سردبیر روزنامه رأی‌الیوم نوشت: رسیدن نفتکش‌های ایرانی به سواحل ونزوئلا به مثابه سیلی دردناکی علیه دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا و استکبار آمریکایی به شمار می‌رود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود تهدید‌های امپریالیسم غرب مبنی بر صادر نشدن بنزین ایران به ونزوئلا، کشتی‌های حامل سوخت کشورمان در سواحل دریای کارائیب پهلو گرفت و توانست محصولات پتروشیمی کشورمان را به آمریکای لاتین برساند. چراکه آمریکا می‌دانست ایجاد هرگونه مزاحمت برای کشتی‌های ایران با پاسخ تکان‌دهنده ایران مواجه خواهد شد آن‌هم نه در ونزوئلا و دریای کارائیب بلکه در خلیج‌فارس، که صد‌ها کشتی آمریکایی در آنجا حضور دارند.

در حالی که آمریکا تهدید‌هایی را علیه ایران در خصوص اعزام نفتکش به ونزوئلا مطرح کرده بود دومین نفتکش ایرانی روز گذشته وارد آب‌های ونزوئلا شد. روز یکشنبه هم نخستین نفتکش ایرانی به نام «فورچون» وارد آب‌های ونزوئلا شده بود و با اسکورت ناو‌های جنگی ونزوئلا در یکی از بنادر این کشور پهلوگیری کرد. ورود نفتکش‌های سوخت ایران به ونزوئلا در شرایطی است که پیشتر آمریکا در رویکردی خصمانه مدعی جلوگیری از ورود نفتکش‌های ایرانی شده بود.

«نیکلاس مادورو»، رییس‌جمهوری ونزوئلا پس از ورود اولین محموله سوخت ایران از حمایت‌های ایران قدردانی کرد و گفت: ایران و ونزوئلا هر دو خواهان صلح هستند و از حق تجارت آزادانه در دریا‌های آزاد برخورداریم. وی همچنین از ایران و ونزوئلا به‌عنوان مردمی انقلابی یاد کرد که هرگز در مقابل «امپراطوری آمریکا» به زانو در نخواهند آمد. مادورو در عین حال ورود کشتی‌های حامل سوخت متعلق به ایران به ونزوئلا را ثمره امضای توافق جامع همکاری بین تهران و کاراکاس عنوان کرد.

حجت سلطانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کاراکاس نیز در صحفه توییتر خود نوشت: «امروز بیش از هر زمان دیگری پیوند‌های دوستی و برادری بین ایران و ونزوئلا قوی‌تر و عمیق‌تر شده است.» وی در ادامه افزود: «پاسخ محبت با محبت داده شد؛ در سال‌۲۰۰۸ ونزوئلا تحت رهبری فرمانده چاوز به ایران که تحت تحریم‌ها بود، بنزین منتقل کرد و امروز ایران تحت رهبری امام خامنه‌ای، تانکر‌های حامل بنزین را برای سرزمین قهرمانان و ونزوئلا ارسال کرد.»

همچنین «ساموئل مونکادا»، نماینده دائم ونزوئلا در سازمان ملل در صحفه توییتری خود نوشت: «رسیدن بنزین ایرانیان برای مردم ونزوئلا نقطه عطفی در مبارزه برای حاکمیت، استقلال و صلح است. ترامپ و نوکران او به حمله نظامی علیه این تانکر‌ها در بحبوحه اپیدمی کرونا فکر می‌کنند. اما کارشناسان او چیز دیگری را توصیه می‌کنند.»

سیلی محکم ایران به ترامپ
همچنین «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رأی‌الیوم چاپ لندن دیروز در مقاله‌ای ارسال نفتکش‌های ایرانی به ونزوئلا در سایه تهدیدات آمریکا را بزرگترین شکست و ناکامی خفت‌بار برای دولت آمریکا توصیف کرد و نوشت؛ رسیدن نفتکش‌های ایرانی به سواحل ونزوئلا به مثابه سیلی دردناکی علیه دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا و استکبار آمریکایی به شمار می‌رود.

در این مقاله تاکید شده: «ورود این نفتکش‌های ایرانی به بنادر ونزوئلا بزرگترین شکست برای استکبار آمریکایی است و مسلم است که اگر آمریکا جرات و تلاش کند تا ایران را تحریک کند همانطور که ترامپ تهدید می‌کند، با شکست‌های مشابه دیگری به‌ویژه در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عمان مواجه می‌شود. این مقوله این امر را به ما یادآوری می‌کند که چگونه پهپاد غول‌پیکر «گلوبال هاوک» آمریکایی که جرات کرد حریم هوایی ایران را نقض کند در آسمان تنگه هرمز از ارتفاع ۲۰‌کیلومتری با موشک ایرانی ساقط شد. شاید ما این صحنه را بار دیگر در آینده‌ای نزدیک و در سایه تنش‌های فعلی آمریکا ببینیم. این لحظه‌ای تاریخی از همبستگی است که بینی ترامپ و دولتش را به خاک مالید و به ملت‌های محاصره شده از سوی آمریکا تأکید کرد که کسانی هستند که به تحریم‌ها «نه» می‌گویند و شجاعانه و مردانه در مقابل آن می‌ایستند.»

ایزدی: رابطه تهران کاراکاس برد-برد است
«فؤاد ایزدی» کارشناس مسائل بین‌الملل نیز با اشاره به صادرات موفقیت‌آمیز بنزین ایران به ونزوئلا، عنوان کرد: اولین نکته قابل توجه در رابطه میان ایران و ونزوئلا این است که این رابطه به یک رابطه راهبردی تبدیل شده که به نفع دو کشور است و می‌توان گفت که یک رابطه برد- برد است چرا‌که ونزوئلا تحت تحریم است و شرکت‌های روسی و چینی تحت فشار آمریکا حضورشان در ونزوئلا را کم رنگ کردند و متأثر از فشار‌های غرب هستند. در عمل این ایران است که با آمریکا رودربایستی ندارد و، چون نیاز به فروش نفت و محصولات پتروشیمی مانند بنزین و دیگر توانمندی‌های مهندسی عرصه نفت دارد این اقدام راهبردی را انجام می‌دهد و به نفع دو طرف است تا این مسیر راهبردی ادامه یابد.

رصد مالی بانک مرکزی کاراکاس توسط غرب
این کارشناس مسائل آمریکا، افزود: به غیر از نکته اقتصادی و راهبردی که اشاره شد، به نفع دو کشور است تا اینگونه همکاری‌های اقتصادی خود را افزایش دهند. اگر نگاهی به گزارش واشنگتن پست داشته باشیم ایران ۷۰۰‌میلیون دلار برای فروش بنزین از ونزوئلا دریافت کرده است. فروش بنزینی که ونزوئلا از ایران تشکر کرده است و نشریه واشنگتن پست آن را در بانک مرکزی کاراکاس مانیتورینگ کرده است. درواقع این بنزین فروخته شده است و مجانی نبوده است. تشکر آن‌ها هم به این خاطر این است که کشور‌هایی که با آمریکا دچار محدودیت هستند نتوانستند عملاً اقداماتی را برای ونزوئلا انجام دهند.

اقتدار ایران در کارائیب
وی ادامه داد: ایران برای اولین‌بار توانسته حضوری مؤثر در آمریکای لاتین داشته باشد. آن‌هم کشوری که در آن سوی دریای کارائیب است و این موضوع آمریکایی‌ها را ناراحت کرده است که چرا ایران در حیات خلوت آمریکا حضوری جدی دارد. با این حال آمریکایی‌ها ده‌ها سال است که در خلیج فارس جولان می‌دهند و آمریکا نباید از حضور ایران در کارائیب ناراحت باشد.

اقدام بشردوستانه
ایزدی با اشاره به دیگر ابعاد صادرات بنزین ایران به ونزوئلا، تاکید کرد: کاری که ایران می‌کند بعد «بشر دوستانه» هم دارد. می‌دانیم که ونزوئلا تحت محاصره و تحریم است و نمی‌تواند مواد افزودنی بنزین را تهیه کند و مردم این کشور از نبود بنزین آسیب می‌بینند و فعالیت‌های اقتصادی و حمل‌و‌نقل آن‌ها مختل می‌شود.

کاری که ایران کرده است بعد انسانی و بشردوستانه‌ای دارد که موج تشکر گسترده‌ای به راه انداخته است و چهره‌های برجسته این کشور و حتی رییس‌جمهوری آقای مادورو تشکر می‌کنند و در سخنانش به این موضوع اشاره دارد که این اقدام در پایان ماه مبارک رمضان روی داده؛ اتفاقی که آن‌را مثبت می‌خواند که جنبه اخلاقی این همکاری را گوشزد می‌کند.

هراس آمریکا از تکرار برخورد ایران با انگلیس
وی در پاسخ به این سؤال که چرا آمریکا تهدیداتش را در دریای کارائیب عملیاتی نکرد، گفت: تجربه انگلیس در توقیف نفتکش ایران و کاری که ایران با اقدام متقابل رفتار انگلیسی‌ها انجام داد را می‌توان دلیل اصلی این موضوع دانست. آمریکایی‌ها سروصدای رسانه‌ای کردند، ولی عملیاتی انجام ندادند چرا‌که می‌دانستند ایران اقدام عملی می‌کند. از سویی دیگر تبعات انتخاباتی برای آمریکا هم دارد. ترامپ می‌داند که اگر دست به اقدامی بزند ایران واکنش متقابل انجام می‌دهد، به‌خصوص که دولت ایران بر اقدام متقابل در برابر آمریکا تاکید کرد.

افول هژمونی آمریکا
این کارشناس مسائل آمریکا، با اشاره به اینکه این رخداد‌ها نشانه افول آمریکاست، تصریح کرد: آمریکا، نتوانست انقلاب اسلامی ایران را سرنگون کنند. حتی دولت مادرو را که می‌خواستند با کودتا و یا درگیری‌های نظامی برکنار کنند، نتوانستند. همکاری اقتصادی ایران و ونزوئلا نشان داد که آمریکا درسرنگونی برخی دولت‌ها و یا انجام محدودیت‌ها در جهان عاجز است.

سود راهبردی
ایزدی با بیان اینکه رابطه تهران و کاراکاس، راهبردی است، تاکید کرد: متاسفانه دولت آقای روحانی در سال‌های گذشته به آمریکای لاتین بی‌توجه بود و امیدواریم که در این یک سال پیش رو به اهمیت اقتصادی آمریکای لاتین پی ببرند و به سودی اقتصادی و ژئوپولتیکی که به نفع ایران است توجه داشته باشند. سودی راهبردی که منفعت واقعی برای کشور دارد.

منبع: روزنامه صبح نو

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۸:۰۵ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
اگر کشورهای جنوبی آمریکا مانند ونزوئلا و غیره ...حیاط خلوت آمریکایی های تروریست هستند !!! پس تمامی کشورهای حوضه خلیج فارس هم حیاط خلوت ایران ابرقدرت است ایران هم باید در کشورهای جنوبی آمریکا پایگاه های نظامی دریایی ناوگان پنجم ارتش و سپاه ایران داشته باشد و تمامی کشتیهای تجاریش را باید توسط ناوگان زیر دریایی و ناوهای جنگیش اسکورت کند همانند ناوگان نظامی ارتش آمریکا که دائم در حیاط خلوت ایران در رفت و آمدند و پایگاه نظامی دارند بقول معروف چیزی که عوض داره گله نداره والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
آخرین اخبار