علیپور رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ،گفت: حجم مخزن آبگیری این سد بالغ بر یک میلیون و ۳۴۴ هزار مترمکعب است.
او با بیان اینکه حجم عملیات سازهای انجام شده در این سازه آبخیزداری بالغ بر ۹۴ هزار متر مکعب است، افزود: حدود ۳ هزار متر مکعب نیز عملیات سنگی در بند خاکی روستای شوشود انجام شده است.
علیپور بیان کرد: مهار و کنترل آب، افزایش بهره وری تامین آب مناطق پایین دست، تغذیه سفرههای زیرزمینی، چشمهها و قنوات، افزایش سطح زیرکشت و توسعه اراضی کشاورزی، افزایش تولید و اشتغال در روستاها ازجمله فواید احداث بند خاکی در روستاها است.
بیشتر بخوانید: افزایش۹۶ درصدی آبدهی چشمهها و قنوات در شهرستان طبس
رییس منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان بیرجند با بیان اینکه در شهرستان بیرجند حدود ۳۶۱ هزار هکتار، حوزهی آبخیزداری وجود دارد، اظهار کرد: از ۲۶ حوزه، ۱۹ حوزهی آبخیز در این شهرستان دارای طرح مطالعاتی است و ۷ حوزه باقی مانده نیز (۴۰ هکتار) با انجام مطالعات، اقدامات آبخیزداری در آن انجام خواهد شد.
او با اشاره به اقلیم خشک و شکننده شهرستان بیرجند، تصریح کرد: حدود ۴۵۰ درخواست مردمی برای احداث سازههای آبخیزداری برای جلوگیری از هدررفت آب، و جهت مباحث مربوط به کشاورزی، تامین آب شرب و بهبود کیفیت وجود دارد.
بندخاکی روستای شوشود یکی از بزرگترین سازههای آبخیزداری در شهرستان بیرجند است که در سال ۱۳۸۳ احداث شده است.
انتهای پیام / ط ا