عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز گفت: پژوهشکده تخصصی تولید محصولات بیولوژیکی دانشگاه شیراز از زمان شیوع ویروس کرونا پژوهش برای ساخت واکسن را آغاز کرده که هم‌اکنون در نیمه راه مرحله تولید قرار دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،محمدهادی اسکندری عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه تولید واکسن کرونا از اسفندماه ۹۸ در این دانشگاه آغاز شده است، بیان کرد: برای طراحی واکسن به فراهم‌ کردن امکان تجاری‌سازی و تولید آن اندیشیدیم و از همین رو کار را به‌ صورتی گسترده‌تر آغاز کردیم .

اسکندری ادامه داد: در شرایط کنونی عنصر زمان بسیار برای تیم پژوهنده اهمیت دارد و نمی‌توان تنها یک واکسن را طراحی و آزمایش کرد زیرا مطالعه بر روی ۱۰ شکل مختلف واکسن به ‌صورت همزمان شروع شده و در حال حاضر در اواسط مرحله تولید واکسن هستیم.

او با بیان اینکه تهیه واکسن سه مرحله دارد که شامل طراحی، تولید و تست‌های بالینی یا کارآزمایی بالینی است،  تصریح کرد:  در حال حاضر در مرحله تولید هستیم و این به‌ معنای پایان مراحل ساخت واکسن نیست، بلکه طراحی تمام شده و بعد از اینکه تولید به نهایت برسد باید در حوزه پژوهش‌های کلینیکی بررسی شود.

تحریم‌ها به یاری کرونا آمده‌اند

اسکندری با بیان اینکه درحال حاضر کانال ارتباطی با خارج از کشور وجود ندارد و به همین دلیل نیاز به برخی قطعات، فرآیند پژوهش را دچار مشکل کرده است، گفت:  استانداری فارس از نزدیک در حال رصد فرایند تولید واکسن است و قول‌هایی برای اختصاص بودجه و تسهیل فرآیند ساخت واکسن داده‌ شد که باعث شده کار در چند روز گذشته سرعت گیرد.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز با بیان اینکه همزمان با این پژوهش‌ها، یک شرکت بیوتکنولوژی تولیدکننده واکسن و دارو در اروپا نیز با محققان دانشگاه شیراز در ارتباط است، افزود: ارتباط با این شرکت نیز به‌صورت موازی برقرار شده و با امضای قراردادهایی در زمینه همکاری‌های علمی، مقرر شد شرکت سازه‌های لازم برای تولید واکسن و دارو را به ایران ارسال کند تا بتوانیم همزمان در ایران واکسن و دارو را تولید کنیم، اما حق مالکیت این طرح مربوط به شرکت اروپایی بوده، که اگر  بتوانیم در این ارتباط واکسن را تولید کنیم و به نتیجه مطلوب برسیم می‌توان در آینده درباره نحوه استفاده از واکسن و دارو نیز با آنها مذاکره کرد.

عضو کارگروه تخصصی تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک دانشگاه شیراز اضافه کرد: تولید واکسن به تخصص‌های مختلف نیاز دارد که از همین رو در تیم پژوهشگران دانشگاه شیراز، محققان از حدود ۱۵ گرایش متشکل از رشته‌های مهندسی کامپیوتر، بیوانفورماتیک، بیوشیمی، میکروبیولوژی، بیوتکنولوژی، ویروس‌شناسی، ایمنی‌شناسی و برخی دیگر از رشته‌های مهندسی مشغول کار هستند که باید به آنها رشته‌های کلینیکی را نیز به عنوان مصرف کننده نهایی واکسن افزود.

همکاری فرامرزی پژوهشگران برای تولید واکسن

او، با تاکید بر اینکه این مجموعه در کنار یکدیگر زنجیره‌ای علمی را تشکیل داده‌اند تا واکسنی موفق با قابلیت تجاری‌سازی تولید کنند،گفت: در این گروه که افزون بر ۱۷ عضو دارد، اعضایی از دانشگاه‌ها و برخی شرکت‌های کشورهای آلمان، اتریش، استرالیا و آفریقای جنوبی نیز با دانشگاه شیراز در این طرح همکاری می‌کنند.

اسکندری با اشاره به اینکه امکانات دانشگاه برای تولید تجاری نیست، بیان کرد: در دانشگاه دانش فنی تولید واکسن را کسب می‌کنیم و اینکه چگونه می‌توان این واکسن را به تولید انبوه رساند پس از ایجاد دانش فنی، از سوی شرکت‌های خصوصی یا دانش‌بنیان انجام می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی اولیه را برای تولید واکسن در دانشگاه شیراز مناسب ارزیابی و تصریح کرد: امکانات مناسبی در دانشگاه شیراز وجود دارد و تمام تجهیزات مورد نیاز برای دسترسی به دانش فنی فراهم است، اما زیرساخت‌های تولید در مقیاس صنعتی در دانشگاه فراهم نیست.

او ادامه داد: در قسمت کارآزمایی بالینی نیز از برخی امکانات برخوردار هستیم و از برخی خیر، و برای کار با ویروس‌های خطرناک به آزمایشگاه ویروس شناسی سطح ۳ در ایران نیازمندیم که هنوز چنین آزمایشگاهی در کشور با این سطح از امکانات وجود ندارد.

سه تا چهارماه برای رسیدن به کارآزمایی بالینی

استاد دانشگاه شیراز زمان به ثمر رسیدن مرحله تولید واکسن کرونا را سه تا چهار ماه آینده برآورد و اضافه کرد: پس از گذر از این مرحله وارد فاز کارآزمایی بالینی می شویم، اگر چه این مراحل نیازمند تلاش در مقیاس بین‌المللی و برقراری ارتباطات موثر با خارج از کشور هستیم که درحال حاضر کرونا و تحریم‌ها باعث شده ارتباط لازم را با سایر کشورها نداشته باشیم.

عضو کارگروه تخصصی تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک دانشگاه شیراز اظهار کرد: در تکمیل فرایند برخی قسمت‌ها قریب به دو ماه است که آماده تولید هستیم؛ اما مواد آزمایشگاهی لازم را برای پیشبرد کار نداریم.

شک به توان خودی‌ها 

اسکندری، با انتقاد از نگاه ناامیدانه به فعالیت‌های پژوهشگران و دانشمندان ایرانی در مدیران، تاکید کرد: بسیاری از افراد حتی در رده‌های مدیریتی و دانشگاهی به توانایی‌های داخلی اعتقادی ندارند که نگاه شان به خارج از کشور است، درحالی که در ایران هم نیروی انسانی کارآمد و هم امکانات خوبی در اختیار داریم.

او، این طرز تلقی را برای پژوهشگران آزاردهنده خواند و افزود: بی‌اعتمادی به پژوهشگران ثمرات مطلوبی ندارد و نشان‌دهنده نوعی سرخوردگی است که باعث شده انجام کارهای بزرگ در کشور با موانعی مواجه شود.

استاندار فارس ۲۳ اسفندماه ۹۸ از دانشگاه شیراز باعنوان یکی از قطب‌های علمی مطرح در کشور درخواست کرده بود با توجه به برخورداری از متخصصان توانمندی در حوزه‌های زیست‌شناسی، ویروس‌شناسی و ژنتیک به تحقیق درباره رفتار ویروس کرونا و راه‌های مقابله با آن بپردازد.

در استان فارس، علاوه بر شیراز، در شهرستان‌های فسا، نی‌ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا ، کوهچنار و سرچهان بیماران مبتلا به کرونا شناسایی شده‌اند.

تا بیست و هشتم اردیبهشت ۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۸۰۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شده‌اند و مجموع بیماران کرونا در کشور به ۱۲۰ هزار و ۱۹۸ نفر رسید. در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۱ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶ هزار و ۹۸۸ نفر رسید.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و چهار بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی ، نمازی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می‌دهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
در سالهای اینده و صرف هزینه زیاد شاید شاید یک چیزی بسازند. ای کاش مسئولان ما بجای تمرکز بر صنایع نظامی و موشکی برای این علوم هم سرمایه گذاری کرده بودند تا در این شرایط به کمک مردم بیاید و برای کشور هم درامدزایی داشته باشد. باید امیدواربود برای ساخت ازمایشگاه و امکانات فنی مسئولانفکر کنند و هزینه در این زمینه انجام ددهند.
Switzerland
سید فروزان
۲۰:۴۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
نگاه ناامیدانه بعضی ها ،از مدیران و وزیران گرفته تا استاد دانشگاه ، حمایت از نوکری و غرب زدکی این افراد دارد ، و حکایت از وا داشت چوب بسستنی و غیره ، اگر آمید باشد دیگر واردات نخواهد بود و غارت ارز مملکت امکان پذیر نخواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
شما هم میلیاردها پول بگیرین بعد بگین نشد کی به کیه ۰۰۰
Iran (Islamic Republic of)
امپراطور
۱۹:۳۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
توی شیراز یه روستا هستش بنام
کرونی
گفتم اطلاع رسانی کنید یهو این منافقین نرن آمار بدن که ایران از قبل شهر کرونا رو ساخته الان هم ویروسش رو داده به دنیا. مخصوصا نتانیاهو که خدای سوتی هستش یهو میره سازمان ملل سخنرانی میکنه بخاطر کرونی برای کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
درود خدا برشما
تو رو خدا حمایتشون کنید اینم یه نوع جهش تولیده درود به همت و غیرت و شرفتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
انشالله مموفق شوند
Iran (Islamic Republic of)
امپراطور
۱۹:۱۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
مگه اینکه شیرازی ها یکاری کنن.
به مابقی امیدی نیست.
پرچم شیراز بالاس
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین‌
۱۸:۵۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
بحق امام رضا که هر چه سریعتر ساخته بشه واکسنش تا از شر این کرونای کوفتی راحت بشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
امیدی نیست اگه میشد چین و آمریکا پیدا می کردن
من چشمم آب نمی خوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
آرزو میکنم خدا کمکشون کنه و ما اولین کشوری باشیم که واکسن میسازه .
چقدر شیرینه اون روز .
به امید موفقیت و سربلندی هرکسی که به مردمش خدمت میکنه.
خدا ازشون راضی باشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۹ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
خداقوت، هرچه زودتر
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۵:۲۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
تمام دنیا به دانشمندان ایران افتخار می‌کنند بعد یک عذایی نادان به جای انگیزه دادن به توان دانشمندان روحیه دوستان نابود می‌کنند
آخرین اخبار