متقاضیان خرید و فروش در بازار سرمایه که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند باید نکاتی را برای موفقیت در نظر بگیرند.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها با آزادسازی سهام عدالت بسیاری از مردم قرار است تا چندی دیگر در گروه سهامداران بورسی قرار بگیرند. رونق و افزایش شاخص بورس در هفته‌های گذشته بسیاری از مردم را علاقه‌مند کرده است تا در این بازار پرریسک و هیجان شروع به فعالیت کنند و راه و چاه این مسیر پر ریسک را بیاموزند.


بیشتر بخوانید: ۱۰ اصطلاح پر کاربرد بورس را بشناسید 


اگر شما هم مشتاق هستید که در تالار شیشه‌ای شروع به فعالیت کنید لازم است پیش از شروع به کار اصولی را بیاموزید در گام نخست پس از یادگیری اصطلاحات و اصول اولیه در زمان خرید و فروش سهام باید نکاتی را در نظر بگیرید. در ادامه ۸ نکته را مرور خواهیم کرد که به شما کمک می‌کند تا در زمان خرید و فروش سهام، تصمیم عاقلانه‌تری بگیرید.

۸ توصیه مهم برای انجام معامله موفق در بورس

۱ – زمانی که قیمت سهمی بالا می‌رود و همچنان در حال رشد است، عرضه‌ها نیز بیشتر می‌شود (مخصوصا در محدوده‌های مقاومت)

۲ – زمانی که قیمت سهمی در حال کاهش شدید است، همزمان با کاهش قیمت، تقاضا نیز کم کم بیشتر می‌شود (مخصوصا در محدوده حمایت)

۳ – اگر یک سهم را داشتید که چندین روز پشت سرهم با صف خرید رشد کرده بود، مواظب حجم معاملات بالا باشید. وقتی صف فرو ریخت و قیمت آخرین معامله در حال منفی شدن بود سهم خود را بفروشید.

۴ – سهمی را که نزدیک مقاومت قرار دارد خرید نکنید. وقتی مقاومت شکسته شد و قیمت در بالای سطح مقاومت تثبیت شد، یک استراتژی این است که وارد شوید و حدضرر را روی مقاومت شکسته شده که حالا تبدیل به حمایت شده قرار دهید.

۵ – وقتی افت یک سهم شروع شده و به نظر می‌رسد ادامه‌دار است، صبر نکنید که قیمت برگردد، محدوده حمایت سهم را در نظر بگیرید و اگر زیر محدوده حمایت مهم (یا مثلا ۱۰ درصد پایین‌تر از قیمت خرید) رسید، بدون معطلی سهم را بفروشید. برخی از افراد در چنین وضعیتی به جای رفتار منطقی، به دنبال اخبار مثبت می‌گردند تا خودشان را دلگرم کنند اما واقعیت این است که سهامداران در چنین موقعیت‌هایی باید واقع بین باشند.

۶ – همواره در نظر داشته باشید که کم شدن سود شما نیز نوعی ضرر است. وقتی سهمی رشد کرد، حد ضرر را بالاتر ببرید.

برای مثال اگر سهمی را با قیمت ۱۰۰۰ تومان خریداری کرده‌اید و سهم به ۱۲۰۰ تومان رسیده است، حال بهتر است حدضرر را که قبلا (بر فرض مثال) روی ۹۵۰ تومان بوده به ۱۱۵۰ تومان تغییر دهید.

۷ –  وقتی دیدید سهمی همچنان در حال رشد است و بیش از ۱۰۰ درصد رشد کرده، به هیچ وجه به فکر خرید این سهم نباشید و به هیچ وجه حسرت نخورید که‌ کاش این سهم را خریده بودید. در چنین موقعیت‌هایی چک کردن روزانه قیمت اینگونه سهم‌ها گاهی اوقات کننده وسوسه کننده است پیشنهاد می‌شود به جای چک کردن این سهم به دنبال بررسی سایر سهام‌ها باشید.

دلیل اینکه گفته می‌شود وارد اینگونه سهم‌ها نشوید این نیست که حتما این سهام محکوم به سقوط است. هیچکس نمیتواند بفهمد قیمت سهم‌ها تا چند روز دیگر بالا می‌رود، مسئله این است که با این رشد نجومی، ورود به این سهم‌ها ریسک بسیار بالایی دارد.

۸ – سهم‌هایی که با شدت سقوط می‌کنند، معمولا پس از سقوط رشد شارپی را نیز خواهد داشت.

شناخت و مطالعه بازار سرمایه همواره راه‌های موفقیت سهامداران در بورس خواهد بود. آنچه همواره کارشناسان به سهامداران توصیه می‌کنند این است که خرید هر سهم ممکن است برای فرد سود به ارمغان بیاورد و در صورت خرید اشتابه و تصمیم هیجانی ضرر به همراه داشته باشد.

در پایان باید گفت آموزش پله به پله پیش از فعالیت جدی در بازار سرمایه و تحلیل روند بالا و پایین شدن سهام‌ها راه رسیدن به موفقیت در بازار سرمایه را برای شما هموار خواهد کرد.باید در نظر داشت در چنین بازار پرریسکی آگاهی شخص سهامدار از هر راه میانبری برای موفقیت بهتر خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار