به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در بحبوحه شیوع ویروس کرونا و وضعیت قرمز خوزستان، بی آبی مردم غیزانیه اهواز در این گرمای طاقت فرسا هم از اخباری است که فضای مجازی را تحت تاثیر قرار داده است.
در این شرایط، سوم خردادماه بود که صدای اعتراض مردم غیزانیه به شرایط بی آبی بیشتر از همیشه به گوش رسید و تعدادی از اهالی منطقه جاده "اهواز- رامهرمز- امیدیه" را بستند و به این وضعیت اعتراض کردند. مردم منطقه خواستهای جز آب آشامیدنی نداشتند.
این در حالی است که برخی از مردم به کیفیت پایین آب شرب در این منطقه اعتراض کردند به طوری که ابو اسماعیل ساکن منطقه غیزانیه گفت: متاسفانه با وجود هوای گرم بخصوص در اهواز کیفیت آب آشامیدنی در این منطقه زیر صفر است به طوری که اگر آبی در لوله باشد که بتوانیم از آن مصرف کنیم، کیفیتش زیر صفر است و بو میدهد.
او در خانه خود یک تانکر و پمپ آب دارد، اما با توجه به روشن بودن پمپ آب، حتی یک قطره آب از لوله خانه او جاری نمیشود. او از این شرایط به شدت ناراحت است و میگوید: زندگی همه به آب وابسته است، اما ما حتی آب هم نداریم. اینکه در یک منطقه آب نباشد نمیتوان زندگی کرد، زیرا ما نیز مانند سایر مردم ایران انسان هستیم و به آب نیاز داریم، اما متاسفانه وضعیت آب بسیار بد است و انتظار داریم تا به این شرایط رسیدگی شود.
براساس این گزارش رضا محمدخواه فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان کارون در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: با توجه به شدت گرفتن گرما و بالا رفتن مصرف آب و نیاز مبرم مردم به آب شرب و بهداشتی، نیروهای بسیج و مردم شهرستان کارون مشکلات مردم غیزانیه را دغدغه خود دانسته و به همت نیروهای بسیج و سپاه این شهرستان، ۸۰۰ هزار لیتر آب شرب به این بخش ارسال شد.
او افزود: نیروهای بسیج و مردم شهرستان کارون در زمینه ارسال آب به این منطقه در روزهای اخیر از هیچ تلاشی دریغ نکردند.
سروان محمدخواه بیان کرد: انتقال آب با تانکرهای ۳۰ و ۱۸ هزار لیتری از روز جمعه آغاز شده و امیدواریم بتوانیم این کار را به اتمام برسانیم.
خوزستان یکی از قویترین استانهای کشور از نظر اقتصادی است و باتوجه به منابع عظیم نفت و گاز در کشور اوضاع نابسامانی دارد، با این حال، بسیاری از روستاها و بخشهای استان خوزستان در وضعیت مطلوبی قرار ندارند و با اینکه عظیمترین منابع طبیعی (نفت) را در اختیار دارند، اما از کمترین امکانات معیشتی برخوردارند.
این در حالی است که شرکتهای نفت و گاز کارون و مارون، شرکت ملی حفاری ایران، پتروشیمی مارون و پتروشیمی رازی و همچنین مسیر تزانزیت بنادر ایران در این بخش واقع شده اند.
بر این اساس مهدی زرگانی دهیار روستای عویسی بخش غیزانیه از توابع کلانشهر اهواز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: ۴۰ خانوار با جمعیتی حدود ۲۰۰ نفر در روستای عویسی سکونت دارند و شغل آنها دامپروری است.
او با بیان اینکه حدود ۳ هزار دام که عمده آنها دام سبک هستند در این روستا وجود دارد، افزود: عمده مشکل مردم در تامین آب، برای شست و شو و دامپروری است، چراکه سپاه پاسداران و گروههای جهادی آب معدنی برای تامین آب شرب را توزیع میکنند.
زرگانی اظهار کرد: دیشب یک تانکر حامل آب برای مصارف دام و شست و شو به روستا اعزام شد، ولی فقط آب موردنیاز ۲ خانوار را تامین کرد و علیرغم اینکه اطلاعات مربوط به تعداد خانوارها به شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان ارائه شده، اما امروز تانکر آبرسان به روستا اعزام نشده و با مشکل مواجه شده ایم.
دهیار روستای عویسی بخش غیزانیه ضمن تشکر از رسول ساکی بخشدار غیزانیه برای پیگیری در بحث آبرسانی و رفع مشکل آب این بخش، بیان کرد: این بخش فاقد شبکه آبرسانی بود که با بهره برداری از فاز ۳ خط لوله انتقال آب به غیزانیه و مشرحات از تاسیسات آبرسانی شهرستان رامشیر، امیدواریم هر چه زودتر شاهد رفع مشکل و جاری شدن آب در غیزانیه باشیم.
به گفته مسئولان مشکل آب غیزانیه دوازده سال شنیده نشده است. تا اینکه در سال ۱۳۹۵ در پی بازدید استاندار از منطقه غیزانیه مقرر شد طرح جدید آبرسانی در دو فاز از شیبان تا صفیره و از صفیره تا پایان سال ۹۵ مورد افتتاح قرار گیرد. وعدهای که تا ۱۳۹۹ آبی از آن برای مردم منطقه گرم نشد!
حمل آب با تانکرها و خرید آب اشامیدنی راهکاری است که مردم منطقه برای فائق شدن بر مشکل بی آبی و سیراب کردن احشام خود در پی گرفته اند. این در حالی است که دستگاههای مانند جهاد کشاورزی به گفته مسئولان محلی از وظیفه خود در تامین آب مورد نیاز دامها شانه خالی کرده است. منطقهای که استعدادهای بالای در پرورش دام دارد.
قاسم تقیزاده خامسی معاون وزیر نیرو در بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما با اشاره به اینکه طرح آبرسانی به روستاهای بخش غیزانیه اهواز از سه سال پیش در حال اجرا است، افزود: تاکنون حدود ۴۵ میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده است و یک خط ۲۵ کیلومتری و یک ایستگاه فشار هم دارد و قرار است در پایان خرداد، این کار به نتیجه برسد.
بیشتر بخوانید: افتتاح طرح آبرسانی به بخش غیزانیه تا پایان خرداد
وی اضافه کرد: اکنون در غیزانیه، شبکه آبرسانی وجود دارد، اما فرسوده است و هدر رفت آب در لوله ها، ۷۰ درصد و سه برابر میانگین کشور است.
خامسی ادامه داد:چند سال پیش، کارشناسان پس از بررسیها به این نتیجه رسیدند که ساخت خط لوله جدید به صرفهتر از تعمیر خطوط لوله آبرسانی فعلی است؛ بنابراین ساخت خط جدید ۲۵ کیلومتری آغاز شد و آب آن از سه منبع رود کارون، کوت امیر و رامهرمز تامین میشود.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو افزود: همزمان با افتتاح طرح آبرسانی به ۸۵ روستای بخش غیزانیه در پایان خرداد، بخش دیگری هم که شامل ۸ روستاست با هزینه ۳۰ میلیارد تومان افتتاح میشود.
حقیقی پور مدیر عامل آبفای استان خوزستان در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص آخرین وضعیت خطوط لوله آب شرب غیزانیه گفت: از سال ۹۸ اجرای این پروژه پس از وقفه طولانی مجدد آغاز شد و هم اکنون این پروژه در مراحل پایانی احداث فاز اول قرار دارد و به زودی به بهره برداری خواهد رسید و البته مشکل اساسی تامین آب شرب منطقه رفع شده است.
او ادامه داد: در حال حاضر ما دو پروژه نیمه تمام آبرسانی داریم که قرار است تا هفته آینده این دو پروژه تمام و وارد مدار میشود به طوری که ۹۵ درصد این پروژه برطرف شده است.
مدیر عامل آبفای استان خوزستان اضافه کرد: در این دو طرح آبرسانی به غیزانیه خط لوله ۲۵ کلیومتری با قطر ۶۰۰ میلی متر تا ایستگاه سفیره برای آبرسانی به این منطقه احداث میشود که با راه اندازی این بخش ۸۰ درصد مشکل آب غیزانیه برطرف خواهد شد.
حقیقی پور اضافه کرد: ۷ روستا هم فاقد شبکه آبرسانی بودند که ۴۳ کیلومتر خطوط لوله آب برای این روستاها کشیده شد و قرار است تا ۳ هفته آینده این روستا هم وارد مدار لوله کشی آب شوند.
او اضافه کرد: متاسفانه در غیزانیه، شبکه آبرسانی وجود دارد، اما فرسوده است و هدر رفت آب در لوله ها، ۷۰ درصد و سه برابر میانگین کشور است.
مدیر عامل آبفای استان خوزستان گفت: بهمنظور رفع مشکل آب شرب ساکنان بخش غیزانیه شهرستان اهواز تا زمان تکمیل پروژه آبرسانی به این منطقه، ۶ تانکر آبرسانی در اختیار بخشداری غیزانیه و شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قرار داده شده بود که پنج دستگاه دیگر به آنها افزوده شد تا روزانه ۳۰۰ هزار لیتر آب آشامیدنی در این بخش توزیع شود.
حقیقی پور بیان کرد: خوشبختانه یک همتی میان تمامی ارگانها برای برطرف شدن مشکل آب غیزانیه انجام شده است که قرار است تا پایان این پروژه چندین تانکر برای رفع مشکل این منطقه حضور داشته باشند.
مردم غیزانیه سالها است که وعده رسیدن آب به این منطقه را از زمین و زمان شنیده اند و باید دید که چه زمانی قرار است تا از لا به لای کلاف پیچیده لولههای نفتی، لولههای آب و آب به این مردم برسد؛ آبی که میتواند حیات را به این خاک بازگرداند و مُسکنی برای دردهای مردم این منطقه باشد.
انتهای پیام/
و تاریکی فراموشی و سکوت خبری
اینجا آب شرب هم نیست