به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری که امروز به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: در زمان و موقعیتی قرار داریم که به دلیل شیوع کرونا قطعیتپذیر نیست. به همین دلیل پیشبینی درباره شرایط آینده و صحبت کردن قطعی درباره آن دشوار است؛ با توجه به اینکه فعالیت جمعی معطوف به این است که از انزوای موجود خارج شویم، در برخی از فعالیتها وقفه ایجاد شده است. این وضعیت به معنای تعطیلی فضا و میدان دانشگاه نیست و از همان روزهای اول رویکرد وزارت علوم تعطیلی نبود و بخشی از فعالیتها در این مدت استمرار داشت ولی با این وجود وقفههایی در انجام فعالیتها اتفاق افتاده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه اظهار کرد: ویروس کرونا یک مسئله همهگیر جهانی است. این وضعیت ما را به چرخش در نظام آموزش عالی کشور در بخشهای مختلف از جمله آموزش و پژوهش وادار کرده است. در عرصه فرهنگی نیز این چرخش را خواه ناخواه باید تجربه کنیم و تا الآن هم باعث شده است برخی از برنامههای فرهنگی و اجتماعی را به صورت مجازی برگزار کنیم.
بیشتر بخوانید
غفاری گفت: با بهرهگیری از فضای مجازی پویشهای دانشجویی را به عنوان اولین اقدامات شروع کردیم. اولین پویش «همه مردم همه دانشگاهیان» در روزهای اول شیوع ویروس کرونا که تاکید روی مسائلی از جمله در خانه ماندن مردم و حضور کمتر در جامعه و رعایت اصول بهداشتی بود با هدف اطلاعرسانی و شناخت درباره راههای مقابله با ویروس کرونا شروع شد. لذا بر مبنای این مسائل از کسانی که به این پویش پیوستند خواسته شد که هر نفر اطلاعات مربوط به کرونا را به ۱۰ نفر انتقال دهد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: پویش دوم دانشجویی «زندگی دست یاریگر توست» بود. در این پویش نیز از توانایی و قابلیتهای مختلف دانشجویان استفاده میشود و از دانشجویان دعوت کردیم که آنهایی که میتوانند فعالیت داوطلبانه داشته باشند اعلام آمادگی کنند و آنها تواناییها و قابلیتهای خود را اعلام کردند. اطلاعات دانشجویان ثبتنامکننده در اختیار ستاد ملی مقابله کرونا قرار گرفت و این ستاد بر حسب توانایی این دانشجویان از آنها استفاده کرده است.
غفاری گفت: حدود ۵۸ درصد از دانشجویانی که در پویشهای دانشجویی شرکت کردهاند از دانشجویان وزارت بهداشت و مابقی از مجموعه وزارت علوم بودند. بر اساس آخرین آماری که در دست داریم ۸ هزار دانشجو در پویش دانشجویی «زندگی دست یاریگر توست» شرکت کردهاند. هدفمان از این پویشها این بود که مجرایی برای مشارکت و حضور دانشجویان وجود داشته باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره سایر اقدامات انجام شده معاونت فرهنگی اجتماعی گفت: از دانشجویان دعوت کردیم که خاطرات خود را از این ایام بنویسند که این برنامه با هماهنگی دانشگاه علامه طباطبایی بود.
او در ادامه درباره انجام فعالیت های فرهنگی در فضای مجازی با توجه به شیوع کرونا اظهار داشت: با گذشت چند ماه از شیوع ویروس کرونا آمادگی انتقال فعالیتهای فرهنگی از فضای واقعی به فضای مجازی وجود دارد، ولی با این وجود این انتقال، نیازمند زیرساختهایی است. به میزانی که این زیرساختها تقویت شوند امکان فعالیت نیز بیشتر میشود. البته این فعالیتها مبتنی بر قوانین، آئیننامه و شیوهنامههاست. این قوانین برای فعالیت در فضای واقعی است و باید در این قوانین و مقررات بازنگریهایی صورت گیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره جشنواره حرکت نیز گفت: تا پایان سال ۹۸ باید جشنواره حرکت به پایان میرسید، ولی با شیوع کرونا برگزاری آن به تعویق افتاد و هماکنون در حال بررسی برگزاری آن به صورت مجازی هستیم. راهیان نور امسال به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد و برگزاری مجدد آن منوط به شرایط کشور و تصمیم ستاد ملی مقابله با کروناست و اگر این ستاد اجازه برگزاری راهیان نور را بدهد امکان برگزاری راهیان نور به صورت حضوری فراهم خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره بودجه فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها گفت: بودجههای فرهنگی دانشگاهها در سال ۹۹ هیچ تغییری نسبت به سال ۹۸ نداشته است.
غفاری اضافه کرد: دغدغه حجاب و عفاف همواره به عنوان یک مؤلفه در بحثهای فرهنگی و اجتماعی مطرح بوده است. از سال گذشته در خصوص عفاف و حجاب در دانشگاهها فعالیتهای خوبی انجام شده است و حتی یک کمیته نیز برای این کار در نظر گرفته شد که به صورت مشخص فعالیت میکند. در این زمینه به مراتب کارهای خوبی انجام شده و حتی در دستگاههای بیرون از وزارت علوم اقداماتی انجام شده است و ما با آنها نشستهایی برای پیشرفت این طرح داشتهایم.
او گفت: در چارچوب هنجارها و قوائدی که صورت گرفته این الزام و توجه به عفاف و حجاب مورد توجه است. در خصوص عفاف و حجاب کارهایی در حال انجام است که امید داریم اثرگذار و تاثیرش را در میان دانشجویان داشته باشد. امیدواریم در مهر ماه حضور داشجویان در دانشگاهها را داشته باشیم، ولی اگر امکان حضور دانشجویان فراهم نشود فعالیتهای مجازی را به صورت فراگیرتر در ترم آینده ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام/