۸ بیش از ۳۱ هزار و ۵۰۰ روستا به تلفن ثابت دسترسی پیدا کردهاند.
وی با اشاره به افزایش پوشش ارتباطی و پهن باند روستاها در دو سال گذشته تصریح کرد: هنگامی که وزارت ارتباطات مشغول شبکهسازی در روستاها بود، بسیاری انتقاد میکردند که پوشش پهن باند در روستاها چه ضرورتی برای کشور دارد؟ اما با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، راهاندازی آموزش از راه دور نشان داد اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در طی این سالها زیرساختی را ایجاد کرده است که در بسیاری از روستاهای دورافتاده دانشآموزان میتوانند آموزش از راه دور را تجربه کنند.
ترابیان افزود: در دوران کرونا مصرف ترافیک در روستاها نیز مانند شهرهای کشور تقریباً دو برابر شده است با این تفاوت که با برداشته شدن برخی محدودیتها در شهرها، شاهد افت ترافیک در شهرها هستیم، اما در روستاها همچنان مصرف ترافیک بالاست، البته این موضوع تاکنون مشکل خاصی برای وضعیت دسترسی روستاها ایجاد نکرده است.
انتهای پیام/