بامبو گیاهی مشابه با گیاه خیزران است که به علت زیبایی اش طرفداران زیادی برای نگهداری در منزل پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بامبو گیاهی مشابه‌ای با گیاه خیزران است که به علت نگهداری آسان و زیبایی ظاهرش طرفداران زیادی دارد. این گیاه به اسم گیاه خوش یمن و خوش قدم مشهور و نام اصلی آن دراسینا و نام خانوادگی اش ساندریانا و زیستگاه اصلی آن این گیاه مناطق استوایی غرب آفریقا بوده است.

اگر از این گیاه به درستی مراقبت شود ارتفاعش تا حدود یک متر نیز می‌رسد و چندین سال عمر می‌کند، ولی باید توجه داشت که این گیاه نیازمند مراقبت‌هایی ویژه‌ای است.

در مرحله اول برای خرید این گیاه باید دقت داشته باشید که ساقه و برگ‌های آن سالم و شاداب باشند و سبزینه آن کم رنگ نشده باشد گاهی اوقات گیاه ممکن است بوی نامطبوعی بدهد که بیماری علت آن است بنابراین در خرید آن دقت کنید همچنین گیاهی که ساقه آن قهوه‌ای است را تهیه نکنید. حتما گیاهی را خریداری کنید که ریشه داشته باشد و از خریدن گیاه بدون ریشه در فصل‌های پاییز و زمستان اجتناب کنید.

پس از خرید این گیاه آن را در یک گلدانی که دهانه آن حدود ۵ سانتیمتر گشادتر از قطر مجموع ساقه‌ها باشد قرار دهید و گلدان را با آب بدون کلر پر کنید.

نکات نگهداری از گیاه بامبو

این یک گیاه خانگی است، آن را دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. مطمئن شوید که سطح آب بالاتر از ریشه این گیاه قرار می گیرد (حداقل یک اینچ بالاتر از ریشه) ساده است که این دو قاعده را دنبال کنید و گیاهتان را به مدت زمان طولانی نگه دارید.

نور: گیاه بامبو میتواند با سطح متوسط نور غیر مستقیم به بهترین نحو رشد کند. مانند قرار دادن در کنار یک پنجره‌ای که نور میتابد. نور مستقیم برای گیاه بیش از حد قوی است و باعث می شود که رنگ برگ‌های آن، قهوه‌ای شود. گیاه بامبو را باید همیشه در خانه نگه دارید. نور مستقیم آفتاب برای این گیاه زیان آور است.

آب: از آب معدنی یا آب تصفیه شده برای گیاه بامبو استفاده کنید. زیرا آب شیرین حاوی کلر است که باعث می شود که نوک برگ‌های گیاه قهوه‌ای شود. اگر تنها راه شما استفاده از آب شیر است، می‌توانید آن را در یک ظرفی به مدت ۲۴ ساعت نگه دارید و بعد به گیاه بدهید. برای جلوگیری از خشک شدن ریشه‌ها باید همیشه سطح آب حداقل یک سانت بالاتر از ریشه باشد. گیاه را درون آب غوطه ور نکنید. استفاده از آب شور و آبی که کلسیم و منیزیم اضافی دارد، در روند رشد این گیاه اختلالاتی از جمله ایجاد رنگ زرد و قهوه‌ای در لبه برگ‌ها به وجود می‌آورد. آب را هر ۱۴ روز یک بار تغییر دهید تا از پوسیدگی ریشه‌ها جلوگیری شود.

راز نگهداری از گیاه بامبو در منزل

علت قهوه ای شدن برگ های گیاه بامبو

قهوه‌ای شدن نوک برگ‌ها دلایل گوناگونی دارد، اما مهمترین دلیل آن کمبود رطوبت محیط گیاه است که سبب سوختن نوک برگ‌ها می‌شود. وجود فلوراید در آب سبب تولید فیتوتوکسی و کشته شدن سلول‌های گیاه می‌ شود. یعنی انباشته شدن فلوراید در نوک برگ‌های دراسینا‌ها سلول‌های گیاه را به تدریج می‌کشد. این فرایند به صورت رنگ قهوه‌ای تیره که چیزی شبیه به سوختگی است  در نوک برگ‌ها نمایان می‌ شود.

روش تکثیر گیاه بامبو

بهترین فصل برای تکثیر این گیاه بهار یا تابستان و دمای مناسب نیز حدود ۲۰ درجه سانتیگراد است. از روش قلمه زنی ساقه‌ای می‌توان برای تکثیر این گیاه استفاده کرد. به این طریق که با وسیله تیزی از زیر بند گیاه (برآمدگی روی ساقه) یک قلمه را به اندازه دلخواه (که حداقل سه بند یا گره ترجیحاً ۵ بند روی قلمه باشد) ببرید.

سپس محل بریدگی را با پودر زغال یا خاکستر سیگار در ساقه اصلی بپوشانید تا شیره گیاه بیرون نیاید. قلمه‌های این گیاه را در آب خالص یا لیکا قرار دهید تا ریشه دار شوند.

بیشتر بخوانید:

همه آنچه که باید درباره گیاه رژلب بدانید

آنتوریوم گیاهی پر استفاده برای دکوراسیون منزل

نحوه کاشت گیاه برگ انجیری و شرایط نگهداری از آن

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.