به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از دزفول، بلد الصواریخ یا شهر موشکها لقب عراقی به شهر مقاوم و شهیدپرور دزفول در زمان هشت سال دفاع مقدس و حضور استوار این مردم در مسیر حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی ایران بود.
دزفول که از آن به مظهر مقاومت مردم ایران در مقابل حملات موشکی عراق یاد میشود در سال ۱۳۶۵ از طرف جمهوری اسلامی با نظرسنجی از مردم ایران به عنوان شهر نمونه معرفی و لوح زرین آن توسط دولت در یکی از میادین این شهر نصب شد.
دزفول که در طول جنگ تحمیلی ۱۷۶ بار توسط انواع موشکهای ۹ متری و ۳ متری اسکاد B ساخت شوروی دو هزار بار توسط توپ و ۳۰۰ بار مورد حملات هواپیماهای دشمن قرار گرفت، اراده رژیم عراق را در خالی کردن شهر در هم کوبید و تا دزفول قهرمان هم چنان مقاوم به عنوان تکیهگاه رزمندگان اسلام و نمونهای از مقاومت برای شهرهای دیگر تا پایان جنگ باقی ماند.
دزفول در طب جنگ تحمیلی در ۲۷۰۰ روز مقاومت و ۲۶۰۰ شهید تقدیم اسلام کرد و خساراتی از جمله تخریب ۱۹۰۰۰ واحد مسکونی و واحد تجاری و آموزشی و صنعتی را متحمل شد.
اگر دزفولیها مقاومت نمیکردند و اگر دزفول نمیایستاد جنگ به نفع دشمن تمام میشد و خبری از خوزستان و اسلام نبود، اما این شهر مقاوم در آتشبازی موشکها همچون یک سرو ایستادگی کرد، ۴ خرداد نماد ایستادگی و مقاومت مردمی است که پای خواستههای خود ایستادند.
چهارم خرداد روایت شیر زنان دزفولی است که مردان آنها با دشمن بعثی عراق میجنگیدند و نیز آنها در خانه، مساجد و پایگاههای بسیج با پخت غذا، شستن لباس رزمندگان و تهیه مایحتاج اولیه رزمندگان و جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی برای کمک به آنان، از همسران، فرزندان و پدران خود پشتیبانی میکردند.
زنانی که در طول جنگ برای کمک به رزمندگان، تمام دارایی خود را در طبق اخلاص گذاشتند و به ستادهای جمعآوری تقدیم میکردند، زنانی که فرزندان و همسر خود را برای کمک به نظام جمهوری اسلامی به جبهههای جنگ میفرستادند تا ذرهای از خاک میهنمان به دست دشمنان نیفتد و اگر این پشتیبانیها نبود، رزمندگان با امید بیشتری برای دفاع از نظام نمیجنگیدند، تلاش زنان شهر دیار مقاومت دزفول در آن دوران حقیقتا ستودنی است.
به پاس ایستادگی مردم دزفول در هشت جنگ تحمیلی این شهر به عنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی نامگذاری شد. چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور روز مقاومت و پایداری روز دزفول نامگذاری شده است. مردم دزفول در هشت سال دفاع مقدس و با منطق اسلامی و انقلابی خود از ارزشهای اعتقادی ما دفاع و نامی ماندگار از خود در این عرصه به یادگار گذاشتند و این مردم ولایتمدار دردوران دفاع مقدس و دیگر عرصههای انقلابی بیش از ۲۶۰۰ شهید والا مقام و نه شهید سرافراز مدافع حرم تقدیم انقلاب اسلامی ایران کردهاند.
شهر دزفول در هشت جنگ تحمیلی مورد اصابت ۱۷۶ موشک دور برد فراگ و اسکاد بی قرار گرفت، هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بیدفاع شهر دزفول فرو ریختند و پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ به نقاط مختلف این شهر اصابت کرد. در این هشت سال ۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی، تجاری، آموزشی و مذهبی بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد در دزفول خسارت دید. مردم دزفول در هشت سال جنگ نابرابر ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، ۴۰۰ جانباز، ۴۵۲ آزاده و ۱۴۷ جاویدالاثر تقدیم کردند.
تاریخ و شناسنامه شهر مقاومت «دزفول» گویای آن است که «دزفول» گذرگاه خون هزاران شهید و سرآمد شهرهای جنگی دفاع مقدس است در ادامه تصاویری از ایثار، گذشت، مقاومت مردم شهر دارالمؤمنین، شهر شهیدپرور دزفول را مشاهده میکنید که مردم این شهرستان علاوه بر این که شهر را ترک نکردند هر چه در طبق اخلاص گذاشتند تقدیم اسلام و انقلاب کردند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/