اسماعیل قادریفر، مدیرکل دفتر تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات شرکتهای دانش بنیان در مبارزه با کرونا، گفت: خوشبختانه یکی از افتخارات کشور در جریان شیوع ویروس کرونا در کنار تلاش مجاهدانه جهادگران عرصه سلامت، ورود جدی شرکتهای دانش بنیان برای مقابله با این ویروس است.
قادری فر در ادامه اظهار کرد: از همان روزهای اول که کرونا ویروس در کشور شیوع پیدا کرد اقدامات شرکتهای دانش بنیان نیز شروع شد و بلافاصله در هفته دوم اسفند کارگروه علمی مبارزه با ویروس کرونا در معاونت علمی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان در سه حوزه پیشگیری، تشخیص و درمان تشکیل شد.
مدیرکل دفتر تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه درباره اقدامات شرکتهای دانش بنیان در حوزه پیشگیری از شیوع کرونا، افزود: در روزهای اولیه با کمبود اقلامی مثل ماسک و یا مواد ضدعفونی کننده مواجه بودیم که بلافاصله با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در زمینه تولید ماسکهای N۹۵، ماسکهای سه لایه و انواع مواد ضد عفونی کننده سطوح وارد شدیم. خوشبختانه در هفته دوم فروردین ماه ماشین آلات و خط تولید ماسک در چند شرکت دانش بنیان راه اندازی شد و علاوه بر تولید ماسک، سازنده ماشینهای تولید کننده ماسک نیز شدیم.
قادری فر درباره اقدامات شرکتهای دانش بنیان در حوزه تشخیص ویروس کرونا، اظهار کرد: در حوزه تشخیص کرونا یکی از افتخارات کشور ساخت انواع کیتهای تشخیصی بوده است. به عنوان مثال شرکتهای دانش بنیان در زمینه تولید کیتهای PCR که مورد استفاده مراکز درمانی کشور است، تولید کیتهای سرولوژی که آن هم بر پایه تشخیص از روی سمپل خون افراد به کار برده میشود و یا تولید کیتهای شرکتهای دانش بنیان برای تشخیص بیماران مبتلا به کرونا بسیار موفق عمل کرده اند.
بیشتر بخوانید: تولید و صادرات محصولات دانشبنیان با استانداردهای جهانی
او در ادامه با بیان اینکه در زمینه تولید کیت نه تنها تولید کننده شده ایم بلکه توان صادرات هم پیدا کرده ایم، افزود: در زمینه ساخت انواع دوربینهای تب سنج حرارتی نیز ورود کردیم که این تجهیزات در داخل ساخته شده و مورد استفاده قرار گرفت. دستگاه پالس اکسیمتر نیز که برای سنجش میزان اکسیژن فرد مورد استفاده قرار میگیرد توسط شرکتهای دانش بنیان در همین مدت دو ماه تولید شده است.
مدیرکل دفتر تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: بخش درمان کشور در مقطع زمانی کوتاهی با حجم بسیار زیادی از بیماران ورودی به بیمارستانها مواجه شد. اگر چه در هیچ جای دنیا هنوز داروی اختصاصی خاصی برای درمان کرونا اختراع و ابداع نشده است، ولی بر پایه پروتکلهای استاندارد موجود خوشبختانه تولید داروهای داخلی به کمک درمان بیماران آمده است.
او در ادامه اضافه کرد: داروی فاویپیراویر و رمدیسویر در داخل کشور توسط شرکتهای دانش بنیان تولید شده است. این دو دارو توسط پزشکان برای بیماران کرونایی تجویز شده و موفقیت آمیز نیز بوده است.
قادری فر گفت: علاوه بر این اقدامات هم زمان اقدامات بسیار گستردهای توسط مراکز تحقیقاتی کشور همپا با مراکز تحقیقاتی دنیا برای تولید واکسن و داروی اختصاصی شروع شده و تمام این مسائل در مرحله تحقیقات است. پس از اخذ مجوزهای لازم و انجام کارآزماییهای بالینی که در کلینیکال ترایال انسانی و حیوانی انجام خواهد شد با تائید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو امیدواریم که در این حوزه هم سربلند شویم و همپا با مراکز تحقیقاتی دنیا به روشهای اختصاصی برای درمان این دارو دست پیدا کنیم.
او ادامه داد: مبارزه بیولوژیک با کرونا مثل بحثهای پلاسما تراپی و استخراج آنتی بادی از خون افراد مبتلایی که دوران گذار بیماری را طی کرده اند و به سلامت رسیده اند به عنوان تزریق آنتی بادی از پلاسمای خون افراد روشی بود که در کشور ما با موفقیت انجام شده و تقریبا مراحل تحقیقاتی آن در حال پایان است.
قادری فر مطرح کرد: نکته دیگر که در حوزه درمان باعث افتخار ما شده و به فرهنگ آمریکایی طعنه زده ایم ساخت انواع دستگاه تنفس مصنوعی بوده است که در جنجال رسانهای کمپانیهای بزرگ دنیا شرکتهای ایرانی توانستند با ساخت انواع دستگاه تنفس مصنوعی پیشرفته و هوشمند و رساندن ظرفیت تولید آن به ۴۰ دستگاه در روز بخشهای آی سی یو موجود در کشور را از واردات ونتیلاتور بی نیاز کنند. دستگاه تنفس مصنوعی ایرانی با استاندارد ملی تولید شده و در اختیار کادر درمان قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: در حالی که در دوران افول ویروس و گذار از موج اول اپیدمی آن هستیم شرکتهای دانش بنیان ما به توانی رسیده اند که تقاضای صادرات محصولات خودشان را مطرح کرده اند.
او در ادامه درباره صادرات محصولات دانش بنیان، تاکید کرد: در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان کرونایی نامهای به معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نوشته ایم و ایشان هم موافقت کردند. مجوزهای این صادرات هم توسط وزارت صنعت آماده شده است و شرکتهای دانش بنیان پس از تایید وزارت بهداشت مبنی بر بلا مانع بودن ظرفیتهای مورد استفاده میتوانند صادرات انواع محصولات و تجهیزات پزشکی را داشته باشند.
قادری فر در پایان درباره ظرفیت تولید محصولات دانش بنیان، گفت: روزانه ۳۰ تا ۴۰ عدد دستگاه تنفس مصنوعی توسط دو شرکت دانش بنیان در حال تولید است و در این حوزه به اشباع کامل رسیده ایم.
انتهای پیام/