به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در بازدید از نهالستان قیزیل گول قاضی جهان از توابع شهرستان آذرشهر گفت: آذربایجان شرقی از مجموع بیش از ۱۲ هزار هکتار اراضی گل محمدی در کشور حدود ۱۰ درصد سطح زیر کشت باغهای گل محمدی را به خود اختصاص داده و مقام پنجم کشور را دارا است.
فتحی با بیان اینکه براساس برآوردهای اولیه میزان تولید گل محمدی در سالجاری بیش از پنج هزار تن برآورد میشود،گفت: حدود ۳۰ درصد تولید برای محصولات خانگی اعم از مربا و شربت و ۷۰ درصد نیز در زمینه فرآوری گل محمدی، گلاب و اسانس و عرقیجات مصرف میشود.
او گفت:۲۰ واحد در آذربایجان شرقی در زمینه فرآوری گل محمدی مانند گلاب، اسانس، عرقیجات و بسته بندی گیاهان داروئی فعالیت میکنند که قسمت اعظم محصولات تولیدی به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه صادر میشود.
او با بیان اینکه صنعت تولید گل محمدی و مصرف آن از گذشتههای دور در استان و کشور رایج بوده است، افزود: برای توسعه این صنعت علاوه بر توسعه زیرکشت، توسعه صنعت اسانس گیری به عنوان صنعت تبدیلی آن باید به حدی افزایش یابد تا برای تولیدکننده توجیه اقتصادی داشته و بتواند سطح زیرکشت محصول را افزایش دهد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه ارزش افزوده گل محمدی در اسانس گیری بسیار بیشتر از گلاب گیری، درست کردن مربا و خشک مصرف کردن این محصول است، گفت: اگر توانایی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را داشته و بتوانیم صنعت اسانس گیری را در استان جایگزین کنیم، در این صورت بسیاری از مشکلات تولیدکنندگان در آذربایجان شرقی حل خواهد شد.
او گفت: ارقام بومی گل محمدی ۹۵ درصد سطح زیرکشت آذربایجان شرقی را تشکیل میدهد و پنج درصد ارقام اصلاح شده به صورت کشت بافت است.
او با تاکید بر اینکه بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در شهرهای اسکو، آذرشهر، مرند، شبستر، مراغه، عجب شیر، تبریز است، افزود: شهرستان اسکو و آذرشهر از قطبهای مهم تولید گل محمدی و فرآوردههای آن در آذربایجان شرقی است.
انتهای پیام/ک