به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، پیشرفت تکنولوژی و فناوری اطلاعات مردم دنیا را هرروز بیشتر از قبل به اینترنت نیازمند میکند به طوری که میتوان گفت زندگی به دور از اینترنت برای نسل امروز تقریبا غیر ممکن است.
استفاده از اینترنت در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران باعث تسهیل در انجام بسیاری از امور حتی امور روزمره شده است؛ ایجاد دسترسی مناسب به اینترنت توسط ارگانهایی مانند وزارت ارتباطات و مخابرات کشور انجام میشود.
بیشتر بخوانید: هزینه ۱۹ هزار میلیاردی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات
روستاها یکی از مناطقی هستند که به دلیل دوربودن از مناطق شهری ارتباط یافتنشان به اینترنت از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ با توجه به اینکه روستائیان نیز مانند شهرنشینان نیازمند انجام برخی کارهای خود به وسیله اینترنت بوده و وظیفه دولت فراهم کردن زیرساختهای لازم برای سهولت دسترسی روستائیان به اینترنت است و آبادانی روستاها از جنبهها و ابعاد مختلف همواره مورد توجه مسئولان کشور در برهههای مختلف تاریخی وجود داشته است، توسعه شبکههای ارتباطی روستاها نیز در دستورکار نهادهای مربوط قرار دارد.
در حال حاضر در کشور بسیاری از روستاها حتی از شبکه ارتباط تلفن ثابت نیز محروم هستند که رفع این محرومیت در روستاها از سیاستهای دولت به حساب میآید و بر اساس اعلام مسئولان شرکت مخابرات ایران برای دسترسی روستاهای مختلف کشور به تلفن ثابت اقداماتی صورت میگیرد.
پیش از این برخی از روستاهایی که مجهز به خطوط تلفن ثابت بودند از اینترنت نسل دو برخوردار بوده و ساکنان این مناطق میتوانستند از این ارتباط استفاده کنند، اما با توجه به پیشرفت سرعت اینترنت، اینترنت نسل دو پاسخگوی بسیاری از نیازهای مردم ساکن در مناطق روستایی نبوده و آنها را دچار مشکلات عدیدهای کرده بود.
چندی پیش برنامه توسعه ارتباطات در کشور به سمت و سوی ارتقاء سرعت اینترنت در روستاهای کشور پیش رفت و بسیاری از روستاهای کشور در این مدت به اینترنت نسل سه و چهار مجهز شده و نیاز مشترکان خود را تامین کردند، اما هنوز درصد زیادی از روستاهای کشور به این فناوری دسترسی نداشته و حتی امکان استفاده از خطوط تلفن ثابت را نیز ندارند.
در این راستا باشگاه خبرنگاران جوان ضمن مصاحبه با مسئولان شرکت مخابرات و اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت همراه کشور به بررسی این موضوع پرداخت.
شرکت ارتباطات سیار ایران از ابتدای سال ۱۳۹۸ با احداث ۲۷۹ سایت جدید، تعداد ۶۵۵ روستا را تحت پوشش خدمات ارتباطی مبتنی بر نسلهای نوین تلفن همراه درآورده است؛ همچنین ۳۸۱ سایت در ۱۴۰۷ روستا در بازه زمانی مذکور به نسلهای ۳ یا ۴ ارتقاء تکنولوژی یافته است.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی اپراتور همراه اول، در بازه زمانی یک سال اخیر، ۱۵۸۷ روستا با پوشش جمعیتی حدود ۱.۳ میلیون نفری از خدمات اینترنت پرسرعت همراه اول بهرهمند شدهاند.
میزان پیشرفت این پروژهها در قالب USO (طرح خدمات عمومی اجباری روستایی) برای سال جاری، ۳۹ سایت در ۵۸ روستا احداث و ۱۷ سایت در ۴۲ روستا ارتقاء یافته است.
همراه اول توانسته تاکنون در ۴ هزار و ۱۴۲ روستا اینترنت نسل چهار، در ۵ هزار و ۷۰۷ روستا اینترنت نسل سه و در ۴۴ هزار و ۹۶۸ روستای کشور پوشش نسل دو ایجاد کند.
سرمایهگذاریهای انجام شده در قالب تجهیز روستاها و مناطق کمتر برخوردار کشور از محل USO همراه اول را موفق به پوشش دهی ۸۶ درصد از جمعیت روستایی با سرویسهای خود قرار داده و گستردهترین شبکه را در زمینه ارتباطات سیار ایجاد کند. در مجموع طی سه سال اخیر ۴۲۰۰ روستا از خدمات اینترنت پرسرعت همراه اول برخوردار شدهاند.
اپراتور ایرانسل نیز با توسعۀ پوشش روستایی شبکۀ خود به مجموع بیش از ۱۷ هزار روستا با ۱۱ میلیون نفر روستایی در کشور، دسترسی به خدمات شبکۀ تلفن همراه را ارائه دهد.
امکان دسترسی به ارتباط تلفن ثابت و فناوری اینترنت ثابت خانگی در روستاهای دارای ۲۰ خانوار و بیشتر وجود دارد؛ در حال حاضر ۵۱ هزار و ۴۰۰ روستای دارای ارتباط در کشور بوده که از این تعداد ۱۴ هزار و ۹۰۰ روستا دارای اینترنت ثابت هستند. مسئولان شرکت مخابرات کشور اعلام کردند که کیفیت اینترنت در این روستاها مانند شهر و حتی در مقاطعی بهتر از شهر است.
۴میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک از خطوط تلفن ثابت در روستاهای کشور استفاده میکنند؛ پس از ارتباط هر روستا به خطوط تلفن ثابت، زیرساختهای لازم برای اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت در راستای دسترسی به اینترنت ثابت در آن روستا فراهم میشود.
گزارش از عطیه طالبپور
انتهای پیام/
من دانشجوی ارشدم و تهران درس میخونم.
خراسان رضوی بخش کوهسرخ روستای مکی
باور کنید با این نت افتضاح کلاسای مجازی با بدبختی ومکافات باز میشه و شرایط پایداری هم نداره. چندین بار به ای اس پی تماس گرفتم ولی میگن بخاطر فاصله از مرکز مخابرات اینجا کنده.ای اس پی های دیگه هم روستا رو پوشش نمیدن. یه صفحه رو به زور باز میکنه! واقعا وضعیت اموزش با این اینترنت اعصاب و روان واسه ادم نمیزاره!
اگه شد اینم پیگیری کنید دیوونه شدیم بخدا!
خستنه باشید واقعا
واقعا جای تاسف داره برای کشوری که میخواد خودش رو با امریکا مقایسه کنه
دولت تدبیر و امید واهی
دسترسی به اینترنت نداریم لطفاً پیگیر باشید ممنون از شم
جمعیت 215 خانوار بالای 500 نفر
با این جمعیت دسترسی به اینترنت نداره.لطفا پیگیری کنید
دو روز دیگه هم مدارس باز میشن من خودم adslاستفاده میکنم که اونم ضعیفه،خدایی به وضعیت روستاها برسید داغون شدن روستای پیر خط تلفن ثابت هم نداره معلما درک نمیکنن.این چه وضع زندگی کردنه؟
اگه قراره بازم روستایی های بیچاره ضرر کنن لطفا مدارس رو اصلا باز نکنید
روستای حاجی آباد در سیستان و بلوچستان شهرستان سرباز بخش کیشکور باجمعیتی بالای ۳۰۰۰هزار نفر بدون نت نسل۴ ازشما تقاضاداریم صدای مارابه مسولین برسانید الان که همه کارهای آموزشی دانش آموزان شده مجازی اهالی روستا با مشکل بزرگی روبروهستند لطفا پیگیری کنید
روستای سرزه خاروک - استان هرمزگان
اینجا کلا هیچ گونه پوششی نداره و در ضمن از قطب کوهنوردی کشور محسوب میشه که دارای کمپ و خانه کوهنوردیست که همین ساعتی پیش رسما افتتاح شد. ممنون و متشکر از شما
اینترنت روستای چمن بید از استان چهارمحال وبختیاری خیلی ضعیف هست
لطفا صدای ما رو به مسولین برسونید
با تشکر از باشگاه خبرنگاران لطفا پیگیری کنید
سلام انشاالله پیگیری میشه
نه تلفن همراه خط میده نه اینترنت گوشی کار میکنه.
گناه ما چی هست ؟ نباید از اینترنت استفاده کنیم ؟
همین نابرابری امکانات اولیه باعث مهاجرت روستاییان میشه
لطفا پیگیری کنید
یکی از نمونه ای بارز این موضوع مربوط به روستاهای شهرستان فیروزکوه از توابع تهران هستش .
در بعضی از روستاها فقط انتن دهی همراه اول اون هم اینترنت کاملا کاملا ضعیف .
ایرانسل که تو بیشتر مناطق اصلا دکل و انتن دهی ندارد.
اینترنت خطوط ثابت که کلا منحله و مخابرات شهرستان فیروزکوه به هیچ وجهه راضی به اتصال اینترنت ثابت نیستش.
در کل چند سالی هستش مدام به مسئولین تهران و فیروزکوه اعتراض خودمونو اعلام کردیم ولی کسی پاسخگو نیست.
این نمونه ای از این مشکلات در شهرها و اطراف پایتخت هستش ، خدا به داد هموطنائی برسه که کیلومتر ها فاصله دارن وکسی هم پاسخگو نیستش.
ممنون.
متاسفانه هیچ رسیدگی نشده است امواج به گونه ای است که حتی برای صحبت کردن با تلفن همراه اگر داخل خانه روند آنتن قطع میشود دیگر چه رسد به اینترنت وهیچ مسئولی هم پیگیر نبوده ونیست چه بسیار مکانهایی این چنینی
است که هیچ رسیدگی نمیشود مگر کسی که در آن محل باشد
که واسته ای کار انجام دهد
بنده روستائی هستم اگر از مشکلات روستا بگم آیا دردی دوا میشه؟
پس ما که حرفمان خریدار ندارد چیزی نگم بهتره
به نظرم فقط روستاهای استانهای تهران و گیلان و مازندارن از اینترنت پرسرعت برخوردارند به دلیل ورود گردشگران از سایر مناطق.
همراه اول
خیلی ضعیف هستE
روستاهای حق داشتن اینترنت را دارند. در این شکی نیست
اما من در جزیره خارگ استان بوشهر زندگی می کنم. جزیره ایی به ابعاد تقریبی 15 کیلومتر.
اینجا در بعضی از نقاط آن حتی آنتن 2G برای تماس گرفتن هم نیست. اینترنت بماند.