به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، هوا در حال گرم شدن است و بیشترین سوالی که در این روزهای گرم ذهن افراد را درگیر خود کرده مربوط به استفاده از کولر است، آیا هم زمان با گرم شدن هوا روشن کردن کولر مشکل ایجاد میکند؟ آیا استفاده از دستگاههای تهویه مرکزی ادارات و فروشگاهها خطر سرایت و شیوع بیماری را افزایش میدهد؟
با گرم شدن هوا در طی ماههای آینده، استفاده افراد از کولرها و سیستمهای تهویه هوا بیشتر خواهد شد، اما گردش هوا میتواند راهی برای زندگی میکروبها و باکتریها در خانه باشد.
در یک مطالعه، به استناد مراکز مدیریت و پیشگیری از بیماری در آمریکا (CDC)، در یکی از رستورانهای آمریکا ۱۰ فرد از ۸۳ مشتری از طریق گردش هوای داخل سیستم تهویه به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
باتوجه به گفته مراکز مدیریت و پیشگیری از بیماری در آمریکا ویروس کرونا عمدتاً از طریق قطراتی که میتوانند به داخل دهان و بینی افراد راه پیدا کنند، فرد را مبتلا میکنند.
تحقیقات دانشگاه جان هاپکینز نشان داده که پس از فاصله گذاری اجتماعی مهمترین گام برای پیشگیری از انتقال کرونا ویروس تهویه مناسب هوا است؛ زیرا تهویه هوا، هوای آلوده اتاق را خارج کرده و در عوض هوای پاک را به داخل اتاق میآورد. این موضوع توسط انجمن گرمایشی، سرمایشی و تهویه مطبوع آمریکا تأیید شده است، بر اساس یافته این انجمن تهویه مناسب سیستمهای گرمایشی میتواند غلظت ویروس کرونا در هوا را کاهش دهد.
همچنین پروفسور جان شی از دانشگاه تونگجی چین، گفت: کولرهایی که در خانه استفاده می شود یک دستگاه خانگی است و درصورتی که در خانه ویروسی نباشد و هوا به گردش بیاید، مشکلی ایجاد نمیکند. در زمان استفاده از کولر به این دلیل که فشار هوای بیرون با داخل منزل یکسان نیست و هوای بیرون وارد خانه میشود (در صورتی که نزدیک بیمارستان نباشیم) هوای بیرون پاکتر است.
او افزود: از سوی دیگر قبل از استفاده از کولرهای سقفی و ایستاده باید ورودی هوا را چک کرده و از تمیز بودن آن مطمئن شویم، پس از ضدعفونی کردن فیلتر پروانه و پردههای کولر میتوانیم با آسودگی از کولر استفاده کنیم.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که امکان انتقال ویروس از طریق تهویه مرکزی بسیار کم است.
پروفسور جان شی گفت: تا کنون گزارشی از انتقال ویروس از طریق سامانه تهویه هوا گزارشی نشده است، اما پیشنهاد میشود هنگام استفاده از تهویه مرکزی تا حد امکان پنجرهای باز گذاشته شود تا هوا در فضای داخل جریان پیدا کند.
این پروفسور دانشگاه تونگجی افزود: در عین حال باید هنگام تنظیم سامانه تهویه مرکزی درجه میزان ورودی هوا را بالا برد که با این دو روش میزان وزش و جابجایی هوای تازه افزایش مییابد.
یکی از پزشکان بیمارستان هوشان شانگهای پیشنهاد میکند با آنکه ابتلا به ویروس کرونا بر اثر استفاده از سامانه تهویه هوا پایین است نباید ویژگی تهویه مرکزی یعنی فضای محدود را فراموش کنیم.
او افزود: اگر افرادی در این فضای محدود به بیماری مبتلا باشند خطر ابتلای دیگران بیشتر میشود، بنابراین پیشنهاد میشود در مدارس از تهویه مرکزی استفاده نشود.
در حال حاضر بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر در کل دنیا بر اثر این ویروس جان باختهاند.
بیشتر بخوانید:
ویروس کرونا؛ با گرم شدن هوا از بین می رود؟
آیا ویروس کرونا با شروع فصل گرما از بین میرود؟
ویروس کرونا؛ آیا با شروع فصل گرما شیوع کرونا کمتر میشود؟
ویروس کرونا؛ بارش باران میتواند منجر به افزایش انتقال شود؟
تأثیر تغییرات دمای هوا بر شیوع ویروس کرونا هنوز برای محققان مشخص نیست
انتهای پیام/
كولر آبيه كه دائم هواي تازه ميده تو محيط