به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت در حاشیه ملی شدن طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» در جمع خبرنگاران درباره وضعیت کرونا در کشور و پایتخت اظهار کرد: در روزهای اول کرونا دیدیم که پزشک و پرستاران ما با سختی کار می کنند. متاسفانه عده ای این دستاورد بزرگ را ساده انگاشتند و تصور کردند که به راحتی همه چیز مهار شد و دیگر کرونا نداریم.
او افزود: من دیروز به مشهد مقدس مشرف شدم و واقعا در رفت و برگشت صحنههای غم انگیزی دیدم. در هواپیمایی سوار شدم که مردم کیپ تا کیپ نشسته بودند، گرچه ماسک را هم همکاران پرواز میدادند، اما از آنجایی که یک ربع تا پرواز طول کشید، ماسکها را برمی داشتند و در فضایی دم کرده با یکدیگر صحبت میکردند. هرکسی از سرزمینی آمده بود. این موضوع را من به عنوان وزیر بهداشت بعد از سه ماه در اولین سفرم استانی خود مشاهده کردم و شما رسانهها میدانید که طی این چند ماه ما چه کشیدیم تا غول پریشان و وحشی را مهار کردیم و تمام روح و روانمان گرفته شد. تمام این وضعیت به روح و روان من مانند شلاق بود چرا که فاصله گذاری رعایت نمی شود و صحن هم حرم مطهر هم به نحوه دیگری غصه خوردیم.
نمکی ادامه داد: متاسفانه دو اتفاق بد در حال وقوع است؛ یکی اینکه مردم فکر می کنند که کرونا تمام شده است. این تصور مردم برای ما دو پیام دارد؛ یکی اینکه وقتی مردم دل به دریا میزنند، خاطرشان جمع استکه حکومت، دولت و وزارت بهداشت کنارشان حضور دارد و برای ما پیامی مثبت است که مردم به دولت و وزارت بهداشت اعتماد دارند، اما یک پیام منفی هم دارد و آن اینکه مردم نمیدانند که کرونا میتواند به همین راحتی بازگردد. بارها این را اعلام کردهام که با این روالی که اکنون میبینم، ما دقیقه ۹۰ از گوشههای زمین گل خواهیم خورد و امروز صبح هم این را به رئیس جمهور عرض کردم که یکی از نگرانی های عمده من عادی انگاری کرونا از سوی مردم است.
نمکی تاکید کرد: دوم اینکه متاسفانه برخی مسئولان هم تصور کردهاند که کرونا تمام شده است و همواره به من فشار میآورند که اینجا و آنجا را باز کنیم. آقایی از فلان ستاد یا فلان وزارتخانه باورشان شده که همه چیز عادی است، همه جا را راه بیندازیم. فلان لیگ را راه بیندازیم در حالی که اینطور نیست، کرونا نه تنها تمام نشده است، بلکه هر لحظه ممکن دچار پیک خطرناک شویم.
نمکی ادامه داد: از طرفی یک باور غلط شکل گرفته بود که در فصل گرما کرونا جمع میشود که این باور غلط به دلیل نگاهی بود که به اجداد قبلی این ویروس مانند سارس و مرس داشتیم که روز اول به همکارانم گفتم که این ویروس هیچ شباهتی به همکارانش ندارد و فریبش را نخورید.
او گفت: اکنون در استان های سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، هرمزگان گرفتار پیک هستیم. ما مرگها را به زیر ۳۰ کاهش داده بودیم و این یعنی واقعا نفسمان گرفته شد تا این اتفاق افتاد؛ آن هم در اوج تحریم؛ اما دیروز ۵۰ درصد از مرگ هایمان برای سه استان بود. حال اگر خدایی نکرده این اتفاق استمرار پیدا کند، مرگ ها میتواند دوباره سه رقمی شود، تعداد قابل توجهی از عزیزانمان را از دست بدهیم و آبرویی که در عرصه بین المللی داریم، از دست دهیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: هرچه از مردم خواهش کردیم که عروسی و عزا برگزار نکنید، اما گوش نکردند و در استانی مانند خوزستان همه مراسمات را برگزار کردند و قبیلهای آمدند و رفتند و روبوسی و هلهله کردند، اما ما میدانستیم که این یک زنگ خطر است برای شیونهای آینده. هرچه هم گفتیم متاسفانه کسی گوش نکرد.
نمکی گفت: وقتی یک آمار مرگ به من گزارش می دهند، نه به این خاطر که به عنوان وزیر بهداشت مورد مواخذهام، بلکه خودم را فرزند یا عضو خانواده هر شهروند ایرانی میدانم که میمیرد و غم آن همچون خنجر در دلم فرو میرود. در هفته گذشته تمام همکاران ستادی آواره استانهایی بودند که روند ابتلا در آن ها صعودی بوده و منهم شب تا صبح با آنها در تماس بودهام. مدیریت این کار بسیار سخت است. کشوری در اوج تحریم، با بی پولی و گرفتاری و هزار دغدغه باید کرونا را مدیریت کند.
او افزود: ما همزمان با اینکه داریم کرونا را جمع میکنیم، گیر سایر بیماری های عفونی و هر ساله هم میافتیم. وقتی همه خوشحالند که امسال در سیستان و بلوچستان بارندگی خوب بوده، ما گرفتار آبهای راکد و مالاریا هم میشویم. باید همه اینها را ببینیم و نمیتوان از یکی از این مسائل غفلت کرد. به همین دلیل از مردم خواهش میکنم که کمی به ما و همکاران من و به جان خودشان رحم کنند، فاصله گذاری را جدی بگیرند، استفاده از ماسک را جدی بگیرند. حتی میبینم که برخی از اصحاب رسانه هم ماسک را جدی نمی گیرند. زیرا هوا گرم است و خسته میشوند. ما هم خسته میشویم. فکر کنید که ما چقدر باید در طول شبانه روز تحمل کنیم. خواهشم این است که مردم بدانند که کرونا تمام نشده و هر لحظه ممکن است دوباره ما را غافلگیر کند.
وزیر بهداشت گفت: در تهران علائمی از افزایش را به ما گزارش میکنند البته همه ما در برجهای مراقبت متعددی که طراحی کردیم، شبانه روز وضعیت را دیده بانی میکنیم.
او با بیان اینکه با وجود همه امکانات تشخیصی و آزمایشگاهی که ایجاد کردیم، نباید غفلت کنیم، گفت: ایجاد این امکانات به این معنی نیست که اگر لحظه ای غفلت کنیم، ضربه نمیخوریم. ما با پوریای ولی و تختی کشتی نمیگیریم، بلکه با ویروس چموشی کشتی میگیریم که نگاه نمی کند در کجای بدن التهاب هست و به آنجا نفوذ نکند، بلکه او نگاه می کند که از کجا بهتر میتواند لطمه بزند و آنجاست که ما را گرفتار کرده و مرگ و میر را بالا می برد.
وزیر بهداشت با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر ضعیفتر و آرامتر شدن فعالیت کرونا گفت: این ویروس نه تنها آرامتر و نجیبتر نشده، بلکه به مراتب نانجیبتر شده است. ما در خوزستان میبینیم که جوان از بین می رود. در سیستان و بلوچستان افراد ۳۲ ساله و ۴۰ ساله را از دست دادیم. سه روز پیش در بندرعباس پرستار ۴۲ ساله ما فوت کرد، هیچ بیماری زمینهای هم نداشت و از بین رفت. بنابراین ویروس نه تنها آرام نشده بلکه یک چهره چموشتری را هم در برخی جاها از خودش بروز میدهد. بنابراین مساله بسیار جدی است و خواهشم این است که مردم کرونا را جدی بگیرند.
بیشتر بخوانید:
شروط وزیر بهداشت برای اجرای طرح ترافیک از ۱۷ خرداد
اجرای طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» با ۲۰ میلیون سفیر سلامت/ صداوسیما در بحران کرونا خوش درخشید
انتهای پیام/
چون تیم حکومتی قراره جام بگیره کرونا خطر نداره؟ ولی وقتی مردم میخوان نفس بکشن کرونا خطرناک میشه؟
واقعا براتون متاسفم که از بیماری مردم هم دنبال سودجویی و باندبازی هستید
توفیقات روز افزونتان را از خداوند متعال خواهانیم .
ما خودمون عادت کردیم هرچی از بیرون میاریم خونه زود یا می شوریم یا محتویات را از جعبه میندازیم یه ظرفی (با استفاده از نیروی جاذبه.) و بعد جعبه رو میندازیم دور. این کار رو اینقدر تکرار کردیم که دیگه متوجه نمی شیم.
زیاد به خودتون سخت نگیرید. نکات بهداشتی رو چند سالی به عادت تبدیل کنید مشکلی پیش نمیاد.
افلا تعیننا حتّی نعلم انّ لنا اماما یرانا و یغیثنا.
یاصاحب الزمان ما را دریاب. آیا به فریاد ما نمی رسی، تا بدانیم امامی داریم که ما را همیشه مدّنظر دارد و به فریاد ما می رسد؟
مشکل اینجاست که فکر می کنید آخر های شیوع کرونا هستیم.
واقعیت را ببینید.
فکر می کنم شما چون قبلت گفته اید انتهای اردیبهشت کدونا مهار می شود. کادر تصمیم گیر مملکت بدون ارزیابی به روز و شناخت وضع فعلی همه گیری کرونا بدون فکد همه جا را تقریبا تو خرداد باز کردن.
ظاهرا مسولین خودشان را به خواب زدند و اوضاع فعلی شیوع کرونا را که مثل روزهای پیک اول فروردبن هست را نمی بینند.
وقتی مسولین و نماینده های مجلس با ماسک های مجانی اهدا ارگان ها تنها عده قلیلی از آنها ماسک می رنند مثل سریال نون خ
یا متسک جلوی دوربین می زنند با ماسک برای گردن و چانه گرفتن
چه انتظاری از مردم دارید که ماسک درست بزنند.
بکبار از مسولین و مردم بپرسید بجز لفظ پروتکل بهداشتی چیزی از محتوای این دستور عملها می دانند یا موارد ابن دستود عملها خوانده اند؟
همه چیز یلخی پبش می رود. شما پروتوکل می نوبسید مب گویبد. درصدی گوس می کنند درصد زیادی هم با جریمه شدن باید عمل کنند.
امروز برادر همکارم از کرونا فوت کرد.
دوستش کرونا گرفته بوده خوب شده بوده، به کسی نگفته و بدون ماسک میرفته اینور و اونور.
آمار مبتلایان روز به روز در حال بیشتر شدن هست حتی با وجود گرم شدن هوا
توجیه دولت:مبتلایان سرپایی
یه وقتهایی به جایی می رسی که دیگه هیچی برات مهم نیست ! می فهمی ی ی !!؟؟؟؟
خیلی زود مسئولین فراموش کردند کرونا چیست و هنوز هست.