به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اسپاتی فیلوم یا چمچهای گیاهی چند ساله و علفی با برگساری همیشه سبز است که گلهای سفید رنگی زینت بخش آن میشود.
برگهای اسپاتی فیلوم سبز براق و نوک تیز است. توجه کنید که تمامی قسمتهای این گیاه در صورت مصرف و خورده شدن سمی هستند.
گلهای این گیاه معمولا در اواخر زمستان و در فصل بهار و تابستان شکل میگیرد و عمر نسبتاً طولانی از چهار تا ۱۰ هفته دارد. حتی ممکن است که طی سال دو مرتبه شاهد گلدهی این گیاه باشیم.
گلها کوچک و بر روی سنبله سفید استوانهای شکل به طول سه سانتی متر قرار دارد. این سنبله توسط براکته سفید رنگ که به شکل یک قاشق (Spathe) است، پوشیده شده است.
اسپاتی فیلوم یکی از بهترین گلهایی است که در یک آپارتمان پرورش مییابد چراکه به طرز شگفت انگیزی با سطوح پایین نور جان سالم به در برد در واقع نور مستقیم خورشید به شاخ و برگهای گیاه اسپاتی فلیوم آسیب میزند.
زیست بوم اصلی این گیاه در مناطق گرمسیری است پس این گیاه به دمای پایین حساس است. دمای مناسب برای نگهداری اسپاتی فیلوم بین ۲۰ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است و کمترین دمایی که میتواند تحمل کند ۱۳ درجه است.
اسپاتی فیلوم گیاهی سایه دوست است. محیط باید از نوری میانه و معتدل برخوردار باشد و باید آن را از اشعه مستقیم آفتاب دور نگهداشت چراکه نور مستقیم منجر به سوختن قسمتهایی از پهنه برگ و همچنین گلدهی اندک و پراکنده گیاه خواهد شد.
نور کم محیط موجب پیچش، رنگ پریدگی و نازکی برگها به ویژه برگهای جوان و کاهش گلدهی و همچنین ریز شدن گلها میشود. پنجرههای رو به شمال و یا غرب در خانه مکانهای مناسبی برای نگهداری این گیاه است. نداشتن نور مناسب و تغذیه نشدن گیاه باعث میشود تمایلی به گل دادن نداشته باشد.
اسپاتی فیلوم زمانی که بالغ میشود اگر چند سال تقسیم نشود گلدهی آن نیز متوقف میشود بنابراین بهتر است در فصل بهار آن را تقسیم کنید، زیرا باعث بهتر گل دادن آن میشود. این گیاه به تدریج انبوه و گسترده میشود بنابراین در زمان تکثیر گیاه میتوان گیاه مادری را به دو یا سه دسته تقسیم کرد و هر قسمت را در گلدانی جداگانه کاشت.
علت قهوهای شدن نوک برگهای گل اسپاتی فیلوم چند علت میتواند داشته باشد به طوریکه یک از دلایل آن ممکن است آبدهی بیش از حد و یا نور آفتاب مستقیم باشد که راهکار آن این است که آبیاری را کاهش دهید و مکان گلدان را عوض کنید، اما یکی دیگر از علل قهوهای شدن نوک برگهای این گیاه میتواند کمبود رطوبت باشد و یا آبیاری با آبی که املاح بالایی دارد.
علت زرد شدن برگهای پایین گل اسپاتی فیلوم نیز آبیاری زیاد است. آب اضافه اگر از گلدان خارج نشود باعث بی حال و زرد شدن برگها میشود. این مشکل در صورت سرد شدن هوا و یا خشک شدن خاک هم قابل مشاهده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/