به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از شیوع ویروس کرونا در دنیا تمام مراکز علمی در سراسر جهان تعطیل شدند و برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری دانش آموزان و دانشجویان چارهای جز پیگیری دروس خود از طریق سامانههای الکترونیکی یا مجازی نداشتند. در کشور ما نیز ترم جاری تنها یک الی دو هفته به صورت حضوری برگزار شد و مابقی آن به صورت مجازی نیاز دانش آموختگان را تا حدودی رفع کرد.
حالا بیش از ۳ ماه از برگزاری مجازی کلاسهای درس به دنبال شیوع ویروس کرونا میگذرد و بیشتر دانشگاههای کشور به منظور تشکیل کلاسهای جبرانی ۲ الی ۳ هفته به ترم اضافه کرده اند و کمتر از یک ماه دیگر امتحانات دانشگاهها آغاز خواهد شد که هم اکنون برخی از آنها روند برگزاری امتحانات خود را اعلام کرده اند.
دانشگاه تهران طبق اطلاعیهای اعلام کرد که امتحانات دروس مقطع کارشناسی به صورت حضوری و طبق تقویم آموزشی و برنامه زمانبندی اعلام شده برای هر درس، از تاریخ ۰۵/۰۴/۱۳۹۹ آغاز خواهد شد. به همین ترتیب دانشجویان ساکن در استانهای تهران، البرز و قم با حضور در دانشکدههای خود در دانشگاه و دانشجویان ساکن در شهرستانها با حضور در مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور استانهای محل سکونت خود در آزمونهای پایانی نیمسال شرکت خواهند کرد و سوالات آزمونها به صورت چند گزینهای خواهد بود.
انتخاب محل آزمون بر عهده دانشجو است و سامانه مربوط به نحوه انتخاب محل آزمون و مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور، از طریق مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه اعلام خواهد شد.
امتحانات دروس مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای همه دانشجویان دانشگاه تهران به صورت الکترونیکی برگزار میشود. استاد هر درس مرجع ارزشیابی دانشجو در همان درس بوده و نسبت به ارزیابی و امتحانات پایانی اقدام خواهد کرد.
آزمون پایان ترم دانشجویان خارجی دانشگاه تهران که به کشور خود بازگشتهاند به صورت الکترونیکی برگزار میشود و برای آن دسته از دانشجویان خارجی که در داخل کشور هستند به صورت حضوری خواهد بود.
محمد حسین عبداللهی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره روند برگزاری امتحانات پایان ترم این دانشگاه اظهار کرد: از تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه شرایط حضور برای دانشجویان مقطع دکتری در دانشگاه فراهم شده و تاکید ما برگزاری مجازی امتحانات است و برای حضوری برگزار شدن امتحانات پایان ترم این دانشگاه نیازمند تصمیم گیری ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم.
ابوالفضل واحدی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان بیان کرد: نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تا حدودی به شرایط شیوع کرونا بستگی دارد و با توجه به نگرانی برای بازگشایی خوابگاهها و سالنهای سلف غذاخوری برای دانشجویان، این دانشگاه نمیتواند با حضوری برگزار کردن امتحانات سلامت دانشجویان را به خطر اندازد.
او افزود: تا حد امکان امتحانات برخی دروس را به صورت غیرحضوری برگزار خواهیم کرد و برای آن دسته از آزمونهایی که امتحانات آنها به روش مجازی فراهم نیست، تمهیداتی خواهیم اندیشید.
واحدی تصریح کرد: آن دسته از دانشجویان خارجی که در ایران حضور دارند برای امتحانات حضوری و غیر حضوری میتوانند آماده شوند و گروهی از دانشجویان خارجی که در ایران حضور ندارند هم میتوانند تا اواخر مهر ماه با بازگشت به ایران و مراجعه به اساتید از شرکت در آزمونهای مربوطه عقب نمانند.
سعدالله نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره نحوه برگزاری امتحانات این دانشگاه بیان کرد: از همان آغاز شیوع کرونا تمامی کلاسهای دانشگاه شهید بهشتی به صورت مجازی برگزار شد و در حال حاضر ۹۷ الی ۹۸ درصد کلاسها طبق همین روش برگزار میشوند.
او افزود: برگزاری امتحانات به صورت مجازی کار سادهای نخواهد بود و اگرچه اساتید دانشگاه شهید بهشتی از همان ابتدا بر اساس ارزشیابی مستمر نمره درطول ترم از احوال دانشجویان با خبر شدند. برای برگزاری امتحانات به صورت حضوری ممکن است سلامت دانشجویان را به خطر بیاندازد؛ بنابراین این کار نیازمند مطالعه دقیق توسط کارشناسان است تا بتوانیم به صورت جدی تصمیم گیری نهایی را اعلام کنیم.
غلامرضا لطیفی معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی طبق اطلاعیهای اعلام کرد که بازگشایی دانشگاهها از ۱۷ خرداد به عهده دانشگاهها گذاشته شده است و با توجه به اینکه سیستم تدریس دانشگاه در حال حاضر مجازی است، پس امتحانات هم به صورت مجازی برگزار میشود. به همین دلیل در این ترم پذیرش خوابگاهی نداریم و در حال برنامه ریزی و گرفتن تصمیمات لازم برای شروع سال تحصیلی جدید در مهرماه هستیم.
دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی هم طی اطلاعیهای اعلام کرد که اغلب اساتید دانشکدههای این دانشگاه معتقد به ارزیابی غیر حضوری دانشجویان در نیمسال جاری هستند و تعداد کمی از این گروه از اعضای شورا مدعی هستند که در صورت فراهم بودن امکانات، برگزاری آزمون حضوری در پایان نیمسال بهترین روش ارزیابی به خصوص در مقطع کارشناسی خواهد بود.
نظرات اعضای هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در خصوص نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان در جلسه هیئت رئیسه مشترک دانشگاه (با حضور روسای دانشکدهها) مورد بررسی قرار گرفت و معاونان آموزشی و دانشجویی دانشگاه ضمن بیان توضیحاتی در خصوص امکانات و محدودیتهای خوابگاهی دانشگاه تاکید کردند که در شرایط جاری و یکی دو ماه آینده و با توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی، امکان سرویسدهی به دانشجویان کارشناسی در دانشگاه وجود ندارد و حداکثر به حدود یک چهارم دانشجویان کارشناسی ارشد غیر بومی میتوان خدمات خوابگاهی ارائه کرد.
شیوه مجازی و غیرحضوری را بهترین روش ارزیابی دانشجویان از سوی حاضران این جلسه اعلام شد؛ بنابراین ارزیابی دانشجویان در نیمسال جاری به شیوه غیر حضوری خواهد بود و دانشکدهها باید تا زمان باقیمانده، بر اساس تقویم آموزشی (۲۲ تیرماه)، ارزیابیهای لازم را با توجه به محتوا و مقتضیات درسی یا دروس خود تکمیل کرده و نمرات دانشجویان را مطابق روال معمول و در مهلت تعیین شده در سامانه گلستان وارد کنند و به این صورت ترم جاری را به پایان خواهند رساند.
محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد طی اطلاعیهای اعلام کرد که این دانشگاه برای برگزاری هر دو روش امتحانات به صورت حضوری و غیر حضوری آماده است.
طهرانچی ادامه داد: در حال آمادهسازی مقدمات اجرای طرح آزمون در شهر محل زندگی هستیم. در اکثر نقاط کشور با توجه به آنچه امروز جریان دارد اولویت امتحان حضوری با استفاده از شرایط امتحان همزمان در همه شهرهای کشور و عدم جابجایی دانشجویان بین شهرها است. برای شهرهای قرمز که نمیتوانند امتحانات را به صورت حضوری برگزار کنند از سامانه آزمون مجازی با استانداردهای دانشگاهی مطرح دنیا استفاده خواهیم کرد، هرچند این آزمونها برخلاف تصور اولیه سادهتر از امتحانات حضوری نیست و مشکلات خاص خود را دارد.
مهدی سیف برقی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا (س) در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره روند برگزاری امتحانات پایان ترم این دانشگاه اظهار کرد: به احتمال بسیار زیاد دستورالعمل رئیس جمهور برای بازگشایی دانشگاهها از ۱۷ خرداد ماه بیشتر برای دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی باشد و غیر ممکن است که دانشگاه بتواند برای حضور تمامی دانشجویان شرایط اسکان، غذاخوری و ... را فراهم کند.
او ادامه داد: ممکن است دانشگاه الزهرا (س) بتواند برخی امتحانات محدود را به صورت حضوری برگزار کند، اما بیشتر امتحانات ما به صورت غیر حضوری برگزار میشود و برای انجام این امر تمهیدات لازم را در نظر گرفته و برای اساتید دورههای آموزشی آزمون سازی را برگزار کرده ایم. به اساتید توصیه کرده ایم که قبل از امتحانات پایان ترم حداقل دو آزمون به صورت آزمایشی برای دانشجویان بدون در نظر گرفتن نمره برگزار شود تا هم اساتید و هم دانشجویان با این سیستم آشنا شوند و در صورت عملی شدن با نحوه استفاده از آن مشکلی نداشته باشند.
غلامرضا کیانی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی ، درباره نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم، بیان کرد: امتحانات دانشجویان در مرداد ماه برگزار میشود و برای هر دو حالت مجازی و حضوری آمادگیهای لازم را داریم، اما به جهت بحث اسکان و مشکلاتی که ممکن است به وجود آید، طبق ملاحظات منتظر اعمال سیاستهای قطعی وزارت علوم هستیم تا بتوانیم در این امر تصمیم گیریهای لازم را انجام دهیم.
او افزود: به احتمال زیاد این فرصت را فراهم خواهیم کرد تا دانشجویان در صورت موجود بودن رشتهها در شهر خود امتحان دهند. اما در حال حاضر تصمیمات قطعی برای برگزاری امتحانات نگرفته ایم.
بیشتر بخوانید:
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان نیازمند مطالعه دقیق است
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه تهران مشخص شد
اسکان دانشجویان مهمترین دغدغه برگزاری حضوری امتحانات است
نحوه برگزاری امتحانات دانشجویان ایرانی و خارجی دانشگاه خوارزمی
امتحانات پایان ترم دانشگاه خواجه نصیر غیرحضوری شد
انتهای پیام/
برای فنی حرفه ای اگه هرکی توی شهر خودش باشه برای امتحان سوال کی طرح میکنه ؟
دانشگاه که خودمون هستیم یا دانشگاه که داریم امتحان میدیم؟
درس ها مجازی هستش بعد امتحان حضوری؟
تهران كه بيشتر تعداد مبتلايان توي كشور رو داره وضعيتش از بقيه شهرها بهتره؟!! رو چه حساب؟!!
رو چه حساب بايد حظوري امتحان بديم وقتي مجازي درس داديد و باقي شهريه رو هم ميخوايد بگيريد؟!!! اين شهريه بابت چه كلاسي بوده. بابت كلاس بي كيفيت مجازي؟!!
يا پولمون رو برگردونيد يا امتحان مجازي بايد بگيريد
ما در امتحانات حظوري شركت نميكنيم. چون جانمون بازيچه دست شما نيست
پروتكل هاي بهداشتيتونم بدرد كادر دانشگاه ميخوره نه ما دانشجو ها. چون بايد سوار وسائل حمل و نقل عمومي بشيم
مگه آمار مبتلایان اومده پایین که می خواین حضوری برگزار کنین؟؟؟؟؟