آثار باستانی کشف شده از استان البرز باتوجه به جای خالی موزه در این استان، در تهران نگهداری می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، پیش از استان شدن البرز و هنگامی که کرج از توابع تهران محسوب می‌شد، کلیه آثار باستانی کشف شده از این خطه مانند سفالینه‌های چندصد ساله و... در موزه های استان تهران نگهداری می‌شدند اما پس از تصویب لایحه استانی شدن البرز از سوی مجلس شورای اسلامی، انتظار می‌رفت این سرمایه های عظیم تاریخی به جایگاه اصلی خود یعنی البرز بازگردد.

اما نبود موزه در استان البرز و تصویب نشدن بودجه‌ ویژه برای احداث آن، مردم و گردشگران این استان را تا حدودی از لذت تماشای آثار نیاکان خود باز داشته ‌است.

فریدون محمدی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز با اشاره به این موضوع در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: بازگرداندن آثار باستانی مکشوفه از البرز، نیازمند احداث موزه در این استان است.

او با بیان این که تاکنون بودجه‌ای به صورت ویژه برای احداث موزه در البرز درنظر گرفته نشده‌است، افزود: تا حدودی توانسته ایم از بودجه‌های بازسازی بناهای تاریخی برای احداث موزه استفاده کنیم به طور مثال با مرمت کاخ سلیمانیه، بخشی از فضای داخلی آن را به عنوان موزه نقاشی‌های قاجار استفاده کرده‌ایم.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز با بیان این که موزه‌ها به دو دسته باستان‌شناسی و مردم‌شناسی تقسیم می‌شوند، گفت: به منظور احداث موزه باستان‌شناسی و تکمیل پروژه موزه‌های مردم شناسی از وزارتخانه درخواست بودجه کرده‌ایم اما از آنجا که این بودجه، رقم قابل توجهی است تأمین آن به مرور زمان انجام می‌شود و ما ناچار به افتتاح فاز به فاز موزه‌ها هستیم.

او با بیان این که استانداری البرز از طرح تامین بودجه استانی برای احداث موزه استقبال کرده‌ است، افزود: به صورت عرفی تا زمانی که بودجه استانی تأمین نشود و استان بخشی از هزینه‌ها را نپذیرد؛ بودجه کشوری متوجه احداث موزه نخواهد بود.

محمدی گفت: تلاش می‌کنیم با همکاری استانداری چند موزه را در سال ۹۹ به بهره‌برداری برسانیم.

انتهای پیام/د.خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
کی قراره البرزو از زیر سایه تهران بیارن بیرون دیگه