به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، مجید صفایی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: سال گذشته ۱۹ اثر منقول در این استان به ثبت رسید.
او افزود: همچنین پنج اثر معنوی و سه اثر غیر منقول نیز به ثبت رسیدند و پنج اثر شامل برم الوان، دشت لاله های طسوج و دیگر موارد ثبت ملی شدند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سال ۹۷ سه هزار و ۴۰۰ نفر از موزه یاسوج دیدن کردند اما سال ۹۸ با توجه به شرایط کرونایی چهار هزار نفر از این موزه بازدید کردند.
صفایی ابراز داشت: در این هفته با رعایت پروتکل های بهداشتی برنامه هایی به مناسبت بزرگداشت هفته میراث فرهنگی برگزار می شود.
او تاکید کرد: کرونا به بخش گردشگری این استان بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است و در این میان بخش میراث فرهنگی کرونا از آثار این ویروس منحوس در امان نبوده است به عنوان نمونه اماکنی همچون موزه یاسوج در این ایام تعطیل شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در این ایام کرونایی، ۱۶ بازرس کار نظارت بر اماکن تفریحی، مسافر خانه ها، آبشار و حتی منازل شخصی را بر عهده داشتند و اجازه اسکان مسافر را ندادند.
صفایی ابراز داشت: ۲۵۰ مورد شکایت در این خصوص دریافت و به طور جد رسیدگی شد.
او بیان کرد: با توجه به شعار امسال در سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تحولاتی در راه خواهد و بود و همچنین از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این استان حمایت می کنیم.
سکهها، ظروف سفالی و مفرغی، سنگی و چوبی مربوط به دورههای ایلامی، هخامنشی، اشکانی و ساسانی از جمله اشیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد است.
این استان بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود آریاییها جزئی از خاک تمامی حکومتهای ایران بود.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
انتهای پیام/ط