سپک تاکرا، از رشته‌های ورزشی عجیب و تقریبا نوظهور است که در این گزارش زیر به پیشینه آن می‌پردازیم.

عجیب‌ترین ورزش‌هایی که ممکن است بشنوید (قسمت دوم)به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،  سپک تاکرا، از یک ورزش چینی ریشه گرفته است که کوجو نام دارد. کوجو به معنی لگد پا است.

کوجو از راه ارتباط‌های تجاری، به جنوب شرق آسیا رسید و از زمانی حدودا ۵۰۰ سال قبل، در آن منطقه مورد توجه قرار گرفت. همان طور که پیش از این اشاره کردیم، این بازی در مالایا، سپک راگا و در تایلند با نام تاکرا، شناخته می‌شود. سپک راگا به معنی لگد به توپ خیز ران است.

باید گفت این رشته، از حدودا ۲۰۰ سال پیش، شکل گرفته است. مجموعه قوانین این رشته بار اول و در سال ۱۸۲۹، توسط وزارت ورزش سیام، منتشر شد. در ابتدا، گروهی به شکل دایره ایستاده و با چوب به توپ ضربه می‌زدند. گروه مذکور، حتی ساعت‌ها به این کار می‌پرداختند تا سرانجام توپ زمین می‌خورد و به امتیازات آن گروه افزوده میشد. گفته شده است این کار، شبیه به یک بازی ژاپنی با نام کماری، بوده است.

سرانجام در سال ۱۹۶۵، تور به این ورزش پیوست و تقریبا به والیبال امروزی، شباهت پیدا کرد.  شکل گیری این ورزش در ایران به همت علی فولادی، صورت گرفت. در سال ۲۰۰۲، علی فولادی که یک خبرنگار ورزشی بود، با حمایت فدراسیون جهانی سپک تاکرا و محمد علیپور که رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی بود، از سازمان تربیت بدنی تائیدیه گرفت و به این ترتیب، سپک تاکرا، در ایران پایه گذاری شد. علی فولادی، اولین رئیس انجمن سپک تاکرا در ایران بود.

مسابقات کشوری سپک تاکرا، برای اولین بار و به شکل رسمی در سال ۱۳۸۹، برای آقایان و در ارومیه برگزار شد. پس از رویداد سال ۸۹، برای خانم‌ها هم، رویداد و مسابقات کشوری برگزار شد. این رشته جذاب و نسبتا نو ظهور در کشورمان، می‌تواند آینده درخشانی داشته باشد و برای کشورمان افتخارآفرینی کند.


بیشتر بخوانید:عجیب‌ترین ورزش‌هایی که ممکن است بشنوید (قسمت اول)



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار