به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، دکتر جواد صادقینسب معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: گروه سنی میانسالان (۶۰-۳۰ سال) با ۳۹.۸ درصد و گروه سنی کودکان (زیر ۵ سال) با ۹، ۳۹ درصد، به ترتیب بیشترین و کمترین گروههای جمعیتی تحت پوشش دانشگاه را تشکیل میدهند.
او با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳۰ اردیبهشت ماه، روز ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری به عنوان روز ملّی جمعیت در تقویم رسمی کشور ما به ثبت رسیده است، افزود: در این روز مقام معظم رهبری، سیاستهای کلی جمعیت را در ۱۴ بند و با هدف کلی ارتقاء نرخ باروری کلی و افزایش نرخ رشد جمعیت به همه دستگاهها ابلاغ نمودند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، یکی از مهمترین چالشها در موضوع جمعیت را کم شدن آمار موالید بیان کرد و ادامه داد: از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴ نرخ تعداد موالید در حال افزایش بوده، اما این آمار پس از سال ۱۳۹۴ با شیب تندی رو به افول گذاشته است. تعداد موالید در سال ۱۳۹۸ نیز به شدت روند کاهشی داشته به طوری که این کاهش در ۵۰ سال اخیر بی سابقه اعلام شده است.
بیشتر بخوانید
:آیا سیاست رشد جمعیت مخالف آزادی زن است؟
صادقی باور عمومی غلط که سنین بارداری ایمن برای یک زن را از سن ۲۵ تا ۳۵ سال اعلام میکند، را یکی از مهمترین چالشها در موضوع جمعیت دانست و بیان کرد: آخرین یافتههای علمی حاکی از این است که بهترین سن بارداری ایمن و بالاترین قدرت باروری زنان بین سنین زیر ۲۰ سال تا بالای ۳۵ سال است و زنان در سنین زیر ۲۰ سال، بهترین ساختار بیولوژیکی را برای باروری دارند؛ به همین دلیل باید تلاش شود تا سن ازدواج را در حد معقول پایین بیاوریم.
او تصریح کرد: باید به این نکته توجه نمود که سنین بارداری از ۱۰ تا ۵۴ سالگی است و نظام سلامت باید آمادگی لازم را برای بارداری یک زن بسیار جوان و یا میانسال داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، مشکل دیگر را افزایش فاصله بیش از حد بین بارداریها بیان تاکید کرد: طبق آخرین یافتهها، میانگین این فاصله زمانی به بیش از ۵ سال افزایش یافته است، در صورتی که بهترین فاصله بین بارداری به شرایط زن بستگی دارد.
صادقی از افزایش میل به تک فرزندی در خانوارهای ایرانی به عنوان چالش بعدی یاد کرد و اظهار کرد: طبق آخرین یافتهها، ۱۴% خانوادههای ایرانی داشتن یک فرزند را کافی میدانند.
او افزایش میانگین سن پدر و مادر در زمان تولد را مشکل دیگر در مسئله جمعیت عنوان و افزود: طبق آخرین یافتهها، میانگین سن پدر در هنگام تولد اولین فرزند ۳۳/۷ سال و میانگین سن مادر ۲۷ سال به ثبت رسیده است. همچنین سن ازدواج هم بالا رفته است، به طوری که میانگین سن ازدواج در دهه اخیر برای آقایان به ۲۷ سال و برای خانمها به ۲۴ سال افزایش یافته است.
انتهای پیام// ح. ت